Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εξαιτίας της συμμετοχής του ΛΑ.Ο.Σ στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κόμματος απαντά πως «Η συνεχής αύξηση των ποσοστών δημοφιλίας, όσο και η πίστωση που μου έγινε από τον Τύπο για την συμβολή μου στις εξελίξεις, με έχουν πείσει ότι θα δεχθώ αυτού του είδους τις επιθέσεις».

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως «Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, καταφεύγει στην αόριστη καταγγελία και σε ύβρεις. Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που είπα από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό. Πως όταν το καραβάνι προχωράει και γαβγίζουν τα σκυλιά, δεν σταματάει. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για πεκινουά και κανίς. Τίποτε άλλο».

Τη δεδομένη στιγμή ζήτησε από βουλευτές και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ να μην απαντούν στα κατά τόπους σχόλια, αλλά να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στα κυβερνητικά καθήκοντα του κόμματος, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και την επιτυχία της νέας κυβέρνησης.

Σε άλλες δηλώσεις του (Ράδιο 9), ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τα επικριτικά σχόλια στο εξωτερικό για τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση έγιναν, για να χτυπήσουν την άνοδο της Μαρί Λεπέν. 

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, ο οποίος με επιστολή του διευκρίνισε πως η ψήφος του στην κυβέρνηση δεν αφορά τους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑ.Ο.Σ, τις απέδωσε σε πικρία. 

Είπε ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί από την ΕΣΑ επί χούντας και αυτό το γνωρίζει ο κ. Καστανίδης, για τον οποίο συμπλήρωσε: «Αισθάνεται θλίψη και είναι λίγο πικραμένος που έχασε το υπουργείο του. Πολλές φορές δεν ελέγχει τα νεύρα του. Δεν είναι κακό παιδί. Τον συμπαθώ. Προσπαθεί να πάρει την αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχει ένα κόστος το γεγονός ότι παρέσυρε τον κ. Παπανδρέου στο θέμα του δημοψηφίσματος. Μακάρι να μην το είχε κάνει αυτό».

Now24