γράφει ο Τζάλλας Γεώργιος,

ιστορικός, μέλος της νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Θεσ/νίκης

Διάβασα στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής (12/2/2012) ένα άρθρο του κύριου Φόρη Πεταλίδη με τίτλο «Η μεγάλη κωλοτούμπα του Γιώργου Καρατζαφέρη» για το γεγονός ότι ο ΛΑ.Ο.Σ αποχώρησε από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει τη νέα Δανειακή Σύμβαση (όπως και τελικά έπραξε και δεν υπερψήφισε).

Κατ’ αρχάς δηλώνω ότι δε γνωρίζω τον κύριο Πεταλίδη. Έχω διαβάσει διάφορα δημοσιεύματα αυτές τις ημέρες και απλώς αναφέρω ενδεικτικά το δημοσίευμα του κύριου Πεταλίδη.

Οφείλω να πω ότι πράγματι ο ΛΑ.Ο.Σ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό να διαπραγματευτεί τη νέα Δανειακή Σύμβαση και να πετύχει ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό δεν έγινε άκριτα και χωρίς προϋποθέσεις.

Ο κύριος Καρατζαφέρης ήταν συνεπής στον λόγο του. Ο ΛΑ.Ο.Σ υπερψήφισε το πρώτο Μνημόνιο επί της Αρχής (και 2 άρθρα επί των Άρθρων) για να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης, επειδή είχαμε φτάσει ως χώρα σε σημείο να μη μας δανείζει κανείς (εκτός από λίγες περιπτώσεις και αυτό για πολιτικούς λόγους). Οφείλω δε να πω ότι πριν την ψήφισει του πρώτου Μνημονίου ο κύριος Καρατζαφέρης, έφερε στην Ελλάδα υπουργό πετρελαιοπαραγωγού χώρας η οποία χώρα ήταν πρόθυμη να μας δανείσει χρήματα (τουλάχιστον για την αρχή) προκειμένου να μη καταφύγουμε στο ΔΝΤ. Μάλιστα, μετά από γεύμα που παρέθεσε στον συγκεκριμένο υπουργό στην Αθηναϊκή Λέσχη ο κύριος Καρατζαφέρης, κανόνισε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του συγκεκριμένου υπουργού (της χώρας που θα μας δάνειζε χρήματα) με τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε αλλά δυστυχώς συζητήθηκαν διάφορα πλην αυτού του δανείου. Επομένως, δε μπορεί να κατηγορείται ο κύριος Καρατζαφέρης ότι δεν προσπάθησε να μη καταφύγουμε σε συμφωνία με τους «τοκογλύφους» της Ε.Ε. ή του ΔΝΤ όπως λένε μερικοί.

Πράγματι, θέσαμε ως στόχο με τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου τη διαπραγμάτευση του PSI (του κουρέματος μέρους του χρέους μας) και της νέας Δανειακής Σύμασης όμως ο κύριος Καρατζαφέρης έθεσε κάποιους συγκεκριμένους όρους για να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στις 7/11/2011 μετά από συνάντηση Καρατζαφέρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κύριος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με τρεις συγκεκριμένους όρους:

  • Όχι περεταίρω μείωση μισθών και συντάξεων,
  • Όχι περεταίρω μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας,
  • Και βεβαίως άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών

για να πει το «Habemus Papadimoum». Δήλωσε ότι: «Θα είμαστε θεατές και παρόντες στις εξελίξεις».

Για του λόγου το αληθές:

.

Επομένως, είναι λάθος να αποδίδονται στον Γιώργο Καρατζαφέρη χαρακτηρισμοί περί κωλοτούμπας κ.τ.λ. Όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εάν σε κυνηγάνε τα άγρια θηρία και μείνεις σταθερός σε ένα σημείο, τότε θα σε κατασπαράξουν. Όπως όμως απέδειξα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ήταν συνεπής με αυτά που δήλωσε στις 7/11/2011. Δυστυχώς η μη μείωση μισθών και συντάξεων δεν επετεύχθει όπως επίσης δεν έγινε τίποτα για να αλλάξει το γνωστό και από πολλούς αποκαλούμενο λαθρονομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έτσειλε επιστολή προς τους επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, αναφορικά με την νομιμότητα των απαιτήσεων των δανειστών από τη χώρα μας. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε σε διάφορες εφημερίδες των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των Η.Π.Α όπως η Βρετανική εφημερίδα Financial Times, η Irish Times αλλά και άλλες («Dallas Times» (Texas), «Huffington Post» (στο τμήμα Business), «Summit Daily» (Colorado), «The Indianapolis Star»(Indiana), από την Αυστραλία η «The West Australian», όπως και από τη Νέα Ζηλανδία η «NZ Finance»). Αποτέλεσμα ήταν η θέση των Προέδρων της “Σοσιαλιστικής Ομάδας” και της Ομάδας “Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία” (EFD) κ.κ. Σβόμποντα και Φ. Σπερόνι να καλέσουν τον κ. Μπαρόζο, καθώς και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Όλι Ρεν να δώσουν εξηγήσεις για «τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους» επικρίνοντας με δριμύτητα την τρόικα.

Γι’ αυτό λοιπόν, θα ήθελα να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Καρατζαφέρη και δεν δίνω βάση στις διάφορες εναντίον μας κατηγορίες.

Τζάλλας Γεώργιος

Advertisements