Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών, που απαγορεύει τις συναθροίσεις στο οδικό δίκτυο κοντά στον Προμαχώνα.

«Γιατί τόσο πολύ χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο κος Μαρκόπουλος; Τον ενόχλησε η ακραία, τυπική φρασεολογία της απόφασης, ή γιατί δεν πέτυχε ο δικός σας σχεδιασμός να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα για να αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κράτος; Έχω την αίσθηση πως γι� αυτό διαμαρτύρεστε, γιατί δεν κλείσανε τα σύνορα» ανέφερε ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας πως η απαγόρευση ισχύει μονάχα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη πως ενώ οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές είχαν προτείνει στους επικεφαλείς των αγροτών να πραγματοποιήσουν παράσταση αντί για κλείσιμο των συνόρων, εκείνοι αρνήθηκαν – και προσπάθησαν με κάθε μέσο να πετύχουν τον στόχο τους.

«Η φράση περί »απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων» που καλύψατε, θυμίζει άλλες εποχές» απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος. «Εσείς ως πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχετε υποστεί πολιτική μετάλλαξη; Εσείς διαπραγματευόσασταν για το πώς θα συνοδεύστε 237 λαθρομετανάστες από το κτίριο της Νομικής. Πρέπει να στείλουμε μη κυβερνητικές οργανώσεις στους αγρότες να τους προστατεύουν, για να μην τους συλλάβετε;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υποβάλλει την παραίτησή του.

«Τι ακριβώς θέλει η ΝΔ; Την παραίτηση του υπουργού; Να καταθέσει πρόταση μομφής προς τον υπουργό. Αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική δημοκρατία και διαδικασίες» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ανησυχούμε πολύ για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο υπουργός. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η αντίληψη που αναφέρεται στη νομιμότητα» ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής. «Μας είπε πως συκοφαντείται η χώρα στην Ε.Ε.. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Η παρθένα Ε.Ε. που βιάζει τους λαούς, δεν θα γίνεται ο κριτής των πάντων!».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης δήλωσε πως «η ανοχή του πληθυσμού για την κυβέρνηση, αρχίζει να στερεύει με κυβερνητική υπαιτιότητα», προσθέτοντας: «Εμείς δεν θα ζητήσουμε την παραίτησή σας, σ� αυτό το επικοινωνιακό τρυκ της ΝΔ. Θα ζητήσουμε από τα δύο μεγάλα κόμματα, να πάψουν να διαιρούν τους Έλληνες στα μπλε και πράσινα μαντριά».

«Ο αστυνομικός διευθυντής, απαγορεύει και την απόπειρα συνάθροισης. Πώς θα απαγορευτεί η απόπειρα και θα τελεί υπό δίωξη; Ούτε χουντικής έμπνευσης διοικητές δεν μπορούσαν να λάβουν τέτοια απόφαση, γιατί ξεπερνά κάθε όριο λογικής», παρατήρησε, τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κείμενο από τη Ναυτεμπορική. Ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου δεκτή και σωστή η διαμαρτυρία λάθος όμως ο τρόπος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει σύνορα και να μας κάνει ρεζίλι διεθνώς.

Θα ήθελα εδώ να παραθέσω το σχολιασμό του Γιάννη ως προς το παραπάνω κείμενο, αναγνώστη της Εκκλησίας του Δήμου (φορουμ) του Άδωνι Γεωργιάδη:

Το κόμμα της «κεντροδεξιάς» (λέμε και κανα αστείο) ζητά την παραίτηση του υπουργού της κεντροαριστεράς επειδή ο αστυνομικός διευθυντης Σερρών απαγόρευσε τις συναθροίσεις στο δρόμο κοντά στον Προμαχώνα, δηλαδή πρακτικά απαγόρευσε το κλείσιμο των συνόρων που προσπαθούσαν να πετύχουν οι αγρότες της περιοχής, όπως κάνουν κάθε χρόνο και όποτε τους καπνίσει.

Δεν θα σχολιάσω καν το αν οι αγροτες αυτοί είναι υποκινούμενοι από τη ΝΔ (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) και τι θα σήμαινε αυτό (ότι είναι ίδιοι ακριβώς με το ΠΑΣΟΚ που κάνει τα ίδια όταν είναι στην αντιπολίτευση) αλλά απλώς τη σημειολογία της αντίδρασης και των όσων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρκόπουλος.

Έχουμε εδώ ένα κόμμα υποτίθεται της «δεξιάς» το οποίο εγκαλεί τον υπουργό Δημ.Τάξεως επειδή δεν τράβηξε το αυτί του Αξιωματικού που ετόλμησε να εμποδίσει το κλείσιμο της εθνικής οδού και των συνόρων με τη Βουλγαρία, δηλαδή που εμπόδισε μια καραμπινάτη παρανομία. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή η απόφαση της αστυνομίας είναι αντιδημοκρατική και «θυμίζει άλλες εποχές» (της δικτατορίας προφανώς).
Δηλαδή κατά τη Νέα Δημοκρατία, αυτό το κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα του νόμου και της τάξης ( :lol: ), η αστυνομία δεν επιτρέπεται να εμποδίζει όσους θέλουν να παρανομήσουν καταλαμβάνοντας και κλείνοντας εθνικές όδους μέχρι και τα σύνορα της χώρας αν τους γουστάρει. Κι ότι αν το κάνει αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί «δικτατορικές» πρακτικές κι αντιλήψεις. Για τη ΝΔ οι καταλήψεις και τα κλεισίματα δρόμων εμπίπτουν στα «δημοκρατικά δικαιώματα» των πολιτών.

Και σαν να μην ήταν αρκετά τραγελαφικό το όλο θέμα, έρχεται ο Μαρκόπουλος της ΝΔ και τι βρίσκει να πει στον Παπουτσή;

Εσείς ως πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχετε υποστεί πολιτική μετάλλαξη;

Δηλαδή ο εκπρόσωπος της «δεξιάς» (δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο πλέον) προσπαθεί να θυμήσει στον πασόκο τα νιάτα του που ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ επί μεταπολίτευσης έκανε τη μία κατάληψη δημοσίου κτηρίου, δηλ.παρανομία, μετά την άλλη και να τον φέρει στο φιλότιμο εννοώντας «εσείς που δείξατε με τις καταλήψεις στα νιάτα σας πόσο δημοκρατης είστε ( :roll: ) γιατί τώρα αφήνετε την αστυνομία να εμποδίζει μια επίσης δημοκρατικότατη κατάληψη της εθνικής οδου; Μήπως έχετε μεταλλαχθεί σε αντιδημοκράτη;»

Απίθανα κι όμως ελληνικά. Σε πρώτο πλάνο η πλήρης αντιστροφή της κοινής λογικής και η μετάλλαξη που έχουν υποστεί αμφότεροι. Οι πασόκοι να παριστάνουν τους δεξιούς και οι νεοδημοκράτες να παριστάνουν τους αριστερούς, από κοντά με τους ορίτζιναλ αριστερούς συμμάχους τους, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που γι’αυτούς βέβαια είναι απολύτως φυσικό να θεωρούν «δημοκρατικό δικαίωμα» του καθενός να κλείνει πανεπιστήμια, δρόμους, λιμάνια, σύνορα και ό,τι προαιρείται.
Η Νδούλα με λίγα λόγια δεν ζήτησε την παραίτηση Παπουτσή για αυτά που έγιναν στη Νομική όπου επετράπη η παρανομία και δεν επενέβη η αστυνομία ως ώφειλε, αλλά τη ζητησε τώρα για το ότι ΔΕΝ επετράπη μια άλλη παρανομία και η αστυνομία επενέβη ως ώφειλε.
Για γέλια και για κλάματα μαζί είναι πλέον αυτό το κόμμα.

Νομίζω οι εξηγήσεις για το θέμα είναι αρκετές.