Σκοπιμότητες «βλέπει» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
.
Συγκεκριμένα τόνισε πως «η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται». 
.
«Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
.
Παράλληλα δηλώσεις για την υπόθεση έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια.
.
«Όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση. δεν πρέπει να γίνεται κοντραμπάντο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε η περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ να λήξει σύντομα, αφού όπως ανέφερε δεν ευχαριστεί κανένα να βλέπει ένα ηγούμενο στο κελί της φυλακής.
.