Υπερβολική και αναιτιολόγητη χαρακτήρισε την προφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως από την  μια δεν ήταν ύποπτος φυγής και από την άλλη πως αυτή καθαυτή η υπόθεση των ανταλλαγών δεν συνιστά σκάνδαλο.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Βορίδης είπε για την ουσία της υπόθεσης των ανταλλαγών πως «εάν λέγαμε ότι υπάρχει μία μεταβίβαση περιουσίας από το ελληνικό δημόσιο σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και αυτή είναι μία πρακτική που ούτε φοβερή είναι ούτε δημιουργεί κανένα τρομερό ζήτημα»

Με λίγα λόγια ο κ. Βορίδης στήριξες την άποψη του πως αφού η Μονή Βατοπαιδίου αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου τότε οι όποιες ανταλλαγές αποτελούν ουσιαστικά μια εσωτερική συναλλαγή του Δημοσίου και συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει ζημία για το Δημόσιο αφού το όποια περιουσιακά στοιχεία ανταλλάσσονται παραμένουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

«Στα σοβαρά πιστεύουμε ότι ήταν ύποπτος φυγής ένας άνθρωπος που πήγαινε και ερχόταν στη Ρωσία;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης  και επισήμανε για την προφυλάκιση πως «μία τέτοια απόφαση είναι λογικό να δημιουργεί αντιδράσεις και γιατί είναι αναιτιολόγητη».

«Η προφυλάκιση ήταν υπερβολικό μέτρο,» κατέληξε ο υπ. Υποδομών. Ανάλογες απόψεις έχουν εκφράσει τόσο ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ όσο και το σύνολο των βουλευτών του κόμματος.

Αντίστοιχο κλίμα κατά της απόφασης προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ έχουν εκφραστεί και από μια σειρά στελεχών της Ν.Δ. όπως ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Θεόδωρος Καράογλου και ο Προκόπης Παυλόπουλος ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας πήρε, εκ μέρους της Ν.Δ.,  εμμέσως πλην σαφώς αποστάσεις από την απόφαση της προφυλάκισης αλλά τάχθηκε ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στην Δικαιοσύνη.

Briefing News