Π.Λιβανίδης

Μπορεί η Ελλάδα να δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε και κάποιοι να προβλέπουν την οικονομική καταστροφή της – και να προσβλέπουν σ’ αυτήν -, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει ως γεγονός.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι πολλές φορές, δρομολογημένες καταστάσεις ανατράπηκαν την τελευταία στιγμή. Η δε Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από χρυσές σελίδες, όπου οι Έλληνες έκαναν πραγματικότητα αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν αδύνατο.

Η Ελλάδα βρέθηκε σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γιατί οι κυβερνήσεις του «Δικομματισμού ΑΕ», του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη λάθος πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα μας σε υπερδανεισμό σε σημείο που να μην γίνεται άλλο. Ταυτόχρονα αποδόμησαν τους κρατικούς μηχανισμούς  και δημιούργησαν ένα κράτος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο πρόεδρος του Γ.Καρατζαφέρης αντιλαμβανόμενοι εδώ και καιρό την αδιέξοδη πραγματικότητα, ζητούσαν ακόμη από την εποχή της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο να υπάρξει μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που θα μπορούσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίσιμη οικονομική κατάσταση με την εθνική ομάδα των καλυτέρων που διαθέτει το κράτος μας.

Δυστυχώς, ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος δεν υπάκουσε την εθνική χρεία και συνέχισε τις μικροπολιτικής αντίληψης κινήσεις τακτικής.

.

Η στάση των πολιτικών κομμάτων

Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έταζε χρήματα και αυξήσεις, ενώ είχε τη γνώση του μεγαλύτερου μέρους της πραγματικότητας. Αλλά ακόμη και όταν έγινε κυβέρνηση, ενώ πλέον είχε αποδεδειγμένα επίγνωση του συνολικού μεγέθους του προβλήματος και εξήγγειλε την ανάγκη λήψεως των απαραίτητων πολλών και δύσκολων μέτρων, δεν πραγματοποίησε κανένα. Τουναντίον φρόντισε να δυσφημήσει τη χώρα μας και τους Έλληνες όσο γίνεται, προκειμένου να ρίξει τα αίτια της συμφοράς σε άλλους και να παρουσιάσει από την άλλη στους ξένους πόσο «καλά παιδιά» είναι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου.

Μόνο που με το γενικότερο δυσμενές κλίμα που δημιούργησε η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου εις βάρος της χώρας μας, με τις μεγάλες αργοπορίες και την αναποτελεσματικότητα που επέδειξε, εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους δανειστές μας.

Η Ν.Δ. εάν και πραγματοποίησε αλλαγή ηγεσίας δεν μπόρεσε να αρθρώσει καινούριο, ισχυρό και ρεαλιστικό λόγο που να πείθει τον Έλληνα ότι δεν θα επαναλάβει τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος.

Τα κόμματα της Αριστεράς συνέχισαν τις κραυγές οικονομικών διεκδικήσεων, χωρίς μέτρο και όριο, μη μπορώντας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ψυχολογία του αισθήματος της διαμαρτυρίας χωρίς να κάνουν προτάσεις για λύσεις με τη λογική του εφικτού και στη βάση της πραγματικότητας.

Η Αριστερά ονειρεύεται την εγκαθίδρυση στην Ελλάδα, ενός νεοσταλινικού καθεστώτος υπαρκτού σοσιαλισμού μέσα από μια νέου τύπου Οκτωβριανή Επανάσταση. Γι’ αυτό μια κοινωνική ταραχή λόγω οικονομικής κρίσης είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, προκειμένου να γίνουν κυβερνητικό καθεστώς. Κ κοινωνική αναταραχή είναι ο τακτικός πρώτος στόχος. Γι’ αυτό άλλωστε δεν συμμετέχουν και στις προσπάθειες για ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

.

Ο καθοριστικός και υπεύθυνος ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αφού πολέμησε με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα (αλλεπάλληλες ομιλίες – παρεμβάσεις στη Βουλή, συνεχείς ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις στους εκάστοτε υπουργούς) μέσα από την αναγκαιότητα των καταστάσεων και των γεγονότων κατόρθωσε να πείσει τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να σχηματιστεί την τελευταία στιγμή μια κυβέρνηση Εθνικής Συνευθύνης. Μόνο που και τότε ορισμένα στελέχη του παλαιοκομματικού συστήματος συνέχιζαν τα μικροκομματικά και επικίνδυνα παιχνίδια τους.

Οι δανειστές μας βρίσκοντας την ευκαιρία, προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι μπορούν περισσότερο και να μας ταπεινώσουν με τον χειρότερο τρόπο. Δεν λειτουργούν ως εταίροι που θέλουν να βοηθήσουν αλλά ως αισχροί κερδοσκόποι που θέλουν να πάρουν εκδίκηση από κάποιον που μισούν. Οι γερμανικής κυρίως καταγωγής εκπρόσωποι της Τρόικας έχουν την ψυχολογία του τιμωρού σε αδίστακτο εγκληματία και όχι του συμβούλου για να προσπεράσεις ορισμένες δυσκολίες. Τα δε μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν, επιφέρουν ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση, εγκλωβίζοντας την ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο που δεν θέτουν μέτρα για ανάπτυξη αλλά μόνο για μια σκληρή φορολογία. Μέτρα που στην ουσία είναι αδύνατον να γίνουν.

Είναι σαν να ζητούν τόση μεγάλη ποσότητα γάλακτος που ακόμη και αν είναι βέβαιο ότι θα πεθάνει η αγελάδα στην προσπάθεια της να τους τη δώσει, τους είναι αδιάφορο και εξακολουθούν να ζητούν τα ίδια.

Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο πρόεδρος του Γ.Καρατζαφέρης επειδή πιστεύουν ότι ο Έλληνας όταν θέλει και έχει όραμα μπορεί να αντιστρέψει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, ώστε η Ελλα΄δα να μην χαθεί όπως κάποιοι επιδιώκουν, συμμετείχε στην κυβέρνηση συνευθύνης  και ας ήταν πολυμελής και χωρίς τις προδιαγραφές που θα έπρεπε.

Με τους λίγους μήνες συμμετοχής του σε κυβερνητικούς θώκους ο ΛΑ.Ο.Σ κατόρθωσε να αποδείξει ότι έχει ισχυρή θέληση και κυβερνητικές ικανότητες σε πολύ υψηλόυερο βαθμό μάλιστα απ’ ότι τα δυο κόμματα εξουσίας.

Ταυτόχρονα επέβαλλέ πολλές κόκκινες γραμμές σε πολλά νομοσχέδια που κάποια κέντρα ήθελαν να επιβάλλουν (ναρκωτικά, εγκληματικότητα κ/τ/λ/).

Ενώ ταυτόχρονα πέρασε ουσιαστικά και κρίσιμα νομοσχέδια στη γεωργία, στις μεταφορές και στη ναυτιλία, που οι κυβερνήσεις των άλλων κομμάτων δε μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να περάσουν από τη Βουλή.

.

Η Ελλάδα δεν θα πέσει

Σήμερα με την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ από την κυβερνητική συμμαχία ο Γ.Καρατζαφέρης και τα στελέχη του δηλώνουν ότι η υποχωρητικότητα του Ελληνικού πολιτικού κόσμου μπροστά στις άπειρες και παράλογες αξιώσεις των δανειστών έχει και όρια. Ως εδώ. Δεν μπορεί κάποιοι στυγνοί γραφειοκράτες της τρόικας να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του Έλληνα και να τον εξευτελίζουν. Η υποχωρητικότητα έχει και όρια, έχει κόκκινες αδιαπέραστες γραμμές. Ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την δρομολόγηση άλλου είδους εξελίξεων από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δεν μπορεί μερικοί γραφειοκράτες εκπρόσωποι δανειστών υποτίθεται από φίλιες και σύμμαχες χώρες, προκειμένουν να εξυπηρετήσουν σκοτεινά συμφέροντα να καταπατούν κάθε θεσμό και αξία της πολιτισμένης Ευρώπης αλλά και να καταπατούν κάθε έννοια του πολιτικού συντάγματος.

«Η Ελλάδα δεν θα πέσει» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης στην Συνέντευξη Τύπου όπου έκανε τις σημαντικές ανακοινώσεις. Δεν θα πέσει γιατί ξέρει και να αγωνίζεται και να νικάει. Άλλωστε η μεγαλύτερη απόδειξη του τι μπορεί να πετύχουμε είναι και η συμπόρευση στις ελληνικές θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και η πρόσκληση της Τρόικας να δώσει εξηγήσεις στον θεσμό των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που δεν έκανε το κυβερνών Σοσιαλιστικό πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ και ας είναι ο πρόεδρος του πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Η Ελλάδα δεν θα πέσει» δεν θα πέσει όσο υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να την υπερασπιστούν και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν γι’ αυτήν. Και δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλοί.

Εφημερίδα ΆλφαΈΝΑ, τεύχος 614.

Advertisements