Μια ακόμη δικαίωση για τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ.Γιώργο Καρατζαφέρη, αυτή τη φορά από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, για την καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας.

Όπως είναι γνωστό, ο κ.Καρατζαφέρης είναι ο πρώτος και ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει επισημάνει ότι πρέπει να καταγγελθεί η Ενδιάμεση Συμφωνία. Η καταγγελία της Συμφωνίας αυτής, με σκοπό να υπάρξει ευελιξία στην ελληνική στρατηγική και κατόπιν επανάληψη εντατικών διαπραγματεύσεων – υπό την αιγίδα του ΟΗΕ – ώστε να καταλήξουν η Αθήνα και τα Σκόπια στην υπογραφή μίας Οριστικής Συμφωνίας που θα ρυθμίζει πλήρως τις διμερείς σχέσεις (άρα και το όνομα), ήταν το κοινό συμπέρασμα που προέκυψε από την ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα το τι μέλλει γενέσθαι στις σχέσεις Ελλάδος – πΓΔΜ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν τρεις άνθρωποι που έχουν χειριστεί το θέμα των Σκοπίων από διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικές περιόδους: Ο κ. Ευ. Κωφός, πρώην σύμβουλος Βαλκανικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρέσβης ε.τ. κ. Αλ. Μαλλιάς και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ

Advertisements