Πρόσφατα η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία δημοσίευσε ένα αισχρό και πλαστό κείμενο εναντίον του κύριου Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ της Β Αθηνών. Το κείμενο λοιπόν εμφάνιζε τον κύριο Αϊβαλιώτη να έχει αποφύγει τη στράτευση, χρησιμοποιόντας πλαστό έγγραφο το οποίο τον εμφάνιζε υπάλληλο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Αϊβαλιώτης όμως, πράγματι  ήταν επί χρόνια υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και έτσι εκπλήρωσε μικρότερη στρατιωτική θητεία. 

Στην Κυριακάτικη Δημοκρατία λοιπόν εμφανίζεται επιστολή του Ευρωπαίου αξιοματούχου κύριου Μπάρετ, ο οποίος φέρεται να αφήνει ακάλυπτο τον Βουλευτή, σχετικά με το θέμα της αναβολής από τη στράτευσή του, αρνούμενος ότι υπέγραψε βεβαίωση εργασίας του κ. Αϊβαλιώτη στην γραμματεία του κόμματος «Ένωση για την Ευρώπη». Με λίγα λόγια, στην εφημερίδα εμφανίζεται ένα πλαστό έγγραφο-βεβαίωση του Μπάρετ το οποίο φέρεται να παρουσίασε ο κύριος Αϊβαλιώτης προκειμένου να αποφύγει τη στράτευση.

Η απάντηση του κυρίου Αϊβαλιώτη απέναντι στις αθλιότητες αυτές δεν άργησε να έρθει. Ο ίδιος δεν αποδέχεται ότι χρησιμοποίησε το παρουσιαζόμενο από την εφημερίδα έγγραφο το οποίο και ο ίδιος χαρακτήρισε πλαστό και ως μία προσπάθεια να τον συκοφαντήσουν άδικα συγκεκριμένα άτομα.

Θα παρουσιάσω το κείμενο της εφημερίδας (και συγκεκριμένα την επιστολή του κύριου Μπάρετ) και στη συνέχεια την απάντηση του κύριου Αϊβαλιώτη.

Η επιστολή Μπάρετ που δημοσιεύει η «Δημοκρατία της Κυριακής» έχει όπως παρακάτω:

«Αγαπητή κυρία πρόξενε,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας από 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τη γνησιότητα της υπογραφής μου σε ένα έγγραφο. Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου.

Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος Union for Europe (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη), το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος Union for Europe για θέματα προσωπικού και είναι απίθανο να είχε ζητηθεί από εμένα να υπογράψω αυτό το είδος εγγράφων.

Δυστυχώς το κόμμα Union for Europe υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο».

Έτσι λοιπόν, εμφανίζεται ο Βουλευτής να έχει παρουσιάσει έγγραφο στο οποίο έχει (κατά την εφημερίδα) πλαστογραφήσει την υπογραφή του Μπάρετ. Ο ίδιος βέβαια ο Βουλευτής δηλώνει ότι γνωρίζει για την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου και για την πλαστότητα του όμως αρνείται ότι το χρησιμοποίησε ποτέ και το χαρακτήρισε ως μία προσπάθεια να τον συκοφαντίας.

Ακολουθεί η επιστολή-απάντηση του κύριου Αϊβαλιώτη προς τον κύριο Χ.Μουλίνο, διευθυντή της Κυριακάτικης Δημοκρατίας:

Κύριο Χ.Μουλίνο Δ/ντή « Κυριακάτικης Δημοκρατίας» 9/1/2012

Κύριε Διευθυντά,
Ένα από τα πιο γραφικά «σήριαλ» των τελευταίων ετών ( αν και εντελώς ξεθυμασμένο) είναι εκείνο της στρατιωτικής θητείας μου. Είναι γνωστός , δε, ο ρόλος ατόμου (το οποίο έχει, προφανώς , εμμονή μαζί μου λόγω της αποτυχίας του να εκλεγεί βουλευτής το 2007 και λόγω του γεγονότος ότι μού έχει καταβάλει χρηματική αποζημίωση κατόπιν δικαστικής αποφάσεως που με δικαίωνε ) το οποίο μάταια απασχολεί –με τρόπο εργολαβικό- δικαστήρια, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, εφημερίδες κλπ επί 4,5 συνεχή χρόνια. Περιέργως, δε, το παραπάνω σήριαλ αναζωπυρώνεται με «μοχλό»..το παραπάνω άτομο κατά την διάρκεια κάθε προεκλογικής περιόδου, κάτι που έγινε και τον Αύγουστο του 2007 ( όταν πρωτοεξελέγην βουλευτής) και τον Σεπτέμβριο του 2009 (όταν εξελέγην για 2η φορά με 300% αύξηση στους προσωπικούς μου σταυρούς προτίμησης) και γίνεται για 3η φορά τώρα που ξαναδιανύουμε μια προεκλογική περίοδο. («Τυχαίο; Δεν νομίζω;…»). Την σκυτάλη πήρε, ατυχώς, αυτή την φορά η εφημερίδα σας η οποία και την πάτησε δημοσιοποιώντας πλαστό έγγραφο.

Ας κάνω μερικές παρατηρήσεις:
1) Το ανυπόγραφο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας (σελ 16, φύλλο 8/1/2012 ) έχει τον τίτλο : «Με πλαστό έγγραφο γλίτωσε θητεία ο Κώστας Αϊβαλιώτης». Καταρχάς αδυνατώ να κατανοήσω πώς δήθεν «γλίτωσα θητεία» αφού είμαι από τους ελάχιστους – δυστυχώς- βουλευτές που έχουν υπηρετήσει στον Εβρο και απολύθηκα από το Διδυμότειχο ( από την 163 Α/Κ Μοίρα Μέσου Πυροβολικού). Αρα προφανώς καμία «θητεία» δεν «γλίτωσα». Θα ήθελα, δε, να μάθω από κάποιο άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας αν υπάρχουν σήμερα βουλευτές του κόμματος που με φανατισμό υποστηρίζετε ως εφημερίδα, της ΝΔ δηλαδή , οι οποίοι είναι αστράτευτοι και για ποιό λόγο δεν υπηρέτησαν.

2)Το ρεπορτάζ αναφέρει και κάτι που είναι προφανές και αυτονόητο: ο κ. Μπάρετ, επί χρόνια υπάλληλος στην Γ.Γραμματεία της Ευρωβουλής, δηλώνει σαφώς ότι ουδέποτε υπέγραψε έγγραφο που να με αφορά. Δυσκολεύομαι ειλικρινά να αντιληφθώ πού βρίσκεται η «αποκάλυψή» σας. Αυτό που αποκαλύπτεται , στην πραγματικότητα, είναι ότι το ρεπορτάζ σας κάνει αναφορά σε ένα έγγραφο που είναι προφανέστατα ΠΛΑΣΤΟ. Ποιός όμως το διοχέτευσε στην εφημερίδα σας;…ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ) ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ;…
ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ;…
Μήπως θα μπορούσε η εφημερίδα σας να ανακοινώσει το όνομα αυτού του ατόμου, την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη άμεσα και τον λόγο της βαριάς καταδίκης του σε φυλάκιση ;…

3) Γνωρίζετε οποιαδήποτε υπηρεσία του Ελληνικού κράτους (εντός ή εκτός Ελλάδος) που να έχει δηλώσει ότι διαθέτει αυτό το ΠΛΑΣΤΟ έγγραφο στο αρχείο της ;…
Γιατί άραγε δεν αναφέρατε ότι ,αντιθέτως, υπάρχουν υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους που δηλώνουν επισήμως ότι δεν διαθέτουν τέτοιο έγγραφο;…

Αναφέρατε τουλάχιστον στο ρεπορτάζ σας –ως οφείλατε – ότι καμία υπηρεσία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο;…
Υπάρχει μήπως έστω και μία υπηρεσία που να έχει αναγνωρίσει ότι διαθέτει δείγμα υπογραφής του κ. Φρανκ Μπάρετ, ο οποίος τυγχάνει ανώτερος υπάλληλος Γραμματείας Πολιτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Υπάρχει άραγε οποιοσδήποτε που να δήλωσε ότι κατέθεσα ΠΛΑΣΤΟ έγγραφο σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Ελληνικού κράτους;…
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ;…

Γιατί ,άραγε, δεν αναφέρατε όλα τα παραπάνω;…
Μήπως ,μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να προβείτε σε άμεση δημοσίευση της επιστολής μου καθώς και σε – επίσης άμεση- επανόρθωση;…(Για το ρεπορτάζ σχετικά με τους αστράτευτους βουλευτές της ΝΔ δεν επιμένω για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση. Θα τους ανακοινώσω εγώ δημοσίως).

Εχω μάθει ότι επανόρθωση –και μάλιστα άμεση- επιβάλλει η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία την οποία ως επί χρόνια μαθητής και συνεργάτης κορυφαίων Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως του Γιάννη Μαρίνου και του Σπύρου Καρατζαφέρη , διδάχθηκα πάντα να τηρώ.

Κ. Αϊβαλιώτης
Βουλευτής Β΄Αθηνών
Εκπρόσωπος ΛΑ.Ο.Σ

Άραγε θα δημοσιεύσει η εφημερίδα Δημοκρατία την απάντηση του κύριου Αϊβαλιώτη; Ή θα αφήσει το θέμα ως έχει, δώρο στους διάφορους αντι-ΛΑ.Ο.Σ αλήτες του διαδικτύου που εναγωνίως προσπαθούν να πλήξουν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό;