Την αύξηση κατά 2 έως 3 δισ. ευρώ του ΑΕΠ από τουριστικό συνάλλαγμα που θα προέλθει με την άρση του καμποτάζ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ στους δημοσιογράφους κ. Σπύρο Σταθάκη και Σοφία Παραδείση.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι το ν/σ θα ψηφισθεί πριν από το τέλος του χρόνου και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας του κόσμου, του διαβεβαίωσαν ότι πρόθεσή τους είναι η Ελλάδα να γίνει ο νούμερο 1 προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως. «Όπως είναι το master plan, στην ανάπτυξή του θα είχαμε 4.000 αφίξεις την ημέρα που οι μισές θα ήταν home porting. Σαν αποτέλεσμα όλα αυτά τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας που κλείνουν και μαραζώνουν τώρα, θα είναι γεμάτα. Θα χρειαζόμασταν 2.500 ταξί επιπλέον την ημέρα. Και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στην Πλάκα, στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία; Αυτά τα λεφτά μας περιμένουνε. Μας λένε «ελάτε, έχουμε 2 δισ. ευρώ».

Το BBC ανακηρύσσει τη Σαντορίνη τον Νο.1 προορισμό στον κόσμο. Είναι τόσες οι αιτήσεις για να περάσουν τα κρουαζιερόπλοια από την Σαντορίνη και ο Οργανισμός Λιμένος Σαντορίνης έχει έναν μόνο υπάλληλο. Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Μπορεί ο φόρος στην Ελλάδα να είναι μηδενικός αντί να ζούμε με την ανεργία, την μιζέρια, τα χαράτσια», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αδ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης