Στο άρθρο του taxalia (-πηγή: διαφορετική ματιά) διαβάζουμε μια γνώμη για την στάση Καρατζαφέρη απέναντι στο θέμα των ταξιτζήδων.

Εγώ απλά για λόγους πληρότητας και ενημέρωσης των αναγνωστών θα αναφέρω και το άρθρο από το skeftomasteellinika.

—————-
«Οι ιδιοκτήτες των ταξί έχουν απολύτως δίκιο και καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να υπαναχωρήσει τάχιστα, γιατί δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν της την δεινή οικονομική θέση των ιδιοκτητών ταξί και μεσούσης της τουριστικής περιόδου δοκιμάζει τις αντοχές των εν λόγω επαγγελματιών, των Ελλήνων πολιτών και των ξένων τουριστών, που ερχόμενοι στην χώρα μας αντικρίζουν ένα συνονθύλευμα αντιδράσεων και απεργιών που καταδεικνύουν την ανοργανωσιά της Πολιτείας και την αναλγησία του Κράτους», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:

«Οι ιδιοκτήτες των ταξί, βιώνουν μία οξεία ανασφάλεια και μία τεράστια αδικία εις βάρος τους από την μεριά της Κυβέρνησης, η οποία δια στόματος του κ. Ραγκούση, απελευθερώνει πλήρως το επάγγελμα των ιδιοκτητών ταξί, μη λαμβάνοντας όμως υπόψη κάποια σημαντικά δεδομένα.

Το πρώτο σημείο που εγείρει ζητήματα έλλειψης φερεγγυότητας από τη μεριά της Πολιτείας, είναι το γεγονός της καταστρατήγησης της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί, μετά από τις διαπραγματεύσεις, μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και του προκατόχου του κ. Ραγκούση, κ. Ρέππα. Είναι πράγματι αξιοσημείωτο το πόσο έχει πλέον διαβρωθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς το Κράτος, ιδιαιτέρως δε το τελευταίο διάστημα και με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
.
Το δεύτερο ζήτημα το οποίο δεν έλαβε καθόλου υπόψη της η Κυβέρνηση για το θέμα της απελευθέρωσης του εν λόγω επαγγέλματος, είναι η Κοινοτική Οδηγία που βεβαίως έχει γίνει νόμος του Κράτους, βάσει της οποίας δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση στα ασθενοφόρα, στις αστικές συγκοινωνίες και στα ταξί.
.
Τρίτο και πάρα πολύ σημαντικό είναι το δεδομένο της δεινής οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες. Φαίνεται να ξεχνά ο νέος Υπουργός ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι ιδιοκτήτες των ταξί, έφτασαν στο σημείο να υποθηκεύσουν την οικογενειακή τους περιουσία, ακόμα και τα σπίτια τους για να μπορέσουν να πάρουν μία άδεια ταξί, προκειμένου να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Έτσι, ο κ. Ραγκούσης στα πλαίσια της εσωκομματικής αντιπαράθεσής του με τον κ. Ρέππα επιδεικνύει πρωτοφανή σκληρότητα και αλαζονεία, καταδικάζοντας σε οικονομική κατάρρευση έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.
.
Καταλήγοντας πρέπει να τονιστεί ότι οι αποφάσεις της σημερινής Κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αποδεικνύεται ότι είναι εκτός χρόνου, αφού μεσούσης της τουριστικής περιόδου ελήφθη μια τέτοια απόφαση που εκ των πραγμάτων ήταν βέβαιο ότι θα είχε οξείες αντιδράσεις. Επιπροσθέτως είναι βέβαιο ότι είναι και εκτός τόπου, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, αποτελεί μοναδική ελπίδα για οικονομική τόνωση και ανάκαμψη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος, η οποία εκφράστηκε πλειστάκις και είναι η εξής: «Ναι» στη λελογισμένη απελευθέρωση, πράγμα που σημαίνει απελευθέρωση με κανόνες και βεβαίως απελευθέρωση στη βάση του πληθυσμιακού κριτηρίου, όπως άλλωστε ισχύει και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Από το παραπάνω απόσπασμα, νομίζω είναι κατανοητή η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, και σαφώς συμπορεύεται με την άποψη του άρθρου στο taxalia ως προς το πλήγμα της Ελληνικής οικονομίας από τις κινήσεις Ραγκούση.

Σαφώς, η θέση του ΛΑ.Ο.Σ., δεν είναι να «συνεχίζουμε τις τακτικές παλαιοτέρων πολιτικάντηδων που χάιδευαν ορισμένες κάστες για να έχουν την εύνοια τους στις εκλογές. Αυτή είναι η ρήξη και η ανατροπή με το παλιό και το αναχρονιστικό;», αλλά είναι να κάνουμε την ρήξη και την ανατροπή Σοβαρά, Δίκαια και ελαχιστοποιώντας τις απώλειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, και όχι να την κάνουμε άγαρμπα, ψεύτικα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην χώρα και τους Έλληνες πολίτες μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι ανατρέπουμε καταστάσεις. Γιατί αν η ρήξη και η ανατροπή γίνεται ο αυτοσκοπός (για λόγους ψηφοθηρίας συνήθως), και όχι το μέσον για μια καλύτερη Ελλάδα, τότε μόνο ένα χειρότερο αύριο μπορεί να μας περιμένει.. Σαν κι αυτό που φέρνει το ΠΑΣΟΚ…

area51gr