Διαβάζοντας στην Εκκλησία του Δήμου (διαδικτυακό φόρουμ ) του Άδωνι Γεωργιάδη, διάβασα ένα κείμενο με απορίες σχετικά με την πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ κάποιου Κώστα. Επειδή το κείμενο είναι γεμάτο ανακρίβειες, θα απαντήσω σε όσα ρωτάει ο Κώστας, επειδή θεωρώ αχαριστία να κατηγορεί κάποιος τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για διγλωσσία.

 

Λοιπόν, δεν γνωρίζω αν έχετε κάποιο σχέδιο ή η όλη σας λειτουργία ως κόμμα, τους τελευταίους μήνες, έχει ως σκοπό να διώξει ψηφοφόρους προς τη ΝΔ ίσως. Εγώ που από το 2000 ακολουθώ τον Γ. Καρατζαφέρη, έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν έκανα σωστά ή πιάστηκα μ…

Και εξηγούμαι:

Ο πρόεδρος προέβαλε το Κράτος ως προστάτη των αδυνάμων με διάφορες παροχές και τώρα διαβάζω «Τίποτε δωρεάν».

Έλεγε για τις κακοτεχνίες των μεγαλοκατασκευαστών που σκοτώνουν τους Έλληνες και τώρα είναι σφοδρός υπέρμαχος αυτών και θεωρεί την μη καταβολή διοδίων ως πρόδρομο της αναρχίας.

Πίστευα ότι είμαστε υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και τώρα διαβάζω ότι συμφωνούμε για την εκποίηση βραχονησίδων (όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης το 1990-1993) και εθνικής περιουσίας (π.χ ΔΕΚΟ) επειδή αυξάνουν τα τιμολόγια τους (κατόπιν κυβερνητικής εντολής).

Όλα αυτά λέγονται «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» ή άκρατη φιλελευθεροποίηση. Τι περισσότερο λένε ο Μάνος και ο Αδριανόπουλος.

Τώρα να μην αναφερθώ και σε άλλες ενέργειες-προτάσεις που άκουσα όπως:

-Την νομιμοποίηση των παρανόμων κεφαλαίων του εξωτερικού.

-Την πρόταση προς Σαμαρά μη υπερψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ραγδαία αλλαγή στάσης.

-Την προσπάθεια συλλογής υπογραφών για το νόμο υπέρ της ψήφου των λαθρομεταναστών και στη συνέχεια το θάψιμο των καταστάσεων, ενώ οι άλλες προσπάθειες κατηγορούνται ως ακραίες. Καμμία ενέργεια-διαδήλωση, πέραν των τυπικών, για το θέμα που αφέθηκε στην τύχη του.

-Καμμία ενέργεια για το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων,- κάρτας πολίτη.

Δεν αναφέρομαι καν στις «πιθανές» διασυνδέσεις του Προέδρου και του κ. Γούδη με την Μασσονία, καθώς και για την μη έγκαιρη υπηρέτηση στις ΕΔ, του τέως ανυπότακτου κ. Αϊβαλιώτη, δεξί χέρι του Προέδρου στην Ευρωβουλή.

Παραβλέπω επίσης τα σαρδάμ του Προέδρου, εσκεμένα ή μη, με αποκορύφωμα αυτό της Παρασκευής (11/2/2011), στην εκπομπή του όπου επίμονα ανέφερε τον Μουμπάρακ ως Μπουμάρακ, ενώ ο Πρόεδρος και μερικοί από εσάς έχετε γίνει «τηλεπερσόνες» σε εκπομπές τηλεοπτικού κουτσομπολιού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Ερωτώ λοιπόν: Ισχύουν ακόμη τα συνθήματα «ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ»  και «ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ» ή μήπως αποροφηθήκατε από το κατεστημένο.

Και ναι μεν η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά χωρίς το ιδεατό ως πυξίδα, που κατευθυνόμαστε;

Πικραίνομαι που το λέω αλλά δυστυχώς, ίσως να επένδυσα λάθος. Ίσως να έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι προκύψατε για να καπελλώσετε το πατριωτικό κίνημα. Αν δεν αλλάξετε και δεν αφουγκραστείτε τον απλό κόσμο όχι μόνο θα στρέψετε το κόσμο στη Χ.Α., αλλά θα βρεθείτε σε δυσκολία να εισέλθετε στην επόμενη Βουλή.

Προσωπικά λέω:

Αν:

Αρνηθώ να Πληρώσω τα Διόδια

Αρνηθώ να πληρώσω με πιστωτική κάρτα ή επιταγή

Αρνηθώ να εκδώσω και να χρησιμοποιήσω την Κάρτα πολίτη

Αρνηθώ να δεχθώ την εκχώρηση της Δημόσιας Υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΑ, ΟΛΠ, ΟΣΕ, κλπ.) έναντι πινακίου φακής

Αρνηθώ να με παρακολουθούν ηλεκτρονικά

Αρνηθώ να πληρώνω την ΕΡΤ για να δημιουργεί σειρές με τίτλους όπως «Δεν ήρθα εδώ για διακοπές» και «Οι φυλές της Αθήνας»

Τι είμαι;Μήπως είμαι αναρχικός;

ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που θεωρώ ότι είμαι πατριώτης

Και μην μου πείτε ότι εγώ ψήφισα για να τα κάνουν αυτά. Όχι, άλλα δεδομένα μου είπαν και άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά. Και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν τους ψήφισα εγώ, ούτε δέχομαι ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν τον Ελληνικό λαό με ψευδεπίγραφους αναλογικούς εκλογικούς νόμους λάστιχο.

Είναι θέμα Δημοκρατίας να σέβομαι αυτούς που με κορόϊδεψαν ή μήπως είναι καθήκον μου να αντιδράσω σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος (που και αυτό έχει κοπεί και ραφτεί στα μέτρα των κυβερνώντων και όχι του κυρίαρχου λαού);

 

 

Αγαπητέ Κώστα,

σαν στέλεχος του κόμματος και της ΝΕ.Ο.Σ, θα σου απαντήσω σ’ αυτά που ρωτάς (και θα ήθελα τα σχόλια σου και τα σχόλια του Άδωνι πάνω στις απαντήσεις μου).

«Ο πρόεδρος προέβαλε το Κράτος ως προστάτη των αδυνάμων με διάφορες παροχές και τώρα διαβάζω «Τίποτε δωρεάν»». Και συνεχίζει ο προέδρος να υποστηρίζει τη στήριξη των αδύνατων οικονομικά πολιτών. Θυμάμαι μία πρόταση του για το ρεύμα, «οι πρώτες 100 κιλοβατόρες να παρέχονται δωρεάν σε μια μερίδα συμπολιτών μας». Δεν είπε ποτέ «τίποτε δωρεάν». Απλά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία ζούμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην ενισχύουμε κινήματα του τύπου «Δεν πληρώνω» και ό,τι μπορεί να επιφέρει την αναρχία. Μη ξεχνάς ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει, όταν όλα τα άλλα κόμματα χρωστάνε (ακόμα και οι Οικολόγοι χρωστάνε) ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ έχει δώσει πολλές χιλιάδες Ευρώ σε διάφορες ελεημοσύνες (σε πυροπαθείς της Πελοποννήσου, σε πλημμυροπαθείς στην Εύβοια, σε φτωχούς κ.α.) όχι μόνο από τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης αλλά και από την προσωπική περιουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Έλεγε για τις κακοτεχνίες των μεγαλοκατασκευαστών που σκοτώνουν τους Έλληνες και τώρα είναι σφοδρός υπέρμαχος αυτών και θεωρεί την μη καταβολή διοδίων ως πρόδρομο της αναρχίας». Δε νομίζω ότι ο προέδρος είναι υπέρμαχος των μεγαλοκατασκευαστών, δεν τον έχω ακούσει ποτέ να τους υποστηρίζει (και πώς θα μπορούσε άλλωστε;). Ο Άδωνις εξήγησε για πιο λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε υπέρ της σύμπραξης του Δημοσίου με τις ιδιωτικές εταιρίες όσον αφορά την κατασκευή των δρόμων (και ο λόγος είναι η καλύτερη κατασκευή, η καλύτερη ποιότητα, ο χρόνος κατασκευής και αποπληρωμής, η αχριστία του κράτους) κ.τ.λ. Σαφώς το κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι πρόδρομος της αναρχίας. Οτιδήποτε φέρνει το χάος όπως το «κάνω ό,τι μου γουστάρει», είναι πρόδρομος της αναρχίας. Θέλουμε μεθοδικότητα, διπλωματία, σκέψη και ιδέες, ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε και όχι «δεν πληρώνω γιατί έτσι θέλω» γιατί αν κάποιος σήμερα δεν πληρώσει τα διόδια, γιατί αύριο να πληρώσει τη ΔΕΗ; Γιατί να πληρώσει το νερό; Γιατίθ να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας; Όμως και εγώ προσωπικά αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ ως κόμμα είμαστε υπέρ της υγειούς διαμαρτυρίας (μάλιστα ήδη πριν 2 χρόνια ο ίδιος ο Άδωνις είχε κάνει ερώτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με το υπερβολικό της τιμής των διοδίων τις οποίες τιμές αύξησε η Ν.Δ. για να μη ξεχνιώμαστε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέλει απλά να μη γίνουμε Αίγυπτος και Τυνησία. Μάλλον εσείς προτιμάτε την κατάρρευση.

«Πίστευα ότι είμαστε υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και τώρα διαβάζω ότι συμφωνούμε για την εκποίηση βραχονησίδων (όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης το 1990-1993) και εθνικής περιουσίας (π.χ ΔΕΚΟ) επειδή αυξάνουν τα τιμολόγια τους (κατόπιν κυβερνητικής εντολής)». Αν πωληθεί μια βραχονησίδα ή ένα νησάκι, πωλείται η ιδιοκτησία και όχι η κυριαρχία (άλλο το fiscus και άλλο το imperium). Π.χ. έρχεται ένας ξένος και αγοράζει ένα νησί (όπως ο Ονάσης είχε αγοράσει τον Σκορπιό). Το νησί αυτό θα ανήκει στον ιδιοκτήτη του αλλά και πάλι θα βρίσκεται εντός Ελληνικών συνόρων’ και πάλι δηλαδή θα θεωρείται Ελληνικό έδαφος και δεν θα ανήκει στο κράτος του οποίου υπήκοος είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού. Οπότε πώληση εδάφους με όρους, δεν θεωρείται εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας. Άλλο η «Κυριαρχία» και άλλο η «ιδιοκτησία».

«Όλα αυτά λέγονται «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» ή άκρατη φιλελευθεροποίηση. Τι περισσότερο λένε ο Μάνος και ο Αδριανόπουλος». Δε γνωρίζω τι λένε ο Μάνος και ο Αδριανόπουλος ή μάλλον γνωρίζω αλλά δεν έχει σημασία. «Πατριωτικός Παρεμβατισμός» είναι η παρέμβαση είτε του κράτους είτε του οπουδήποτε υπέρ της πατρίδας με τον οποιονδήποτε τρόπο. «Πατριωτικός Παρεμβατισμός» είναι η παρέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο λοιπόν προς ώφελος της πατρίδας. Κάποια στιγμή, ίσως η πατρίδα ωφεληθεί από μια σοσιαλιστικού τύπου λύση, κάποια άλλη στιγμή από μια φιλελεύθερη λύση. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γινόμαστε δογματικοί στην πολιτική μας ιδεολογία.

«Τώρα να μην αναφερθώ και σε άλλες ενέργειες-προτάσεις που άκουσα όπως:

-Την νομιμοποίηση των παρανόμων κεφαλαίων του εξωτερικού.

-Την πρόταση προς Σαμαρά μη υπερψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ραγδαία αλλαγή στάσης.

-Την προσπάθεια συλλογής υπογραφών για το νόμο υπέρ της ψήφου των λαθρομεταναστών και στη συνέχεια το θάψιμο των καταστάσεων, ενώ οι άλλες προσπάθειες κατηγορούνται ως ακραίες. Καμμία ενέργεια-διαδήλωση, πέραν των τυπικών, για το θέμα που αφέθηκε στην τύχη του.

-Καμμία ενέργεια για το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων,- κάρτας πολίτη». Θα σου απαντήσω σε όλα.

Πρώτων, η νομιμοποίηση κεφαλαίων του Εξωτερικού είναι μία πρόταση που υιοθετήθηκε από την Ιταλική Βουλή και επέστρεψαν 80 δις Ευρώ στις Ιταλικές τράπεζες. Ο προέδρος Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την αναστολή του Πόθεν Έσχες στις καταθέσεις για 5 χρόνια, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες που έχουν χρήματα στο Εξωτερικό, να τα επιστρέψουν στις Ελληνικές τράπεζες και να κυκλοφορήσει το χρήμα αυτό στην αγορά. Είναι πρόταση που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο όντως αλλά είναι ενδιαφέρουσα πρόταση (εκτός αν έχεις χρήματα να πληρώσεις εσύ τις ανάγκες της χώρας μας).

Δεύτερον, καμμία αλλαγή δε συνέβη ως προς την ψήφιση του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την καταψήφιση του κυρίου Παπούλια από τον ΛΑ.Ο.Σ και τη Ν.Δ. όχι γιατί δεν θέλαμε τον Παπούλια αλλά με σκοπό να διενεργηθούν εκλογές όπου θα υπήρχε συνεργασία της Ν.Δ. με τον ΛΑ.Ο.Σ, με σκοπό να χάσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ τις εκλογές και να μη περάσει το λαθρονομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ που δίνει ευκολότερα την ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες 9οι περισσότεροι παράνομοι και εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες). Εφόσον η Ν.Δ. δε συμφώνησε, δεν υπήρχε πια λόγος να καταψηφίσουμε τον κύριο Παπούλια καθώς μόνος οι δικές μας ψήφοι, δεν ήταν αρκετές ώστε να προκαλέσουν τη διενέργεια εκλογών. Και ξανα-εξηγούμαι’ ο λόγος μιας καταψήφισης του Παπούλια τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν ο ίδιος ο Παπούλιας αυτός καθεαυτός αλλά η διενέργεια εκλογών (που θα προκηρύσονταν αν ο Παπούλιας δεν ψηφιζόταν από Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ μαζί) με σκοπό να μη περάσει το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες και την ιθαγένεια.

Αν γίνονταν τότε εκλογές, μετά και πάλι τον Παπούλια θα ψηφίζαμε. Φαντάζομαι πως θα ήθελες να μου πεις ότι με αυτή τη λογική δεν έχει νόημα να καταψηφίζουμε το οτιδήποτε, καθώς οι δικοί μας ψήφοι και μόνο, δεν φτάνουν για να προκαλέσουν την ψήφιση ή την καταψήφιση του οποιουδήποτε νόμου (εφόσον η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών). Μα το ξαναλέω ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης σκέφτηκε να μη ψηφίσουμε τον Παπούλια όχι γιατί δεν τον θέλαμε αλλά επειδή καταψήφιση του από το 1/3 (και παραπάνω) θα έφερνε την διενέργεια εκλογών. Αν όμως δεν θέλαμε τον ίδιο τον Παπούλια για προέδρο της Δημοκρατίας, φυσικά και δεν θα τον ψηφίζαμε, άσχετα αν είχαμε τη δύναμη που πρέπει η όχι ώστε να σταματήσουμε την ψήφιση ενός νόμου. Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν υπήρξε καμμία αλλαγή στάσης του ΛΑ.Ο.Σ.

Τρίτον, σχετικά με τη συλλογή υπογραφών. Ο προέδρος με τη συνεργασία του ιδρύματος Ίων Δραγούμης, ξεκίνησε τη διενέργεια συλλογής υπογραφών, με σκοπό τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σχετικά με το μεταναστευτικό και τους λαθρομετανάστες. Κάτι τέτοιο, με τον τρόπο που έγινε, δεν προβλέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Προβλέπεται όμως από τη Συνθήκη της Λισαβώνας (δημοψήφισμα αν συλλεχθούν 1.000.000  υπογραφές). Ο ΛΑ.Ο.Σ διοργάνωσε 2 συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό, και πάνω από 220 ομιλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης, προέβαλλε και στήριξε τη συλλογή υπογραφών από το Τηλεάστυ, την εφημερίδα ΆλφαΈΝΑ και από όπου αλλού μπορούσε (συνελλέχθησαν περίπου 650.000 υπογραφές). Καταγγέλθηκε (από τον ΛΑ.Ο.Σ μόνο) το λαθρονομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό (και η κολο-Ν.Δ. τότε δε συντάχθηκε μαζί μας αλλά τάχτηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου). Προετοιμάσαμε την προσφυγή μας στο ΣτΕ αλλά μας πρόλαβε ο δικηγόρος κύριος Ανδριόπουλος. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να μη παρέμβουμε στο ΣτΕ, καθώς μία πολιτική και κομματική εμπλοκή, θα μπορούσε να δώσει πολιτική χροιά στο θέμα και τελικά ίσως αυτό να είχε αντίθετα αποτελέσματα από ό,τι περιμέναμε).

Ως εκ τούτου, δε μπορείς να λες αγαπητέ Κώστα ότι δεν κάναμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε το λαθρονομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι με την πίεση μας, πολλά σημεία του νόμου άλλαξαν και έτσι ελάχιστοι μετανάστες πήραν ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου (φυσικά αυτό δε μας καλύπτει και ελπίζουμε στην πλήρη ακύρωση του νόμου και στην αυστηροποίηση των κανόνων παραχώρησης της Ελληνικής υπηκοότητας και πολιτογράφησης).

Τέταρτον, είπες για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και την Κάρτα του Πολίτη. Μα ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δώσει αγώνες και στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή και τώρα και παλαιότερα. Καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, καταψήφισε τη Συνθήκη Σένγκεν (πρόδρομος των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων), έδωσε αγώνα κατά του Ευρωσυντάγματος, υποστήριξε την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες (βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ όπως ο Ηλίας Πολατίδης έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις) κ.τ.λ. Επίσης, η ΝΕ.Ο.Σ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος εναντίον της Κάρτας του Πολίτη (αλλά τα παιδιά είχαν μόνο Ελληνικές σημαίες και όχι κομματικές). Κατέθεσε ο Άδωνις αλλά και ο προέδρος Γιώργος Καρατζαφέρης ερωτήσεις στη Βουλή για την Κάρτα του Πολίτη και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη περάσει.

Δεν γνωρίζω αν ο κύριος Γούδης είναι Μασσώνος ή όχι. Ελπίζω να μην είναι. Αυτό όμως που ξέρω γι’ αυτόν, είναι ότι είναι ένας διανοούμενος της Δεξιάς και εξαιρετικός Έλληνας πατριώτης (και μάλισα από τους «σκληρούς» σε κάποια θέματα). Αστροφυσικός και καθηγητής. Είναι τιμή να τον έχουμε στο κόμμα μας. Όσο για τον κύριο Αίβαλιώτη, εξαιρετικά ευφϋής και εργατικός. Ήταν υπάλληλος και για 16 χρόνια υπηρετούσε στην Ευρωπαίκή Ένωση (Βρυξέλλες κ.α.).

«…ο Πρόεδρος και μερικοί από εσάς έχετε γίνει «τηλεπερσόνες» σε εκπομπές τηλεοπτικού κουτσομπολιού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα». Κάνεις μεγάλο λάθος. Η παρουσία βουλευτών και μελών του κόμματος μας σε μεσημεριανές εκπομπές, είναι μία επιτυχία. Προσωπικά, σπάνια παρακολουθώ τέτοιου είδους εκπομπές (καθώς τις θεωρώ τηλεσκουπίδια) αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας τις παρακολουθεί. Νομίζω ότι η παρουσία μας σε τέτοιες εκπομπές (αρκεί βεβαίως και εμείς να περνάμε τα μηνύματα που θέλουμε) κάνει το κόμμα πιο προσιτό στους απολιτίκ που δεν ασχολούνται πλέον με την πολιτική (δυστυχώς). Τώρα, αν ο προέδρος Γιώργος Καρατζαφέρης απεκάλεσε τον Μουμπάρακ ως «Μπουμάρακ», δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το τόσο σοβαρό λάθος.

«Ερωτώ λοιπόν: Ισχύουν ακόμη τα συνθήματα «ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ»  και «ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ» ή μήπως αποροφηθήκατε από το κατεστημένο». Φυσικά ισχύουν. Αλλά η γροθιά στο κατεστημένο δεν δίνεται με φωνασκίες και «Δεν πληρώνω» και ψευτομαγκιά αλλά με σχέδιο, διπλωματία και συνετή πολιτική.

«Και ναι μεν η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά χωρίς το ιδεατό ως πυξίδα, που κατευθυνόμαστε»; Και ποιός είπε ότι δεν υπάρχει το ιδεατό; Χάρη στην παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ, όλοι σχεδόν πλέον μιλάνε (ακόμα και αν το λένε στα ψέματα) για ΑΟΖ, για κοιτάσματα πετρελαίου (και φυσικού αερίου), για λαθρομετανάστες, για απέλαση, για φράχτη στον Έβρο κ.α. Αυτά όλα δεν είναι «ατζέντα Καρατζαφέρη»; Δεν έχουμε καταφέρει ως ένα βαθμό να επηρεάσουμε το Πολιτικό Σύστημα; Αν δεν το βλέπεις, είσαι τυφλός.

«Πικραίνομαι που το λέω αλλά δυστυχώς, ίσως να επένδυσα λάθος. Ίσως να έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι προκύψατε για να καπελλώσετε το πατριωτικό κίνημα». Αν έχεις το θράσος να το λες αυτό, τότε είσαι αχάριστος και φυσικά ελεύθερος να ακολουθήσεις αυτούς τους ηλίθιους που μας κατηγορούν.

«Αν δεν αλλάξετε και δεν αφουγκραστείτε τον απλό κόσμο όχι μόνο θα στρέψετε το κόσμο στη Χ.Α., αλλά θα βρεθείτε σε δυσκολία να εισέλθετε στην επόμενη Βουλή». Πρώτων, έχουμε γραμμένους τους Χρυσαυγίτες. Δεν υπολογίζουμε τους νεοναζί. Ας κάνουν ό,τι γουστάρουν (και φυσικά θα απαντάμε στις κατηγορίες τους όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά για να μη νομίζουν ότι δήθεν μας θάβουν). Δεύτερον, δεν ξέρω σε τι θα πρέπει να αλλάξουμε. Αν ο κόσμος έχει μάθει ή βολεύεται να ακούει από τους πολιτικούς μόνο εύκολα λόγια και  όχι με την αλήθεια, τότε καλά να πάθει ο κόσμος. Ας ψήφιζε με κριτήριο ποιον θεωρεί πιο άξιο και ιδεολογικά πιο προσιτό και όχι με κριτήριο ποιος θα βάλει το παιδί του ή κάποιον συγγενή του στο Δημόσιο. Ο ΛΑ.Ο.Σ θα παλέψει για το καλό της πατρίδας, θα παλέψει για τα Εθνικά θέματα και δεν θα σταματήσει να λέει την αλήθεια (όσο και αν πονάει αυτή).

«Προσωπικά λέω:

Αν:

Αρνηθώ να Πληρώσω τα Διόδια..». Είσαι τζαμπατζής.

«Αν Αρνηθώ να πληρώσω με πιστωτική κάρτα ή επιταγή». Πολύ καλά θα κάνεις να αρνηθείς.

«Αν Αρνηθώ να εκδώσω και να χρησιμοποιήσω την Κάρτα πολίτη». Πολύ καλά θα κάνεις να αρνηθείς. Και οι Βουλευτές μας έχουν καταθέσεις ερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα και είμαστε ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και την Κάρτα του Πολίτη.

«Αν Αρνηθώ να δεχθώ την εκχώρηση της Δημόσιας Υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΑ, ΟΛΠ, ΟΣΕ, κλπ.) έναντι πινακίου φακής» Δεν έχει να κάνει με το αν το αρνηθείς ή το δεχτείς εσύ. Αλλά και αν αρνηθείς, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Το κράτος μας πρέπει να διαπραγματευτεί σκληρά (αν και δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση αυτή). Έπειτα, και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν και ιδιωτικές ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κ.α. και δε συμβαίνει τίποτα κακό. Μόνο οι Κομμουνιστές τα θέλουν όλα κρατικά (μόνο η Αγροτική τράπεζα δεν πρέπει να πωληθεί καθώς αφορά την εθνική μας γη και την αγροτιά).

«Αν Αρνηθώ να με παρακολουθούν ηλεκτρονικά». Πολύ καλά θα κάνεις να αρνηθείς. Και εγώ το αρνούμαι.

«Αν Αρνηθώ να πληρώνω την ΕΡΤ για να δημιουργεί σειρές με τίτλους όπως «Δεν ήρθα εδώ για διακοπές» και «Οι φυλές της Αθήνας»». Και γω δεν παρακολουθώ αυτές τις χαζοεκπομπές αλλά πληρώνω.

«Τι είμαι;Μήπως είμαι αναρχικός;

ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που θεωρώ ότι είμαι πατριώτης». Δεν αμφισβητώ ότι είσαι πατριώτης αλλά σίγουρα είσαι και κάπως τζαμπατζής. Αναρχικός σίγουρα δεν είσαι αλλά και εσύ είσαι ένας από κείνους που θέλουν να ακούνε μόνο εύκολα λόγια και δεν αποδέχονται μια δύσκολη κατάσταση. Περιμένεις να εξαληφθούν οι δυσκολίες με μαγικά αλλά αυτό δε γίνεται.

«Και μην μου πείτε ότι εγώ ψήφισα για να τα κάνουν αυτά. Όχι, άλλα δεδομένα μου είπαν και άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά». Ωραία λογική παλιοεγωίσταρε. Δεν φταις εσύ αλλά αυτοί επειδή άλλα είπαν προεκλογικά και άλλα έκαναν. ΌΧΙ. Φταις εσύ επειδή τους πίστεψες. Επειδή το ψέμα τους δεν ειπώθηκε μία φορά (οπότε θα μπορούσες να πεις ότι δεν έχεις ευθύνη) αλλά τα ψέματα τους επαναλαμβάνονται συνεχώς εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η στείρα Μεταπολίτευση και το γνωρίζουμε όλοι μας. Όλοι γνωρίζουμε τα ψέματα τους. Οπότε μη βγάζεις τον εαυτό σου απ’ έξω.

«Είναι θέμα Δημοκρατίας να σέβομαι αυτούς που με κορόϊδεψαν». Αν εννοείς ότι σε κορόϊδεψε ο ΛΑ.Ο.Σ, τότε μάλλον δεν παρακολουθείς τις παρεμβάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για τα Εθνικά μας θέματα, δεν γνωρίζεις τις προτάσεις μας για την οικονομία (μπορείς να τις βρεις στο διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες του ΛΑ.Ο.Σ και των οπαδών του, στο επίσημο ιστολόγιο του ΛΑ.Ο.Σ, στην εφημερίδα Άλφα ΈΝΑ, στο Τηλεάστυ, και αλλού), δεν γνωρίζεις για τον πατριωτικό μας παρεμβατισμό (τον οποίο επικαλείσαι). Ίσως και να μην ήσουν ποτέ ΛΑ.Ο.Σ τελικά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κατηγορείς ότι θέλουμε να στρέψουμε τους ψηφοφόρους μας προς τη Ν.Δ. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Ν.Δ. αποδείχτηκε τελείως άχρηστη. Δεν θα γίνουμε άχρηστοι και εμείς.

Και για να μην είμαι άδικος, θα παραθέσω και την απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στις ερωτήσεις του Κώστα.

 

Δέχομαι την κριτική, δεν δέχομαι την αδικία! Λες ότι θέλουμε να σας στρέψουμε στην Ν.Δ. και μετά μου γράφεις όλα αυτά τα εξοργιστικά:

1. Να πάτε στην Ν.Δ. για τα διόδια; μά η Ν.Δ. έφτιαξε τον νόμο των διοδίων! Και θα τον φορτώσετε σε μας; και δεν ντρέπεσαι να μου τα γράφης αυτά;

2. Λες για την Κάρτα του πολίτου; εμείς είμαστε το μόνον κόμμα που το έφερε στην Βουλή, από την Ν.Δ. σιωπή και θα πάς στην Ν.Δ άντε πήγαινε ρε!

3. Γράφεις για το θέμα του Προέδρου Παπούλια κατηγορείς εμάς, που ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρότασί μας; δηλ τί να κάναμε να τον δέρναμε; Φυσικά το πόσα προσέφερε το κόμμα σε αυτή την μάχη, τα έχουμε πει τόσες φορές, που βαριέμαι να στα ξαναπώ! Ένα θα πω μόνον, εμείς θέσαμε την αντισυνταγματικότητα του λαθρονομοσχεδίου στην Βουλή και τα επιχειρήματά μας χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο, η Ν.Δ, ψήφισε υπέρ της Συνταγματικότητος του. Μετά την απόφασι του ΣτΕ η Ν.Δ είχε το θράσσος να βγη και να πανηγυρίση για την απόφασι αυτή, που ήταν αντίθετη με τις δικές της θέσεις, όπως παρουσιάστηκαν μέσα στην Βουλή.

Κοντολογίς για να μήν το κουράζουμε, εάν ήσουν φίλος μου, θα σε έβριζα για να ξεθυμάνω για όλο αυτό το μήνυμα που βρίθει ανακριβειών και αδικιών, επειδή δηλώνεις ψηφοφόρος μου, θα σου πω μόνον, εάν ένα απ’ όσα σου έγραψα είναι ψέμματα, να μήν με ξαναψηφίσης, εάν όμως είναι αληθή, αναμένω την συγγνώμη σου!