Από την στιγμή που το ΛΑ.Ο.Σ. ανέλαβε και εμπράκτως εξουσία, διαπιστώνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από διάφορους κύκλους, και δη μάλιστα κύκλους ΜΜΕ – που υποτίθεται έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν αντικειμενικά τον κόσμο – να το χαρακτηρίσουν Ακροδεξιό, Φασιστικό κ.α.

Ποιά είναι η τακτική που ακολουθούν;… Δείτε ένα δείγμα από το παρακάτω βίντεο: (youtube.com | 2kZeJvEtY3c)

 

Τι κάνουν δηλαδή; Βρίσκουν δηλώσεις αναφοράς σε συγκεκριμένα άτομα ή στοιχεία από το παρελθόν ατόμων που είτε συμμετείχαν είτε συμμετέχουν ακόμα και σήμερα στο ΛΑ.Ο.Σ., και τα αξιοποιούν σε μια προσπάθεια του να πείσουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία που απαρτίζει το ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα πιστεύουν στις απόψεις αυτής της μικρής μειοψηφίας που κάποτε το ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να έκανε αναφορά, ή κάποτε το ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να είχε στους κόλπους του, ή και ακόμα μπορεί να έχει ελάχιστα άτομα με συγκεκριμένο τέτοιο παρελθόν. Δηλαδή, παίρνουν το «λίγο κ άσχημο», για να υπερκαλύψουν το «πολύ και όμορφο» που τους ενοχλεί!

Τι όμως δεν κάνουν όλοι αυτοί που αρέσκονται να το παίζουν υπερασπιστές της αλήθειας, και να συκοφαντούν όλους εμάς; Δεν κοιτάξανε ούτε κοιτάνε το καταστατικό του κόμματος, το οποίο αποτελεί το βασικό κριτήριο, όταν μάλιστα εφαρμόζεται και στην πράξη, για το αν το ΛΑ.Ο.Σ. είναι Ακροδεξιό, Φασιστικό ή και άλλα κοσμιτικά επίθετα που κάποιοι θέλουν για τους δικούς τους λόγους να το στολίζουν!

Το καταστατικό του ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχει Online εδώ.
http://www.neolaialaos.gr/laos/?cont=katastatiko#laos_menu

Ας δούμε σύμφωνα με το καταστατικό τι είναι αυτό το κόμμα…

1. ΣΚΟΠΟΣ
«Σκοπός του Κόμματος είναι η ανάληψη της εξουσίας δια παντός νομίμου και δημοκρατικού μέσου.»

2. ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
«Μέσα προς επίτευξη του ως άνω σκοπού είναι:
α) Η δημοκρατική και αξιοκρατική οργάνωση και λειτουργία του Κόμματος,
β) Η επίλυση των προβλημάτων του λαού,
γ) Η εμπέδωση και διασφάλιση του πατριωτικού και θρησκευτικού συναισθήματος του λαού,
δ) Η επίδειξη αισθήματος ευθύνης,
ε) Η προβολή παντός θέματος επί τη βάσει των αληθών δεδομένων,
στ) Η άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία, πληροφόρηση και ενημέρωση του λαού ανεξαρτήτως κοινωνικού ή οικονομικού επιπέδου,
ζ) Η συμπαράσταση σε κάθε αδίκως διωκόμενο πολίτη,
η) Ριζοσπαστικές λύσεις σε χρόνια θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.
»

Ποιά μέλη μπορούν να συμμετέχουν στο ΛΑ.Ο.Σ; Υπάρχουν περιορισμοί;

3. ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
«Μέλος του Κόμματος δύναται να καταστεί κάθε Έλληνας πολίτης, ή Έλληνας το γένος, αδιακρίτως οποιουδήποτε ιδιαιτέρου γνωρίσματος, εφ’ όσον αποδέχεται τις αρχές και την πολιτική κατεύθυνση του Κόμματος, συμφωνεί προς τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού, ανεπιφυλάκτως, και τις αποφάσεις των προγραμματικών οργάνων. Οι νεότεροι των 30 ετών εγγράφονται στο Κόμμα εντασσόμενοι στη Νεολαία «ΝΕ.Ο.Σ.» (Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού) του Κόμματος.»

Δηλαδή κατά το καταστατικό του κόμματος, το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. δεν το αφορά το τι πιστεύει ο καθένας και το τι είναι, αρκεί να αποδέχεται τις Αρχές και την Πολιτική κατεύθυνση του κόμματος ως αυτή προσδιορίζεται από τον σκοπό (1) και τα μέσα προς επίτευξη του σκοπού (2)…. Δηλαδή στο κόμμα μπορεί να γίνει μέλος και Κομμουνιστής (Σταλινικός), και Ναζί ακόμα, αρκεί να ακολουθεί τις Δημοκρατικές και Πατριωτικές αρχές του κόμματος.

Και φυσικά, ότι κι αν είναι κάποιος, όταν ακολουθεί αυτές τις Δημοκρατικές και Πατριωτικές γραμμές που έχει θέσει το ΛΑ.Ο.Σ. για όλα τα μέλη του, για να πετύχει τους στόχους του κόμματος, μεταμορφώνεται βιωματικά σε αυτό που καθορίζουν αυτές οι γραμμές. Σε Δημοκράτη και Πατριώτη.

Κατ’ αντιστοιχία όπως και στην Ελλάδα, συμβιώνουν όλες οι δυνατές απόψεις και θέσεις, από την άκρα Αριστερά  μέχρι την άκρα Δεξιά, υπό τον σεβασμό αλλά και την επερχόμενη τιμωρία που ορίζουν, υπο Δημοκρατικές Διαδικασίες, οι Νόμοι του κράτους μας, έτσι και στο ΛΑ.Ο.Σ., το μόνο ίσως Δημοκρατικό κατ’ ουσίαν κόμμα, όλες οι απόψεις, θέσεις, ιδιαίτερα γνωρίσματα και ιδεολογικές καταγωγές των μελών του είναι αποδεκτές, εφόσον τα μέλη του ακολουθούν τις γραμμές και τη φιλοσοφία -Νόμους- του κόμματος. Οι δε αυτές γραμμές και αρχές, στηρίζονται πάνω στον Πατριωτισμό και την Δημοκρατία.

Το ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια μικρογραφία του Ελληνικού Λαού. Ενός Ελληνικού λαού, που με αρχές και σεβασμό στην διαφορετικότητα του άλλου, διεκδικεί Υπεύθυνα, Εργατικά, Ειλικρινά και Δημοκρατικά την εξουσία απ’ όλους αυτούς που την διεκδίκησαν είτε οικογενειοκρατικά είτε ξεπουλώντας το ίδιο το μέλλον των Ελλήνων είτε μετατρέποντας λέξεις ουσίας σε λέξεις κλισέ επειδή αυτές κάποτε πουλούσαν – τότε που υπήρχαν τα λεφτά για να τα φάνε!!

Αντί να σταθούμε όλοι στο τώρα και στην μαζική πλειοψηφία των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. που αυτοχαρακτηρίζονται αλλά και επί των πράξεών τους αποδεικνύονται ως Δημοκράτες και Πατριώτες – και που δίνουν ο καθένας την δική του μάχη, αναλαμβάνοντας ακόμα και ευθύνες που δεν τους αντιστοιχούν για να σώσουν την Ελλάδα μας, με τεράστια προσωπικά κόστη απέναντι σε τόσες συκοφαντίες, βλέπουμε πολλούς, και δη μάλιστα δημοσιογράφους(!), τώρα που η Ελλάδα χρειάζεται την σοβαρότητα όσο ποτέ, να κυνηγάνε το παρελθόν ελαχίστων ατόμων, ή παρελθοντικές δηλώσεις!.. Δηλώσεις που δεν αποτυπώνουν τίποτα περισσότερο από το ανοιγμα σε όλες τις απόψεις κάτω από την μεγάλη ιδέα της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού,  ώστε όλοι – όσοι μπορούν τουλάχιστον να βάλουν κάτω από το Κοινό Καλό τα επιμέρω «θέλω» τους – μαζί να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που οι «λίγοι» τότε με «όμορφα λόγια» μας βούταγαν, και που τώρα τα πήραν!

Αν κάποιοι αναζητούν φαντάσματα Φασιστών και φοράνε ταμπέλες όπου βρουν για να ικανοποιήσουν την αχόρταγη πείνα για αναζήτηση που έχουν, τους προτείνω απλά… να κοιταχτούν στον καθρέπτη!..

Γιατί κάθε φορά που κάποιος μας αποκαλεί φασίστες και άκρα, μόνο και μόνο αξιοποιώντας τις εξαιρέσεις στα πλαίσια μιας ανθρώπινης κοινωνίας, διαστρεβλώνοντας το νόημα της συμμετοχής όλων των απόψεων κάτω από συγκεκριμένες αρχές για έναν κοινό σκοπό, αλλά και αγνοώντας επιδεικτικά ο ίδιος τους πραγματικούς φασίστες οι οποίοι και ιδεολογικά αλλά και εμπράκτως, αδιαφορούν για νόμους, ονειρεύονται δικτατορίες στο όνομα της δημοκρατίας, αλλά και προσπαθούν να φιμώσουν ή να απομονώσουν τους άλλους με τους οποίους διαφωνούν – ακόμα και με την ίδια την μέθοδο της «ταμπέλας» – το μόνο που καταφέρνει πέρα από το να ικανοποιεί τον εγωισμό του και να πλήττει την Δημοκρατία, είναι και να κάνει τον κόσμο που αντιλαμβάνεται τις πράξεις του, να τον σιχαίνεται!… Όπως ακριβώς κάποιος καλός, αγνός άνθρωπος σιχαίνεται κάποιον που τον υβρίζει άνευ λόγου με μόνο σκοπό απλά να τον βγάλει στο περιθώριο!…
Πόσο μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος θέλει να προσφέρει βοήθεια, και βλέπει ότι κάποιοι με την μέθοδο της «ταμπέλας» και των «φαντασμάτων του παρελθόντος», προσπαθούν να τον κάνουν στην άκρη ακριβώς για να μην μπορέσει να προσφέρει τίποτα… Για να μην, ίσως, καταστρέψει το στημένο παιχνίδι τους!

Όποιος έχει αγνή καρδιά, θεωρώ μπορεί να καταλάβει, το γιατί το ΛΑ.Ο.Σ. τρώει τόσο πόλεμο, με το ανούσιο παιχνίδι της «ταμπέλας» της δήθεν ακροδεξιάς, από όλους αυτούς που ως «πιστοποιημένοι εκ του Πολυτεχνείου Δημοκράτες», και ως «Διεθνείς Πολυπολιτισμένοι», τρώγονται τελευταία στις προσπάθειές τους να πείσουν ότι ο ελέφαντας πετάει επειδή, όταν προσπαθούσε να περάσει ένα αδιαπέραστο ποτάμι όπου πολλά άλλα ελεφαντάκια πνίγηκαν, σφηνώθηκε επάνω του ένα κουνουπάκι με φτερά!

Πείθουν, πως πετάει αυτός ο Ελέφαντας… …τους όμοιούς τους!….
.
Υπ. Γραφείου ΝΕ.Ο.Σ. Αχαΐας,
Πόθος Βασίλειος

ΝΕ.Ο.Σ Αχαΐας