Σήμερα λοιπόν διάβασα ένα κείμενο («Οι πολιτικές και ιδεολογικές κωλοτούμπες του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρη«) του κύριου Πολίτη Παπαγαρυφάλλου, τέους μέλους του ΛΑ.Ο.Σ, όπου κατηγορεί τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γ.Καρατζαφέρη για πολιτικές και ιδεολογικές κολοτούμπες. Επειδή φυσικά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα απαντήσω σε όλες τις «κατηγορίες» μία προς μία.
.
Ακολουθεί το κείμενο του Παπαγαρυφάλλου αυτούσιο και στη συνέχεια οι απαντήσεις μου.
.
του Πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2010
.
Είναι γνωστό ότι εδώ και μία δεκαετία περίπου, ο εν λόγω αρχηγός και ιδρυτής του ΛΑΟΣ διακήρυσσε με πάθος και σε κάθε ευκαιρία το σύνθημα: ρήξη και ανατροπή, με το παράλληλο μόττο: Πατρίς, Θρησκεία, Ορθοδοξία
Μαζί μ’ αυτά εμφανιζόταν ένθερμος θιασώτης των ηθικών αξιών και λάβρος πολέμιος της οικογενειοκρατίας, των «σατέν» και των πολιτικών τζακιών, εμφανιζόμενος ως ασυμβίβαστος εχθρός τους.
.
Στα εθνικά θέματα εμφανιζόταν ως εργολαβικός υπερασπιστής τους καταγγέλλοντας τους υπολοίπους για εθνική μειοδοσία, ιδιαίτερα στο όνομα της Μακεδονίας και των λαθρομεταναστών.
.
Μέσα στη γενική σήψη του πολιτικού συστήματος και τη δίψα μιας σημαντικής μερίδας του «κυριάρχου» λαού ν’ ακούσει κάτι το πατριωτικό, το εθνικό, το αξιοκρατικά και το ηθικό, μπόρεσε να παραπλανήσει ένα μικρό ποσοστό, το οποίο τον οδήγησε στη βουλή.
.
Σύμφωνα με τις διακηρύξεις και το πρόγραμμα του κόμματος (το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελεί έργο του γράφοντος) θα έπρεπε η πρακτική πολιτική του να τείνει στην αλλοίωση και ανατροπή του status quo ώστε να αποδυναμωθεί σταδιακά το πολιτικό σύστημα των «σατέν», στα οποία μεγάλωσαν οι εκλεκτοί και πολιτικοί γόνοι. Με άλλα λόγια, υποσχόταν ένα άλλο πολιτικό και κοινωνικό άρωμα στη χαβουζοποιημένη πολιτική ζωή.
.
Ήταν ένα σκίρτημα και ένα πέταγμα στο οποίο πίστεψαν πολλοί και εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμα. Άλλοι νωρίς κατάλαβαν την πολιτική απάτη και πολλοί ψάχνονται για να εντοπίσουν, που βρίσκονται και περισσότερο εκείνοι, οι οποίοι, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται μέσα στο κόμμα ως τραπουλόχαρτα.
.
Εν όψει του γεγονότος ότι καμμιά απολύτως διακήρυξη και αρχή δεν τήρησε ο λαλίστατος αρχηγός και εν όψει της διαγραφόμενης επικινδυνότητας που εγκυμονεί για την πολιτική μας ζωή και τα εθνικά θέματα, θα επιχειρήσω, συνοπτικά, ν’ αναδιπλώσω τις πολιτικές και ιδεολογικές του κωλοτούμπες.
.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Μετά τις εκλογές του 2004, κάνει την πρώτη κωλοτούμπα: Ψηφίζει, με την κοινοβουλευτική του ομάδα τον υποψήφιο Πρόεδρο της Ν.Δ. ως Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος δεν θα εκλεγόταν χωρίς τις ψήφους του ΛΑΟΣ. Έτσι, αντί να δημιουργήσει τις πρώτες ρωγμές στο σάπιο σύστημα, το στήριξε ανατρέποντας την ανατροπή. Πολιτική απάτη μεγάλης ολκής. Με την πρώτη αυτή κωλοτούμπα, που ανέδειξε τον κ. Σιούφα Πρόεδρο του «δημοσίου πτυελοδοχείου» και της «οπερέτας» όπως χαρακτήρισαν τη βουλή επιφανέστατοι πολιτικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – ανοίγει η αυλαία του θεάτρου των συμβιβασμών και αλλαξοδρομιών του «μεγάλου ανατροπέα».
.
Έτσι φθάνει στη δεύτερη κωλοτούμπα: Αγωνίζεται να ξαναμπεί στην «πολυκατοικία» από την οποία έφυγε (;) διακηρύσσοντας δικαιώματα συνιδιοκτησίας επί του διαμερίσματος.
Όμως οι πρώην ομογάλακτοι της Νέας Δημοκρατίας τον θεωρούν «ακραίο» και του κλείνουν την πόρτα την οποία θα προσπαθήσει ν’ ανοίξει για αρκετό καιρό.
.
Κωλοτούμπα τρίτη: Ικετεύοντας να μπει στην πολυκατοικία, θα προτείνει στους ιδιοκτήτες της να στηρίξει την κυβέρνηση «για να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ». Όμως εμμένουν στο «ακραίος»και αρνούνται την κοινοβουλευτική του στήριξη, η οποία απεμπολούσε τη θεωρία της ανατροπής, των ρήξεων και των «σατέν». Φυσικά, όλα αυτά «για το καλό της πατρίδας»!!
.
Κωλοτούμπα τέταρτη: Αφού διαπιστώνει ότι κηρύσσεται αποσυνάγωγος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ξαναθυμάται τον Κάστρο και τον Γκεβάρα και παίρνει τ’ άρματα εναντίον τους, αν και στη βουλή τους στήριξε σε μερικά νομοσχέδια, πάντα «για το καλό της πατρίδας».
.
Είναι η εποχή κατά την οποία ως πολιτικός ζογκλέρ ακροβατούσε στο νομοθετικό και πολιτικό έργο ποντάροντας στο θολό πολιτικό τοπίο.
.
Κωλοτούμπα πέμπτη: «Για το καλό της Πατρίδας» – και της οικοδομής – αυτός ο διαπρύσιος κήρυκας της ηθικής και των οικογενειακών και θρησκευτικών αξιών θα υπερβεί τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά εσκαμμένα: Θα προτείνει τη νομιμοποίηση του «μαύρου χρήματος» του εξωτερικού και μάλιστα εντόκως αφού επανακάμψει από τις ξένες τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών ανακηρύσσονται εθνικοί ευεργέτες, με όσες κοινωνιοκτόνες και εθνοκτόνες συνέπειες, φέρνει μέσα της αυτή η πράξη! Διδάσκει την κλοπή, την φοροδιαφυγή και την κοινωνική και πολιτική χυδαιότητα «για το καλό της Πατρίδας»! Πρόκειται για κυνικό λάκτισμα όλων των αξιών, τις οποίες υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν ο «ανατροπέας».
.
Κωλοτούμπα έκτη: Πέντε χρόνια μέσα στη βουλή ουδέποτε το κόμμα του (το «του» σημαίνει δικό του) έφερε για συζήτηση το περίφημο θρησκευτικό ζήτημα της καταργήσεώς του «Χ.Ο.» από τις ταυτότητες, χωρίς το οποίο «δεν ζούσαν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ» και τα εκατομμύρια που υπέγραψαν την επαναφορά του. Σιωπή από παντού. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η υποκρισία αφορά και τα εκατομμύρια των όσων υπέγραψαν αυτή την επαναφορά, οι οποίοι όμως ψήφισαν και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που το κατάργησαν! Τα καλά και συμφέροντα, όπως λένε και οι Γραφές! Η μεγάλη και έβδομη κωλοτούμπα θα γίνει από τον «ανατροπέα» στο θέμα της ανάδειξης του αρχηγού της ΝΔ. Θα πράξει το αντίθετο από όσα υποστήριζε, όλα τα χρόνια ως πούρος υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων. Ενώ, λοιπόν, νυχθημερόν, κατηγορούσε την υπουργό των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη ότι ενδίδει στα εθνικά μας θέματα και ότι «είναι φερέφωνο των Η.Π.Α.», όταν ήρθε η ώρα της εκλογής του αρχηγού στη ΝΔ τη στήριξε εκθύμως γράφοντας στην «Α1» (της 28-11-2009, σελ. 7) ότι: «Η επόμενη ημέρα της ΝΔ με αρχηγό αυτόν (τον Σαμαρά), θα μοιάζει με άλμα στο κενό»
.
Σκέτη ψυχολογική τρομοκρατία υπέρ της κ. Ντόρας, για λόγους εντελώς ψηφοθηρικούς, γεγονός το οποίο σχολιαζόταν ποικιλότροπα και σαρκαστικά από τον Τύπο.
.
Αυτή την πατριδοκαπηλική κωλοτούμπα (επειδή οι κωλοτούμπες είναι πολλές παύω να τις αριθμώ), καυτηρίαζε το περιοδικό «Ρεσάλτο» (τεύχ. Νοεμβρίου 2009, σελ. 10) γράφοντας γι’ αυτή τη στήριξη: «Σήμερα αυτός, ο πομπώδης πατριδοκάπηλος έρχεται να στηρίξει το «σύμβολο» της πώλησης της πατρίδας και κάθε τι του εθνικού: «τη Ντόρα». Όμως αυτές οι οβίδειες «ιδεολογικές» και «πολιτικές» κωλοτούμπες δεν είχαν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ – όπως και ο προηγούμενος – τον απολάκτισε, αρνούμενος συμπόρευση.
.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο «αταλάντευτος» υπερασπιστής του τρίπτυχου: Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια και τρομερός υπερασπιστής των εθνικών μας θεμάτων, θα κάνει το αδύνατο και αδιανόητο πολιτικό άλμα. Θα πηδήξει στην απροκάλυπτη συνεργασία και, κάπου-κάπου, στην πλήρη ταύτισή του με το ΠΑΣΟΚ. Είναι τόσο έκδηλη και τόσο προκλητική η στήριξή του προς τον κ. Τζέφρη – όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον σημερινό «σύντροφό» του – ώστε η μεν ΝΔ να τον χαρακτηρίσει ως «ως βοηθό της κυβέρνησης» και γνωστός τηλεπαρουσιαστής να τον εμφανίσει ως «κυβερνητικό εκρόσωπο του ΠΑΣΟΚ».
.
Ο Πρωθυπουργός (Τζέφρη) θα του ανταποδώσει με αβρότητα αυτή τη στήριξη, την τόσο αναγκαία να βγει από την πολιτική απομόνωση και να ισοπεδώσει όλα τα κοινωνικά δικαιώματα του «κυρίαρχου» λαού χαρακτηρίζοντάς τον, από του βήματος της βουλής ως «υπεύθυνο πολιτικό ηγέτη»!
.
Χαράς ευαγγέλια ο «ανατροπέας» αφού τα «σατέν» τον αποκαλούν πλέον όχι «ακροδεξιό», αλλά «υπεύθυνο πολιτικό αρχηγό».
.
Έτσι σφυρηλατείται η νέα συμμαχία πάντα «για το καλό της Πατρίδας», για να επιβεβαιωθεί – για πολλοστή φορά – η σοφή και αληθινή ρήση του Γ. Γκέμπελς: «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα».
Από εδώ και πέρα αρχίζει η κοινή πορεία των δύο Γιώργων σ’ ένα. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, για να επιβεβαιωθεί και η ρήση του θρυλικού Μακρυγιάννη που διεκτραγουδώντας τα παθήματα της Πατρίδας, έλεγε: «Αυτοίνοι οι πολιτικοί σε έκαμαν πραμάτεια»!
.
Ο «ανατροπέας» θα υποστεί αυτοευνουχισμό της πολιτικής μνήμης και θα ξεχάσει όλους τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος «για το καλό της Πατρίδας» και θα συμπορευθεί μαζί τους αρνούμενος τη σύσταση των διαβοήτων Εξεταστικών Επιτροπών με το ηθικό «επιχείρημα», ότι «τώρα δεν έχουμε καιρό για τη διερεύνηση των σκανδάλων (βλ. π.χ. εκπομπή του στο δικό του κανάλι της 15-3).
.
Αποπειρώμενος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προβάλλει ως επιχείρημα ότι «δεν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ αλλά την Ελλάδα» και αυτό ισχύει για τη στήριξη την προσωπική προς τον σύντροφο Τζέφρη. Επικίνδυνη μεσσιανική και ναζιστική θεωρία όταν ένα κόμμα ή ένα πρόσωπο ταυτίζεται με την Ελλάδα (βλ. το άρθρο μου: «Μια επικίνδυνη πολιτική θεωρία: ΠΑΣΟΚ = ΕΛΛΑΔΑ), στην εφημ. «24 ΩΡΕΣ» της 21-12-1988).
.
Στα πλαίσια αυτά της εθνικοσοσιαλιστικής συμμαχίας, ο «ανατροπέας» θα πει ότι «ο Σημίτης είναι εθνικό κεφάλαιο», ότι ο «Α. Παπαδόπουλος είναι απαραίτητος για την ανόρθωση της οικονομίας» και ως προς τον . σοσιαλιστή αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα: «Μακάρι η Ελλάδα να είχε και άλλους Πάγκαλους». Γλείψιμο στον κύβο. Θα τ’ ακούνε οι Κούρδοι και θ’ ανατριχιάζουν γι’ αυτή την «φιλοκουρδική» πολιτική του όψιμου συμμάχου της τριάδας που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους! Ο «ανατροπέας» συνδυάζει απόλυτα τον Γκεμπελισμό με τον Μακιαβελλισμό. Είναι η «πολιτική», η οποία του άνοιξε τις πόρτες (επιτέλους) του προδοτικού συμμοριακού συστήματος.
.
Άφησα τελευταία – υπάρχουν και πολλές άλλες – την κωλοτούμπα του . Αμερικανοφάγου «ανατροπέα», ο οποίος ξεχνώντας τι έλεγε και τι έγραφε για τους «φονιάδες των λαών» (όπως τους έλεγαν πατήρ και Τζέφρη υιός), μας πληροφόρησε τηλεοπτικώς ότι: «Προετοίμασε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με προπομπό την ευρωβουλευτική του ΛΑΟΣ, «η οποία διατηρεί καλές σχέσεις μαζί τους». Ακολούθησε τα διδάγματα του «χαρισματικού» και πατριδοκτόνου Α. Παπανδρέου, γιατί κατάλαβε ότι στην Ελλάδα δεν έχεις πέραση αν δεν χαρακτηρίσεις τους Αμερικάνους «φονιάδες των λαών»! Ούτε ο Άρης Βελουχιώτης δεν το είπε αυτό έτσι, ωμά!
Και αφού ο ασυμβίβαστος πολέμιος της λαθρομετανάστευσης βοήθησε και στήριξε την κυβέρνηση, απεμπόλησε και αυτό το εθνικό θέμα. Ψήφισε το νόμο μόνη της η συμμαχική κυβέρνηση αφού διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική δύναμη. Βέβαια ο ΛΑΟΣ καταψήφισε το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες αλλά αυτό δεν έχει καμμιά πρακτική και εθνική σημασία. Το εθνικό έγκλημα συνετελέσθη και η έκκληση του ΛΑΟΣ για συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα είναι χωρίς νόημα πρακτικό. Έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Τώρα έπονται άλλες εθνικές τραγωδίες.
.
Περιμένοντας απάντηση, καταλήγω με ετούτα τα λόγια του Δημοκρίτου: «Πολλοί ενώ πράττουν τα αίσχιστα επιμελούνται όμως να εκφράζονται με άριστους λόγους». Είναι αυτό που ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει ως «ασέλγεια των δημαγωγών».
.
Αυτά προς το παρόν, θυμίζοντας στον αρχηγό το άρθρο μου, που υιοθέτησε ως δικό του σύνθημα με τον τίτλο: «Ο Ηρωϊσμός της γνώμης» (βλ. εφ. «Α1» της 25-9-2005). Όταν όμως ο γράφων, τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 24-3-2009, παρουσίασε με δική του πρόταση, το «βιβλίο» του «Ελευθερία» και τόλμησε να πει τη γνώμη του ενώπιον του ακροατηρίου της Παλαιάς Βουλής, ο συγγραφέας της «Ελευθερίας», (που είναι συλλογή μερικών γνωμικών), του έκοψε την καλημέρα ενώ ταυτόχρονα αχρήστευε τη νεοσυσταθείσα «Γραμματεία Επιστημών, Λόγου και Τεχνών», στην οποία ο ίδιος τοποθέτησε ως υπεύθυνο τον γράφοντα. Έτσι εννοεί την ελευθερία ο συγγραφέας της, που έκανε άγρια λογοκρισία στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ TV, για τα όσα κριτικά λόγια τόλμησε ο γράφων να πει για την «Ελευθερία»του.
.
Είναι πρόδηλο ότι όταν ο «ανατροπέας» γράφει για την ελευθερία την εννοεί μόνο για τον εαυτό του. Οι άλλοι θα παίρνουν τη δική του άδεια για να λένε τη γνώμη τους «Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν».
.
Μ’ αυτά – που δεν τελειώνουν εδώ – κλείνω ετούτο το κριτικό κείμενο, το οποίο είναι φυσικό να επισύρει την αντιπάθεια του «ανατροπέα». Τον ανατροπέα, ο οποίος, γλείφοντας πολιτικά τους τρεις εθνικούς δοσιλόγους (πρώην Πρωθυπουργούς) τους επισκέφθηκε και τους παρεκάλεσε «να καθίσουν όλοι μαζί σ’ ένα τραπέζι για ν’ αντιμετωπιστεί από κοινού η κρίση» (τελικά ο προηγούμενος πρωθυπουργός λόγω «κοπώσεως» δεν τον δέχθηκε).
Έτσι, αντί οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί να οδηγηθούν στο σκαμνί του κατηγορουμένου για το εθνικό ναυάγιο που προκάλεσαν στην Ελλάδα και στο έθνος των Ελλήνων, τους νεκρανασταίνει πολιτικά και τους εκλιπαρεί να τη σώσουν! «Ξέχασε» ο λαλίστατος «ανατροπέας» τι τους έσουρνε εγγράφως και τηλεοπτικώς για διαφθορά, οικογενειοκρατία και «σατέν».
.
Αδιανόητες πολιτικές «συμμαχίες», που προσλαμβάνουν τη μορφή της πολιτικής αθλιότητας και της πολιτικής κωλοτούμπας που δεν έχει τέλος.
.
Συνεχίζοντας την κωλοτουμποειδή πολιτική ο «ανατροπέας», αυτός ο φοβερός «πολέμιος» του κεφαλαίου, θα προτείνει την πενταετή παράταση των εργολαβικών συμβάσεων «για το καλό της Πατρίδας»:
Τέλος, ο ασυμβίβαστος θιασώτης της διαφάνειας και αρχάγγελος της τίμιας διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, υπαναχωρεί ατάκτως μπροστά στις επιταγές του νέου . συντρόφου.
.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τη στήριξη του προς τον νόμο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός εξουσιοδοτείται να συστήνει με προσωπική του απόφαση διάφορες επιτροπές από «ημέτερους» που θ’ αμείβονται εκτός του τακτικού προϋπολογισμού.
.
Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτο φαγοπότι «για το καλό της Πατρίδας», με το υιοθετούμενο επιχείρημα «των εκτάκτων αναγκών», γιατί «θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να έχει μεγαλύτερη ευχέρια κινήσεων», όπως το δικαιολογεί στην εφημερίδα του! (βλ. «Α1», της 20-3-2010, σελ. 15). Έτσι, ο «σύντροφος» Γιώργος παριστάνει την πολιτική αρσακειάδα αγνοώντας δήθεν το όργιο της ρεμούλας των αρπαχτικών του Κινήματος για δύο δεκαετίες!
Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας, ω κωλότουμπα.
.
Όμως θα ήταν παράλειψη στην αλυσίδα της κωλοτούμπας του κ. Προέδρου αν δεν σημείωνα και το γεγονός το οποίο αναφέρεται στη γλώσσα των Ελλήνων.
.
Όσο ο «ανατροπέας» βρισκόταν εκτός βουλής, αγωνιζόταν για την επαναφορά του πολυτονικού στην εκπαίδευση, κάνοντας την υπ’αριθ. 3263/19-9-2003 προς αυτή, με την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή.
.
Μια ομάδα επιστημόνων του κόμματος, πιστεύοντας ότι πιστεύει σ’ αυτά που λέει και γράφει και επειδή έδειχνε πλήρη αδράνεια ως προς το θέμα, με το υπ’ αριθ. 4290/11-6-2007 έγγραφό μας που του καταθέσαμε στο προσωπικό του Γραφείο, τον ρωτούσαμε «τι πρεσβεύει το κόμμα ως επίσημη θέση επ’ αυτού του πρωτίστου εθνικού ζητήματος». Ο «ανατροπέας»υποχρέωσε τον γράφοντα ν’ αποσύρει το έγγραφο «γιατί του δημιουργεί προβλήματα»! Έτσι, μετά την είσοδό του στην ελληνική βουλή, η επαναφορά του πολυτονικού όχι μόνο ξεχάστηκε αλλά και ο γράφων μπήκε στη λίστα των αποδιοπομπαίων. Λόγω ελευθερίας! Ελευθερία, ελευθερία πόσα εγκλήματα γίνονται στο όνομά σου!
Η πολιτική αυτή συμπεριφορά του «ανατροπέα» επιβεβαιώνει απόλυτα τη σοφή κοινωνιολογική διαπίστωση του Μάρξ ο οποίος στον πρόλογο της Πολιτικής Οικονομίας του 1859 έγραφε: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από το είναι τους αλλά αντίθετο το είναι καθορίζει τη συνείδηση» (Συνοπτική ανάλυση αυτής της θεμελιώδους κοινωνιολογικής λειτουργίας του ανθρώπου βλ. στο σχετικό μου κείμενο του περιοδικού «Ηλιαία» τευχ. Απριλίου 2009).
.
Στα απλοελληνικά πολιτικά πράγματα αυτή η κωλοτούμπα έγινε γιατί άλλαξε το ΕΙΝΑΙ του κ. Καρατζαφέρη. Μπαίνοντας στη βουλή και γινόμενος βουλευτής άλλαξε και η θέση του ως προς τη γλώσσα «για να μην έχει προβλήματα».
.
Άλλο, βέβαια, εντελώς άλλο, η εναγώνια αναζήτηση του Γερμανού διανοητή Γκαίτε, ο οποίος πολύ πριν τον Μάρξ αναδείκνυε τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια ως μέγιστη αρετή γράφοντας στον περίφημο «Φάουστ»: «Ήρθε ο καιρός ν’ αποδείξουμε με πράξεις ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ισούται με το μεγαλείο των θεών». Ψιλά γράμματα για τους σημερινούς πολιτικάντηδες, οι οποίοι αλλάζουν τη συνείδηση ανάλογα με την αλλαγή του ΕΙΝΑΙ, δηλαδή του ατομικού συμφέροντος.
.
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι οι απρόβλεπτες αυτές εξελίξεις, που φαίνονται «αδύνατες» δημιούργησαν ένα επικίνδυνο μείγμα από τον Giorgo και Γιώργο, το οποίο ενδέχεται να προξενήσει απροσδιόριστη ζημία τόσο στα εθνικά μας θέματα όσο και στην αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας.
.
Πρόκειται για μια γόμωση, η οποία θα επιφέρει την πλήρη αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας η οποία είναι καιρός να δραπετεύσει από τη χρόνια ηθική και πολιτική χλωροφορμίαση.
.
Ως τελευταία κωλοτούμπα του «αμερικανοφάγου» και πολέμιου του κεφαλαίου σημειώνω την πρότασή σου προς το «σύντροφό» του κ. Τζέφρη, ν’ απειλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο Δ.Ν.Τ. για δανεισμό! Ο κ. Πρωθυπουργός τον άκουσε και το έκανε, όπως δημοσίως επαίρεται ο ίδιος, γεγονός το οποίο ο γνωστός σατιρικός σχολιαστής της Τρίτης να πει ότι «συγκυβερνά ο κ. Καρατζαφέρης».
Έτσι λοιπόν, αυτή η «φαεινή» ιδέα του «ανατροπέα»έφερε από το παράθυρο το Δ.Ν.Τ. στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και στην Ελλάδα.

Τι έχουν τα μάτια μας να δουν ακόμα από την πολιτική του και τις προκλητικές του κωλοτούμπες, πάντα «για το καλό της Πατρίδας»!

…..

Θα προσπεράσω τους χαρακτηρισμούς «τραπουλόχαρτα» (αλήθεια, ποιούς εννοείτε;;;) και θα απαντήσω στα όσα ψευδώς και ειρωνικά (έως ένα βαθμό) αναφέρονται στο κείμενο του κύριου Παπαγαρυφάλλου.

Πράγματι, η βασική αρχή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι ότι αν και οι ρίζες μας βρίσκονται στη Λαϊκή Δεξιά, εντούτις αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες πατριώτες, από όπου και αν προέρχονται. Είμαστε κατά βάση ένα Ελληνοκεντρικό κόμμα και οι βάσεις μας βρίσκονται σε αυτά που περικλείονται στο τρίπτυχο: «Πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια».

Ας περάσω τώρα και στις «κατηγορίες» περί κολοτούμπας.

Πρώτη «κολοτούμπα»

Κατηγορία λοιπόν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ μετά τις εκλογές του 2004 (μάλλον του 2007 εννοείτε κύριε Παπαγαρυφάλλου) ψήφισε τον κύριο Σιούφα για πρόεδρο της Βουλής. Κατ’ εμέ ατυχέστατη επιλογή (όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια) αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα έπρεπε να τον ψηφίσει. Ή μήπως είστε τόσο φίλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ που θα θέλατε να προκληθούν εκλογές και να έρθει το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία;

Δεύτερη «κολοτούμπα»

Περί πολυκατοικίας. Όπως εξήγησα, είμαστε βασικά ένα Ελληνοκεντρικό κόμμα που αποδεχόμαστε κοντά μας όλους τους Έλληνες πατριώτες (ένα 10% των στελεχών μας προέρχονται απ’ την Αριστερά) αλλά έχουμε ρίζες στη Δεξιά, κοινές με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνω σε τί συνίσταται η μομφή σας ενάντια στον Γιώργο Καρατζαφέρη για την προσπάθεια σύστασης συνεργασίας ανάμεσα στο ΛΑ.Ο.Σ και σε άλλα κόμματα (κυρίως τη Ν.Δ.).

Στόχος όλων των κομμάτων είναι η κατάληψη της εξουσίας είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία. Να θυμίσω ότι αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία, τα Δεξιά κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργαζόμενα είναι τέσσερα, στην Ιταλία 3, στη Γαλλία 5, στη Δανία 3, στην Πορτογαλία 2, στη Φινλανδία 3 κ.α.

Γιατί λοιπόν να μην επικρατήσει η πολιτική ορειμότητα και στην Ελλάδα; Άλλωστε έχουμε πλέον ξεκαθαρίσει ότι έχουμε φύγει από την Πολυκατοικία, επειδή τα θεμέλια είχαν σαπίσει και έμπαζε πλέον πολύ «αέρα». Έχουμε μεταφερθεί στην ίδια γειτονία σε δικιά μας μεζονέτα, ευάερη και ευήλια.

Τρίτη «κολοτούμπα»

Είμαστε ακραίοι λοιπόν; Κάποτε ο Κώστας Καραμαλής, πρώην πρωθυπουργός, έσπασε το πόδι του παίζοντας ποδόσφαιρο. Τότε ο Γιώργος Καρατζαφέρης του απέστειλε μία επιστολή όπου του έγραψε: «Κώστα μου, τώρα ξέρεις πόση σημασία έχουν τα άκρα». Ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν, τότε το 2009 αρνήθηκε να συνεργαστεί με εμάς τους «ακραίους» και έφερε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία. Θα τον εγκαλέσετε γι’ αυτό κύριε Παπαγαρυφάλλου;

Τέταρτη «κολοτούμπα»

Μας κατηγορεί ο κύριος Παπαγαρυφάλλου επειδή στηρίξαε ορισμένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Θυμάμαι τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ακριβώς την επόμενη των εκλογών – στις 5/10/2009 – να δηλώνει: «στα καλά θα είμαστε μαζί στα κακά απέναντι». Το ίδιο είχε δηλώσει και το 2007. Τότε δεν το είχατε ακούσει αυτό κύριε Παπαγαρυφάλλου;

Ασφαλώς, αυτή η στάση αποδυκνύει και την πολιτική μας συνέπεια. Η στάση «σε όσα συμφωνούμε μαζί σε όσα διαφωνούμε απέναντι» είτε όταν στην κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. είτε ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ, δείχνει ακριβώς το πόσο συνεπείς είμαστε και ότι σκεφτόμαστε το καλό της πατρίδας.

Αλήθεια όμως, γιατί δε λέτε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει περισσότερα νομοσχέδια της κυβέρνησης απ’ ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός; Γιατί επίσης δε λέτε ότι καταψηφίσαμε ορισμένα βασικά αλλά αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης; Θέλετε να σας κάνω μια υπενθύμιση;

 • Στα 2 νομοσχέδια Λομβέρδου για το ασφαλιστικό πού ήρθαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2010 στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
 • Στο νομοσχέδιο Λομβέρδου για τα εργασιακά πού ήρθε τον Ιούνιο (του 20100 στην Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
 • Στο Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών (φορτηγατζήδες), που ήρθε τον Σεπτέμβριο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
 • Στο πολυνομοσχέδιο για τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης» πού ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.
Εκτός αυτού, σε όλα αυτά τα νομοσχέδια, ο ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναλάβουν προσωπικά οι βουλευτές του κάθε κόμματος, τη ευθύνη της ψήφου τους.
.
Τί λέτε κύριε Παπαγαρυφάλλου;
.
Πέμπτη «κολοτούμπα»
.
Νομιμοποίηση του Μαύρου Χρήματος. Μάλιστα. Θα σας απέδιδα τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού αλήτη» αλλά γνωρίζω την πορεία σας και την ευγένεια σας. Για τον λόγο αυτόν δεν θα περάσω σε άσχημους χαρακτηρισμούς.
.
Σαφώς, η πρόταση περί νομιμοποίησης του Μαύρου Χρήματος είναι μία πρόταση μεγάλου ρίσκου αλλά βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση. Αυτό το αναγνωρίζετε κύριε Παπαγαρυφάλλου ή όχι;
.
Η πρόταση του Γ.Καρατζαφέρη ήταν η μη επιβολή του Πόθεν Έσχες στις καταθέσεις για 5 χρόνια, έτσι ώστε να επαναφέρουν τα χρήματα τους όσοι έχουν καταθέσεις στο Εξωτερικό και να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. Η πρόταση αυτή υιοθετίθηκε από τη Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, εφαρμόστηκε από τον Μπερλουσκόνι και επέστρεψαν στις Ιταλικές τράπεζες 80 δις Ευρώ. ΟΕΟ;;;
.
Έκτη «κολοτούμπα»
.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Μάλιστα, πέρυσι ο Βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης κατέθεσε επερώτηση για το θέμα αυτό. Φαντάζομαι ότι αυτό έγινε εις γνώση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Είμαστε το μόνο κόμμα που εκδηλώσαμε την αντίθεση μας στην Κάρτα του Πολίτη, στηρίξαμε τους Χριστιανούς της Αιγύπτου όταν διαδήλωσαν έξω απ’ την Αιγυπτιακή πρεσβεία στην Αθήνα ενάντια στην Ισλαμική βαρβαρότητα, είμαστε κατά της αφαίρεσης των θρησκευτικών συμβόλων από τους Δημόσιους χώρους κ.τ.λ.
.
Γιατί μας εγκαλείτε;
.
Και φυσικά δεν ξέρω με πιο ακριβώς τρόπο ο Γιώργος Καρατζαφέρης στήριξε την κυρία Μπακογιάννη στην υποψηφιότητα της για την προεδρία της Ν.Δ. Αν και είναι γνωστό ότι όταν είχαμε ζητήσει συνεργασία και συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., ζητήσαμε από τον Κώστα Καραμανλή να διώξει από την κυβέρνηση τον Ρουσόπουλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Κύριε Παπαγαρυφάλλου το θυμάστε;
.
Όμως, μη ξεχνάτε ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε προδότης στη Νέα Δημοκρατία. Εκείνος βέβαια υποστηρίζει ότι το έκανε για το καλό της Μακεδονίας, αν και εγώ δεν τον πολυπιστεύω. Μάλιστα, στις 4/7/93 στην εφημερίδα Καθημερινή ο κύριος Σαμαράς είχε κάνει ια δήλωση. Θέλετε να σας τη θυμίσω κύριε Παπαγαρυφάλλου;

«Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της».

Αν δε θυμάστε, ορίστε ολόκληρη η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον κύριο Αντώνη Καρκαγιάννη:

«Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της»

Τώρα, όσον αφορά τους κλέφτες και τους λωποδύτες, της πολιτικής ζωής, πράγματι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει το Τηλεάστυ ότι αυτή τη στιγμή προέχει το πως θα βρούμε διέξοδο από την Κρίση και όχι ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν και ποιος όχι. Φυσικά, η δήλωση αυτή δεν είχε το νόημα που της αποδίδετε.

Θυμάστε; Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens ΜΟΝΟ ο ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί Σημίτης, Καραμανλής και Μητσοτάκης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ. αρνήθηκαν. Γιατί λοιπόν κύριε Παπαγαρυφάλλου δεν εγκαλείτε αυτούς και εγκαλείτε εμάς;

Και κάτι ακόμα. Επειδή γράψατε ότι ταυτίζουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ με την Ελλάδα, γράψατε ένα αίσχιστο ψεύδος, μία αίσχιστη συκοφαντία (και όχι απλά αισχρή). Απλώς αυτή τη στιγμή δυστυχώς ή ευτυχώς (κατ’ εμέ δυστυχώς) το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ε ναι λοιπό, στηρίζουμε την Ελλάδα και όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ίδιο θα κάναμε αν κυβερνούσε η Ν.Δ. ή ο οποιοσδήποτε.

Και επειδή αναφέρετε κάποιους χαρακτηρισμούς του Γιώργου Καρατζαφέρη προς ορισμένους παράγοντες της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, να σας πω ότι λέγοντας «μακάρι η κυβέρνηση να είχε άλλους 20 Πάγκαλους«, το είπε όταν ο Πάγκαλος μίλησε με τον γνωστό του τσαμπουκά και τη γνωστή του αυθάδεια προς τους Γερμανούς και δήλωσε ότι πρέπει οι Γερμανοί να μας πληρώσουν τα όσα μας χρωστάνε από τις Γερμανικές Πολεμικές αποζημιώσεις. Μ’ αυτή λοιπόν την έννοια είπε ό,τι είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και ήταν ξεκάθαρο.

Και κάτι ακόμα. Επειδή γράψατε τη δήλωση του πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ ότι «Προετοίμασε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με προπομπό την ευρωβουλευτική του ΛΑΟΣ, «η οποία διατηρεί καλές σχέσεις μαζί τους», θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κυρία Νίκη Τζαβέλλα, έχει κάποια υπεύθυνη θέση σε μία επιτροπή σχετική με τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Η.Π.Α. Χρησιμοποίησε λοιπόν τη θέσης της αυτή η κυρία Τζαβέλλα καθώς και τις γνωριμίες της, προκειμένου να διευκολύνει τις καταστάσεις την κρίσιμη αυτή ώρα που περνάει η χώρα (κίνδυνος πτώχευσης) κ.α.

Βέβαια, έχουμε κάνει ως κόμμα και άλλες παρεμβάσεις στις Η.Π.Α και στην Ε.Ε. Να σας θυμίσω μερικές παρεμβάσεις μας που στέφθηκαν από επιτυχία;

 • Τον Ιούλιο ακυρώσαμε τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα και το ίδιο κάναμε και με τη συναυλία που ετοιμαζόταν να δώσει εκεί ο Χούλιο Ιγλέσιας τον Οκτώβριο. Οι προσφυγές μας στο Ευρωκοινοβούλιο και οι παραστάσεις μας προς τον Μπαρόζο έφεραν αποτέλεσμα άμεσο και χειροπιαστό.
 • Τον Φεβρουάριο οι προσφυγές μας στις Βρυξέλλες για τα απίστευτα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα και την κατάργηση της απόσυρσης ταρακούνησαν την κυβέρνηση: τον Δεκέμβριο αναγκάσθηκε να επαναφέρει την απόσυρση και παράλληλα ανακοίνωσε την μείωση των τελών κυκλοφορίας.
 • Προσφύγαμε τον Μάρτιο για τα πετρέλαια του Αιγαίου, συνεχίζοντας τον αγώνα του Γ.Καρατζαφέρη στην Ευρωβουλή. Το Νοέμβριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση νέου φορέα για το πετρέλαιο και το αέριο.
 • Τον Απρίλιο ζήτησα από τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης να μην χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδονία» για τα Σκόπια και να μπαίνει αυτοκόλλητο στα έγγραφα όπου οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τα αυτοκόλλητα μπαίνουν πλέον, και τα Σκόπια έγιναν αβάπτιστα!
 • Προσφυγή κάναμε και για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις των 162 δις. Ευρώ και θα συζητηθεί φέτος την άνοιξη στις Βρυξέλλες ώστε να αναγκασθούν οι Γερμανοί να πληρώσουν επιτέλους.
 • Πετύχαμε ανατροπή για το θέμα των STAGE, αφού φέραμε στο προσκήνιο το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο και άρχισαν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης αυτών που απέλυσε το ΠΑΣΟΚ.
 • Προσφυγή έγινε από εμάς, από πολίτες (αλλά και δημοσιογράφους, όπως τον υποψήφιο Αντιπεριφεριεάρχη Πειραιώς Άρη Σπίνο) για το ζήτημα της δημιουργίας από την Τουρκία πυρηνικού σταθμού στο Αιγαίο.
 • Παραδεκτή κρίθηκε και συζητείται την άνοιξη στο Ευρωκοινοβούλιο η προσφυγή μας και για τις αδικίες του ασφαλιστικού, αφού είναι παράνομη η περικοπή συντάξεων όταν άνθρωποι πλήρωναν μια ζωή εισφορές.
 • Παραδεκτή κρίθηκε και θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες και η προσφυγή μας για τα Ίμια, που δεν θα δεχτούμε ποτέ να τα «γκριζάρει» η Τουρκία.

Αυτά και άλλα πολλά έκαναν οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ επειδή είναι έξυπνοι και πατριώτες.

Μεταναστευτικό

Δεν έχετε κανένα μα κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκαλείτε το ΛΑ.Ο.Σ για τον αγώνα που έδωσε εναντίον της λαθρομετανάστευσης (το μόνο κόμμα που το έκανε) τη στιγμή που πολλά από τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ «ματώσαμε» και κοντέψαμε να φάμε ακόμα και ξύλο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε.

Ο ΛΑ.Ο.Σ

 • διοργάνωσε 2 μεγάλες συνδιασκέψεις για τη λαθρομετανάστευση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου μάλιστα κάλεσε και Ευρωβουλευτές
 • διοργάνωσε και έφερε εις πέρας πάνω από 220 ομιλίες σε όλη την Ελλάδα
 • τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ έδωσαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια
 • καταφέραμε ναι συνελλέξαμε 650.οοο υπογραφές ζητώντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος που ναι μεν δεν το ενέκρινε το Ελληνικό Σύνταγμα, το ενέκρινε όμως η Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβώνας αλλά και ως μέσο πίεσης
 • ενημερώναμε συνεχώς τον κόσμο διαμέσο του Τηλεάστυ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που επανειλλημένα έχει κάνει προτάσεις και στηλίτευσε την κυβέρνηση για τη στάση της προς το Παρεμπόριο, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά κ.α. Γι’ αυτό λοιπόν κύριε Παπαγαρυφάλλου, εκτός από τη μόρφωση (που πραγματικά τη διαθέτετε) χρειάζεται και λίγη τσίπα.

Επενδύσεις

Επειδή γράψατε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ συναίνεσε στο να υπογράφει ο υπουργός από μόνος του διάφορα, να σας πω ότι προτείναμε αυτή τη θέση όσον αφορά τις επενδύσεις. Επειδή δηλαδή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα χρειάζονται δύσκολες και επίπονες προσπάθειες λόγω της γραφειοκρατίας, ζητήσαμε να μπορεί ο υπουργός να υπογράφει από μόνος του για την αποδοχή μίας επένδυσης από κάποιον επενδυτή, χωρίς να χρειάζονται όλα τα σχετικά χαρτιά, όροι κ.α. (ό,τι ακριβώς συνέβη στη γειτονική Τουρκία και επήλθε ανάπτυξη).

Και βεβαίως, αυτή τη στιγμή, ασφαλώς θα καθίσμουμε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσπωπους της πολιτικής μας ζωής, ακόμα και αν αυτοί έφτασνα τα πράγματα εδώ που τα έφτασαν. Πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους εξόδου από την κρίση. Ποτέ η συζήτηση και ο διάλογος δεν έβλαψαν κανένα.

Τελευταία «κολοτούμπα»

Περί Δ.Ν.Τ. Πράγματι, καιρό πριν την ψήφιση του Μνημονίου ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε (δημοσίως) από τον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να «εκβιάσει» την Ευρώπη, προσφεύγοντας στο Δ.Ν.Τ όχι αρχικά για δανεισμό αλλά για διαπραγματεύσεις. Να θυμίσω ότι το Δ.Ν.Τ μας δανείζει με χαμηλό επιτόκιο (γύρω στο 2-3%) ενώ τα υπόλοιπα μέρη της Τρόϊκας (Ευρωπαίκή Ένωση) μας δανείζουν με 5,2% (6,2% πριν λίγο καιρό). Όπως επίσης να θυμίσω ότι παλαιότερα επί δραχμής δανειζόμασταν με επιτόκια της τάξης του 10, 15 ακόμα και 20%. Όπως επίσης να θυμίσω ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε ως λύση την Ρωσία και την Κίνα (υπήρχε έντονη φημολογία ότι οι δύο αυτές χώρες θα μας δάνειζαν αλλά τελικά ήταν μόνο φημολογία) αλλά επίσης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έφερε δάνειο 10 δις Ευρώ για αρχή από πετρελαιοπαραγωγό χώρα, προκειμένου να μη καταφύγουμε στο Δ.Ν.Τ και η κυβέρνηση αρνήθηκε το δάνειο αυτό.

Πράγματι, όλα αυτά πάντα για το καλό της πατρίδας.