Ξανάγινε 100% λευκή και ιταλική η πόλη

Με νίκη των ιταλών πολιτών με την απομάκρυνση των εκατοντάδων αφρικανών λαθρομεταναστών, που έπνιξαν την πόλη στο έγκλημα και στη βία, τέλειωσαν οι ταραχές που μαίνονταν εδώ και δύο μέρες στην πόλη Rosarno της Νότιας Ιταλίας. Ο απολογισμός των ταραχών είναι 53 τραυματίες εκ των οποίων 18 αστυνομικοί, 14 κάτοικοι και 21 μετανάστες, οκτώ εκ των οποίων νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες και μεταλλικά αντικείμενα. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν, όταν πάνω από 100 αφρικανοί επέδραμαν στο κέντρο της πόλης της Καλαβρίας, προκαλώντας ταραχές και μεγάλες υλικές ζημιές, για να διαμαρτυρηθούν για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο ξένων εργατών.

Κάποιοι εκ των λαθρομεταναστών οδηγήθηκαν σε κέντρα επαναπροώθησης, ενώ κάποιοι οδηγήθηκαν για άμεση απέλαση. Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «ο νόμος εφαρμόζεται και τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει». Κατηγόρησε δε τις τοπικές αρχές ότι έκλεισαν τα μάτια στην παρουσία και στην παράνομη εργασία των μεταναστών (κυρίως από τη Γκάνα) στα χωράφια της περιοχής, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκαν κοινότητες αλλοδαπών που έμοιαζαν με βόμβες έτοιμες να εκραγούν.
Από την πλευρά της, η αριστερή αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ξενοφοβία. Ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Λουίτζι Μανκόνι, υπογράμμισε ότι το Rosarno είναι πλέον «η μόνη απόλυτα λευκή πόλη στον κόσμο. Ούτε το νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ δεν είχε πετύχει τέτοιο αποτέλεσμα». Και αναρωτήθηκε ποιος θα κάνει τώρα τη συγκομιδή των πορτοκαλιών.

Ελεύθερος Κόσμος