Του Γιαννικούλη Κ. Χρίστου

Ο Λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύει σε κάποιους. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια του λαού και το χάος που καλλιεργούν μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για δημιουργία εντυπώσεων, κρίνουν και σχολιάζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς να προτείνουν λύσεις προκειμένου να κερδίσουν  ψήφους για το κόμμα και προνόμια για τους ίδιους. Προσπαθούν με πλάνες κουβέντες εντυπωσιασμού και λαϊκισμού να εκμεταλλευτούν ακόμα και το γεγονός της λιποθυμιάς των παιδιών απ την πείνα στα σχολεία. Θα θέλαμε να τους θυμίσουμε όμως ότι το ίδιο συνέβαινε και όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκλειναν για εβδομάδες τα λιμάνια και δεν επέτρεπαν την έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στερώντας το ψωμί εργαζόμενων που είχαν παιδιά να θρέψουν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν τους στερούσαν μόνο το ψωμί αλλά και την εργασία τους γιατί λόγο της οικονομικής δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης έκλειναν καταστήματα, έμεναν άνεργοι και τα παιδιά τους νηστικά. Με τις ενέργειες τους επεδίωξαν και επιδιώκουν το χάος την όξυνση της ανεργίας και την οικονομική εξαθλίωση μιας μερίδας του λαού που δήθεν υπερασπίζονται.

     Με ποιο δικαίωμα μια μικρή μειοψηφία βεβηλώνει αρχαιολογικά μνημεία, καταλαμβάνει δημόσια κτήρια και χώρους που έχουν γίνει με το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού; Γιατί στερούν μ αυτόν τον τρόπο το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν για πάνε το μεσημέρι ψωμί στα παιδιά τους;
     Το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία είναι σεβαστό αλλά δεν πρέπει να περιορίζει, τα δικαιώματα των άλλων πολιτών που απορρέουν από το Δημοκρατικό πολίτευμα.
.
 Δεν είναι δυνατόν να δείχνεις δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Έλληνα εργαζόμενου και από την άλλη να χαϊδεύεις λαθρομετανάστες.ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές «προοδευτικές»δυνάμεις ΖΗΤΟΥΝτην ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
.
Τα παιδιά τα δικά μας γίνονται μετανάστες επειδή δεν βρίσκουν δουλειά και κάποιοι κύριοι ψάχνοντας  πελάτες (ψηφοφόρους) χαϊδεύουν τους Λαθρομετανάστες που παίρνουν τη δουλειά των δικών μας παιδιών και συντελούν στη μείωση των ημερομισθίων.
.
Φυσικά όταν πρόκειται για αύξηση τον ποσοστών τους δεν τους ενδιαφέρει αν η είσοδος ξένων εργατών λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου όπως έλεγε ο πνευματικός τους ηγέτης Καρλ Μαρξ. Τελικά ή ο Μαρξ δεν ήταν Σοσιαλιστής ή αυτοί δεν είναι Μαρξιστές και πως μπορούν να είναι άλλωστε με τόσες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές που είδαμε στον Ελεύθερο Κόσμο Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριου 2011:  ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ (Τό 1988 εμφάνισε κέρδη 550 εκ. δρχ.) – 902 – Σπίτι του Λαού, εκατοντάδες κτήρια σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, Πακέτων μετοχών σε επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας όπως software, ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΥΠΥΤ στην Χαλκίδα), προσωπικών υπολογιστών και άλλα πολλά. (Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειεςΠου να φανταζόταν ο Μαρξ ότι ο Σοσιαλισμός στην Ελλάδα θα καταντούσε κτηματομεσιτικό γραφείο. Εκείνο που προξενεί επίσης εντύπωση είναι η επίμονη άρνηση τους να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά του Κόμματος τους.
     Η  Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εργασία , υγεία , παιδεία , φαγητό και αξιοπρεπή σύνταξη ούτε στα παιδιά της που φορολογούνται απ τα γεννοφάσκια τους και οι κύριοι του ΚΚΕ=ΠΑΜΕ τουΣΥΡΙΖΑ  και λοιπών «προοδευτικών» δυνάμεων θέλουν να παρέχουμε όλα αυτά που δεν έχει το παιδί μας στα παιδιά των άλλων. Αφού το θέλουν ας το φροντίσουν οι ίδιοι από τις επιχειρήσεις που έχει το κόμμα τους ή από την τσέπη τους και όχι να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός από τις σάρκες του.
.

Όπως ομολόγησε ο Κος Λοβέρδος στη Βουλή  150 με 400 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει στο ΕΣΥ η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών οι όποιοι δεν πληρώνουν σεντς στα Νοσοκομεία , ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος έχει πληρώσει επί χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του πρέπει να πληρώνει. Αν το ποσό αυτό πολλαπλασιαστεί επί 10 χρόνια να αμέσως το πόσο που εισέπραξε η κυβέρνηση από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων να τι θα γλύτωνε ο δοκιμαζόμενος λαός για τον οποίον δήθεν ενδιαφέρονται.  Επίσης 12 δις ευρώ βγαίνουν ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα κάθε χρόνο από τη χώρα με προορισμό τις πατρίδες των λαθρομεταναστών.

     Διαμαρτύρονται οι κύριοι συνδικαλιστές για τους μισθούς αλλά δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο  όταν το κόμμα επιχειρηματίας έκανε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον 902 και στο Ριζοσπάστη και μάλιστα μεγαλυτέρων απ αυτές που κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Έλληνες. Ζητούν μισθούς όχι κατώτερους από 1400 ευρώ αλλά πρώτες οι επιχειρήσεις του κόμματος τους κατέβασαν το μισθό κάτω από τις συμβάσεις.
     Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις αλλά δεν είδαμε ούτε μια απλή διαμαρτυρία όταν απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι από την Τυποεκδοτική ΑΕ και πάνω από 20 τεχνικοί από τον 902. Απελύθησαν μάλιστα πρώτοι οι συνδικαλιστές. Άλλα λέμε δηλαδή κι άλλα πράττουμε χάριν λαϊκής κατανάλωσης εντυπωσιασμού και περισυλλογής ψήφων αδαών.
     Υποκρισία και φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο, μάχονται δήθεν για τα εργασιακά δικαιώματα, καλούν όλους τους άλλους να απεργήσουν αλλά δεν είδαμε διαμαρτυρία όταν το κόμμα τους πρώτο απ όλους τους εργοδότες μείωσε το μισθό στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του και απαγόρευσε το δικαίωμα της απεργίας στην τυποεκδοτική. Τι προσδοκούν άραγε να καταστραφούν όλες οι άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν κερδοφόρες μόνο οι επιχειρήσεις του κόμματος τους;
     Ωρύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων για το χαράτσι στα ακίνητα αλλά το ίδιο εφαρμόστηκε από τα Σοβιέτ με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές φορολόγησης μέχρι που οι πολίτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα σπίτια τους στο κράτος για να μην πληρώνουν φόρο. Γιατί φωνάζουν λοιπόν αφού την ίδια ιδεολογική Σοσιαλιστική πλατφόρμα θα εφάρμοζαν.
     Σχολιάζουν επικρίνουν τις χαμηλές συντάξεις και τους μισθούς αλλά δεν  εξηγούν στο λαό πως θα εξασφαλισθούν πόροι για να αυξηθούν. Εκεί που εφαρμόστηκε το ολοκληρωτικό ανελεύθερο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας προτείνουν, εκεί που δεν υπήρχε πλουτοκρατία αλλά “λαοκρατία” «λαϊκή κυριαρχία» όπως την αποκαλούν, απέτυχαν παταγωδώς, οι μισθοί και οι συντάξεις ήταν εξευτελιστικοί, οι λαοί εξαθλιώθηκαν και οι άνθρωποι πέρναγαν ξυπόλητοι λαθραία τα σύνορα της πατρίδος μας για ένα ξεροκόμματο.
     Όσο αφορα τον Κο Φωτόπουλο και το σινάφι του στη ΔΕΗ είναι απ τους χορτάτους του Συστήματος. Αυτός και πολλοί άλλοι σαν αυτόν θα έρθει μια μέρα που θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για το που πήγαν τα χρήματά του.
     Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο το γνωρίσαμε, δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο χρεοκόπησε. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν ή είμαστε με την Ελλάδα και τους Έλληνες ή με την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό των λαθρομεταναστών που καλλιεργείται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άνοιξαν, άφησαν και αφήνουν αφύλαχτα τα σύνορα μας, ψηφίσαν το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχεδιο, τους χτίζουν τζαμιά δημοσία δαπάνη στέλνοντας το λογαριασμό στους Έλληνες φορολογουμένους για τους οποίους δήθεν νοιάζονται και συνεχίζουν να δίνουν κίνητρα στους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους να παραμείνουν.
     Ο Λαϊκός ορθόδοξος και στις δυο περιπτώσεις έπραξε ότι επέβαλε το πατριωτικό καθήκον, καταψήφισε και τα δυο Νομοσχέδια. Συγκέντρωσε 700.000 υπογραφές προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, αλλά η κυβέρνηση του αποφασίζομεν και διατάσσομεν ουδόλως τις έλαβε υπ’ όψιν.
     Έλληνες του μόχθου ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις σας εκεί που χρειάζεται, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.
    Το όραμα μας είναι ένα κράτος που ο Έλληνας ελεύθερα θα μπορεί να δημιουργεί, ένα κράτος που πάνω απ’ όλα θα βάζει το συμφέρον τού Έλληνα εργαζόμενου. Για να το πετύχουμε χρειάζεται Λαϊκή συσπείρωση και ενότητα.

Συνέλληνες  «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ , ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Φωκίδα