Στην εκτίμησή του ότι και μετά τις εκλογές θα προκύψει πολυκομματική κυβέρνηση, επέμεινε ο Γ. Καρατζαφέρης σημειώνοντας ότι την «δεύτερη» φορά, μετά τις εκλογές, θα αλλάξουν όλα. «Αφήσαμε τη σύνθεση της κυβέρνησης στους συνεργάτες μας, και εκεί έγινε η….ζημιά. Θα περίμενα μια άλλη σύνθεση, με όχι περισσότερα από 15 μέλη. Τώρα αυτή η σημερινή που έχει 50, είναι άσχημο και δεν μου αρέσει καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Καρατζαφέρης συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «9». Αναφερόμενος στην επίσκεψη της τρόικας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση «δεν είναι μαύρο – άσπρο».

«Να καθίσουμε να δούμε και να ξεκαθαρίσουμε τι νέα μέτρα θα φέρει η επίσκεψη της τρόικα. Δεν είναι μαύρο – άσπρο η κατάσταση. Να δούμε αν αυτά εμπεριέχονται και συμπεριλαμβάνονται μέσα στο πακέτο», είπε ο κύριος Καρατζαφέρης.

«Εάν είναι μέσα στο τιμολόγιο της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για να πάρουμε τα 130 δισ. Αν είναι καινούργια μέτρα, σαφώς δεν πρόκειται να τα δεχθούμε. Στη συνάντηση μου με την τρόικα, θα κοιτάξω να πάρω και να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερα για το καλό της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, μίλησε και για δυσκολίες στο υπουργείο ‘Άμυνας όπου υπάρχουν τέσσερα πολιτικά στελέχη, ενώ για τα άλλα υπουργεία είπε ότι η «συγκατοίκηση» είναι καλή.

Όσον αφορά στο ‘Άμυνας, ανέφερε πως: «Κάποιες λεπτομέρειες δεν μπορούν να πείσουν για την κινητικότητα μέσα στον ευαίσθητο χώρο του Υπουργείου. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται και προέχει η ουσία των πραγμάτων, πέρα από τις δημόσιες σχέσεις. Είναι μια περιστασιακή κατάσταση αυτή που παρατηρείται στον συγκεκριμένο αυτό χώρο. Πιστεύω ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα επιληφθεί του όλου θέματος. Εκτιμώ ότι ο αριθμός των «4» είναι υπερβολικά μεγάλος στο συγκεκριμένο υπουργείο.