Υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας! Νέο κόμμα με τον πομπώδη τίτλο «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», παρουσίασαν χθες κάποια φαντάσματα της αριστεράς: ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης. Στόχος, όπως είπαν, η συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

Μάλιστα, η υποκρισία πήγε σύννεφο: «Το κίνημα αυτό αποτελεί ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης. Συμμετέχουν πρόσωπα που μπορούν να ανήκουν σε οποιοδήποτε κόμμα ή οποιαδήποτε ένωση», είπε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, νομίζοντας πως έχουμε ξεχάσει ποια εποχή συμβολίζει η παρουσία του και τι στοίχισε αυτή στην πατρίδα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης λοιπόν, ο άνθρωπος που μίλησε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο αποδέκτης του βραβείου Ιπεκτσί, υπηρέτησε το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την «γαλάζια» κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη ως υπουργός, ο άνθρωπος που δέχθηκε στο σπίτι του τον ΓΑΠ και τον Ερντογάν, ήρθε να μας μιλήσει και να μας πει ότι «είναι εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα από ελεύθερους, ανεξάρτητους, διαφωτισμένους και αποφασισμένους πολίτες». Από κοντά και ο Μανώλης Γλέζος που στη διάρκεια της δεακετίας του ’60 έκανε μια απαράδεκτη δήλωση για τα Σκόπια (που προσπάθησε τότε η ΕΔΑ να «μαζέψει»), ενώ πρόσφατα, στο δημοτικό συμβούλιο της Πάρου, είπε απίθανα πράγματα για τον Μέγα Αλέξανδρο, προκαλώντας την κοινή γνώμη. Διαβάστε: «Από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας».

Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Όλοι γνωρίζουμε τους παραπάνω. Η ψήφος σε αυτούς, αποτελεί πολύ κακή πολιτική επιλογή.

Ελεύθερος Κόσμος