Επειδή δυστυχώς κάποιοι ρεβανσιστές του παρελθόντος που όταν διαπίστωσαν ότι με το Κ.Κ.Ε. δεν φτουράνε , μετακόμισαν στο υποτιθέμενο σοσιαλιστικό κίνημα . Επειδή δε το εν λόγω κίνημα στερείται προδιαγραφών, και στην ουσία δεν εκφράζει τίποτα, άρχισε να παρουσιάζεται ως κεντροαριστερά , επιχειρώντας να δρέψει ψήφους από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Κέντρου, και από την άλλη να περιωρίσει και να σφετερισθεί τους αγώνες του Κ.Κ.Ε.. Κι’ αυτό διότι οι ηγέτες του ήσαν πάντα απόντες . Ετσι λόγω του ότι στερούνται επιχειρημάτων επικαλούνται ανακρίβειες και κλισέ επινόησης των ασχέτων και απόντων από όλους τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού.

.

Ισχυρίζονται λοιπόν ότι η αιτία των κακών είναι η κακιά δεξιά που κυβέρνησε σαράντα χρόνια..! {Ανακρίβεια και ακαθόριστος προσδιορισμός διότι το δεξιότερο κόμμα που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα ήταν το ΠΑΣΟΚ}. Αυτοί όμως εννοούν την Ε.Ρ.Ε. επί Κωνσταντίου Καραμανλή και τη Ν.Δ. του σήμερα , ενώ το ΠΑΣΟΚ άλλαξε προβιά και δηλώνει Κεντρώο κόμμα.! Αλλά ας δούμε τα επίσημα στοιχεία και όχι το ράδιο αρβύλα των νεοταξικών εθνικοσοσιαλιστών που παριστάνουν τους δημοκράτες .

.

Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ , το Κέντρο και όλες τις δήθεν Δημοκρατικές δυνάμεις , όλα τα αναγκαστικά μέτρα και οι διωγμοί των κομμουνιστών , όταν ο ένοπλος Κομμουνισμός επιχειρούσε με φωτιά και τσεκούρι να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου στην Ελλάδα , τα έλαβαν ΚΕΝΤΡΩΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ . Επί κυβέρνησης Θεμιστοκλή Σοφούλη , {Φιλελεύθερης – Κεντρώας} γέμισε η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ και τέθηκε εκτός νόμου το Κ.Κ.Ε.. Επί Θεμ. Σοφούλη θεσπίστηκαν το πιστοποιητικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ . Επί Θεμ. Σοφούλη έγινε η δίκη του ΝΑΥΤΙΚΟΥ και η εκτέλεση είκοσι από τους σαράντα θανατοποινίτες. Τέλος επί Θεμ. Σοφούλη θεσπίστηκε ο φασιστικός νόμος {509}. Η Κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα – Σοφοκλή Βενιζέλου {Κεντρώα} ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ , και άλλους επτά , με υπουργό Δικαιοσύνης τον μετέπειτα αστέρα του ΠΑΣΟΚ Δημήτριο Παπασπύρου . Η Κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα με υπουργό Εθνικής Αμυνας τον Γεώργιο Μαύρο έκανε τη δίκη των “ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ” . Ο… αείμνηστος Ελευθέριος Βενιζέλος θέσπισε το : “Ιδιώνυμο “αδίκημα , για να προφυλάξει την Ελλάδα από τις εθνοπροδοσίες των κομμουνιστών !

.

Αντίθετα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που ανεύθυνα κάτι πορωμένοι δηλωσίες που παριστάνουν τους δημοκρατικούς τον παρουσιάζουν ότι δήθεν αυτός έπραξε τα ανωτέρω, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτός έκλεισε τα ξερονήσια , σταμάτησε τις εκτελέσεις των κομμουνιστών και νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε. ! Το παραμύθι ότι υποχρεώθηκε δήθεν από την Ε.Ο.Κ. ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας . Ουδείς μπορούσε να υποχρεώσει την Ελλάδα να νομιμοποιήσει ένα κόμμα , που αποδεδειγμένα την αιματοκύλισε την με σκοπό να αποσχισθεί η Μακεδονία και η Θράκη από την επικράτειά της . Σωστά λοιπόν θα κάνει ο λαός να μην ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά , τι σημαίνει Κέντρο και τι Αριστερά !… Για του λόγου ο αληθές αναφέρω την απάντηση των αριστερών διανοητών , δημοσιογράφων και ιστορικών , πού έλαβεν ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν δήλωσε κεντρώος .

.

Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» {Κυριακή 8-1-1989} «Σπύρος Λιναρδάτος» :

«Μήπως είναι άγνωστο στους «μη ανιστόρητους», ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης που στήριξαν οι Αγγλοι με τα τάνκς και τα αεροπλάνα τους, τον Δεκέμβρη του 1944, λεγόταν Γεώργιος Α. Παπανδρέου ; Η ότι ο πρωθυπουργός στα πιό πολλά δύσκολα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, ήταν επίσης ο κεντρώος , Θεμιστοκλής Σοφούλης ; Και ότι αμέσως μετά τη λήξη του ανταρτοπολέμου, το νομοσχέδιο για την “εθνική αναμόρφωση”, δηλαδή για τα βασανιστήρια της Μακρονήσου, το κατέθεσε στη Βουλή ένας φιλελεύθερος {κεντρώος} υπουργός ο Γ. Μελάς ;».

.

Απάντηση έλαβεν επίσης και από την εφημερίδα “ΑΥΓΗ” στις {10-1-1989} δια του “Τάσου Βουρνά”, ο οποίος υπενθύμισε στον Ανδρέα Παπανδρέου τα εξής : “Λησμονεί ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου ότι η παράταξη του Κέντρου, την οποίαν θεωρεί γενάρχη των πολιτικών του καταβολών, είναι εκείνη που, διά στόματος του πατέρα του εκήρυξε τον “διμέτωπο” και έθρεψε το διχασμό ;….Λησμονεί ότι η ίδια αυτή παράταξη ανέλαβε να διεκπεραιώσει, κατά το διάστημα του εμφυλίου πολέμου τους αχρείους προγραμματισμούς των ξένων για την Ελλάδα , στηριζόμενη ως εξουσία {Σοφούλης , Βενιζέλος, Ρέντης κ.α} στις στρατιωτικές λόγχες , οι οποίες ρύθμιζαν τα της χώρας ,υπό τον τύπον της παρακυβέρνησης”! Ο Τάσος Βουρνάς θυμίζει επίσης στον….»Κεντρώο» Ανδρέα Παπανδρέου και κάτι άλλο : Μια παρέμβαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βουλή το 1963, όταν κάλεσε τους {τότε} Κεντρώους να αναφέρουν έστω και ένα όνομα εκτελεθέντος κατά τη διάρκεια της άσκησης της εξουσίας από την {τότε} Ε.Ρ.Ε., ενώ οι εκτελεσθέντες από τις κυβερνήσεις του Κέντρου είναι “αμέτρητοι, ως η άμμος της θαλάσσης” .

.

Αν λοιπόν κάποιος από τους ψευδολόγους δηλωσίες και Ο.Φ.Α. οπαδούς του ΠΑΣΟΚ , του Βελουχιώτη του Ζαχαριάδη , του Βαφειάδη κ.λ.π. ηρώων του έθνους έχει κάποια επίσημα στοιχεία , που να διαψεύδουν τα γραφόμενά μου, τον προκαλώ να τα αναφέρει υπεύθυνα και με στοιχεία ,και όχι με ανεύθυνες ψευδολογίες του ράδιο αρβύλα. Διευκρινίζω ότι ,αναφέρω τον όρο “δηλωσίες” διότι ο ήρωάς τους “Βελουχιώτης” και αυτός δηλωσίας ήταν ! Επίσης και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου επίσης δις δηλωσίας και φυγόστρατος εν καιρώ πολέμου !… Οσοι δε εξεδιώχθησαν από το Κ.Κ.Ε. ως προδότες , όπως εκτός του Βελουχιώτη και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του βουνού Μάρκος Βαφειάδης , ενετάχθησαν στο…Κεντρώο ΠΑΣΟΚ και διορίσθησαν και βουλευτές επικρατείας του. Αυτό δηλαδή το κόμμα που οι καταβολές του, -καθ’ ομολογίαν του ιδρυτού του- προέρχονται από αυτούς που εκτέλεσαν χιλιάδες αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του Δ.Σ.Ε., κατόπιν εντολών αρχικώς των Αγγλων και εν συνεχεία των Αμερικανών. Επίσης ιδιοποιήθησαν τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ και του Δόγματος Τρούμαν !…

.

10-7-2010 Ανδρεας Γουλας

Αιώνια Ελληνική Πίστη