.

«Αντί να μειώσουν τα διόδια – τώρα που έχουν σταματήσει τα έργα στις εθνικές οδούς – οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες τα αυξάνουν! Και το Υπουργείο Υποδομών (Βορίδης και Μαγκριώτης) σιωπά!» Αυτά γράφει το Antinews, ναυαρχίδα του Σαμαρικού στρατοπέδου στο διαδίκτυο, επ’ αφορμή της αυξήσεως του κόστους διελεύσεως από τα διόδια των νέων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Όντως, οι Βορίδης και Μαγκριώτης θα έφταιγαν, εάν επρόκειτο για συμβάσεις που οι ίδιοι είχαν υπογράψει. Προφανώς όμως, ιδίως ο Μάκης Βορίδης, τουλάχιστον για αυτόν τον πλανήτη δεν έχει υπογράψει σύμβαση κατασκευής κανενός αυτοκινητοδρόμου.

Επιμένουμε στον όρο «υπογραφή συμβάσεως», καθώς είναι σαφές ότι οι αυξήσεις δεν δόθηκαν επειδή κάποιος είχε κρεβατομουρμούρα και το πρωί που ξύπνησε αποφάσισε να αυξήσει τα διόδια. Σε σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο δρόμο αναφέρεται ότι η αύξηση προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Ποιος όμως είχε υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης; Δεν θέλει και πολλή σκέψη. Είναι ο Γιώργος Σουφλιάς και το έκανε ως μέλος της κυβερνήσεως, στην οποία, αν δεν κάνουμε λάθος, συμμετείχε και το αφεντικό του Antinews, ο Αντώνης Σαμαράς.

Βέβαια, ας μην τον αδικούμε τον άνθρωπο, καθώς είναι ο μόνος πολιτικός σ’ αυτόν τον πλανήτη – όχι στον άλλον όπου υπογράφει για τους αυτοκινητοδρόμους ο Βορίδης – που μπορεί συγχρόνως να κυβερνά και να αντιπολιτεύεται. Τύφλα να ‘χει ο Ναπολέων δηλαδή!

Υ.Γ.: Όσο και να μην πληρώσετε, αυτό το χαρτί είναι του Τσίπρα και της Αλέκας, αλλά πρέπει να την πάθετε για να καταλάβετε!

Ο Δεξιός