Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων:

Οι νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, στις επικουρικές, καθώς και στα πολυτεκνικά επιδόματα, καταδεικνύει πόσο ευάλωτες είναι οι ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας.
Ενώ στην τελευταία συνεδρίαση, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαμε συμφωνήσει ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στο θέμα αυτό, ως εξόχως αντικοινωνικό και υφεσιακό, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, προσκύνησαν στην απαίτηση της τρόικα, προδίδοντας τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό.
.
Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την έξοδο από την κρίση
 • Πάγωμα τιμών, ενιαίο μισθολόγιο με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των επιδομάτων, περιθώριο επιβολής δασμού 15% στα εισαγόμενα, διαχείριση των κληροδοτημάτων από το κράτος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν απ΄ το 1938 σκόρπια κληροδοτήματα, σε εκκλησίες, σε μοναστήρια, στον Ερυθρό Σταυρό, όλα τα παίρνει το κράτος. Είναι περισσότερα από 60 δισ. που χρειαζόμαστε τώρα.
 • Διάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε εξαγωγικές μονάδες. Δηλαδή έχω 700.000 παραπάνω δημοσίους υπαλλήλους απ΄ ότι χρειάζομαι. Αυτοί κάθονται και τους πληρώνω. Σ΄ όποιον μου κάνει μια μονάδα εξαγωγική να μου φέρει συνάλλαγμα, του δίνω δωρεάν τους υπαλλήλους με μόνη υποχρέωση αυτού που θα κάνει την επένδυση να πληρώνει τα ασφάλιστρά τους.
 • 100% αφορολόγητο για τα επαναπενδυόμενα κέρδη. Όποιος μου τα επαναεπενδύει, δεν θέλω φορολογία. Κάνε μου λοιπόν επενδύσεις για να μου έχεις θέσεις εργασίας. Κερδίζω το ότι φεύγουν απ΄ την “πλάτη” του ΟΑΕΔ κι έρχονται στη πλάτη του επιχειρηματία. Ανάθεση όλων των δημοσίων έργων σε επίπεδο Περιφέρειας, και εποπτεία των εθνικών διαστάσεων έργων.
 • Επιμήκυνση διάρκειας των διοδίων κατά 10 χρόνια, με εξασφάλιση δημοσίων έργων τώρα. Δηλαδή όπως η ένωση των δύο εθνικών οδών στην περιοχή της Θήβας. Τώρα, αύριο το πρωί χωρίς να το χρηματοδοτήσω. Απλώς δίνω επιμήκυνση 10 χρόνια απ΄ τα διόδια, παίρνει το συμβόλαιο η εταιρία, πάει στην Ε.Ε., παίρνει τα λεφτά από την ευρωπαϊκή τράπεζα, μου κάνει το έργο, και απασχολεί 20.000 ανθρώπους. Εγώ κερδίζω σε εργασία και σε αντικείμενο.
 • Αφορολόγητος ο κύκλος εργασιών. 100.000 ευρώ, κύκλος εργασιών αφορολόγητος εάν έχει 4 εργαζόμενους. Έχεις μια επιχείρηση, κάνεις τζίρο 98, 97, 96, 95.000 ευρώ. Αφορολόγητος. Αρκεί να απασχολείς τουλάχιστον 4 ανθρώπους εκεί που τους βγάζεις απ΄ τη δική μου πλάτη και τους πληρώνεις εσύ.
 • Αρχή του επταπλασίου. Κανένας μισθός δεν μπορεί να είναι ανώτερος 7 φορές απ΄ τον κατώτερο. Αν ο κατώτερος είναι 700, ο ανώτερος θα΄ ναι 4.900, κι όχι 20, 25.000 που υπάρχει σήμερα σε διάφορες ΔΕΚΟ.
 • Ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας υγείας. Ένας. Όχι δύο, όχι τρεις.
 • Κατάργηση των ενσήμων και αντικατάσταση όλων των εξόδων από ένα ειδικό λογαριασμό κατανάλωσης.
 • Σύνδεση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, κι όχι όπως είναι σήμερα από το 1% εις την κατάθεση, στη χορήγηση θα φτάνει το 3%.
 • Κατάργηση του πόθεν έσχες για 5 χρόνια και νομιμοποίηση κεφαλαίων. Όλα τα κεφάλαια που υπάρχουν τα νομιμοποιώ. Όλα. Αρκεί να μου πάρεις 25% σε ομόλογα. Δηλαδή έχεις 10 εκατομμύρια κρυμμένα σε σεντούκι; Βάλτα σε μια τράπεζα. Τα 7.5 εκατ.ευρώ τα κάνεις ότι θέλεις, αλλά τα 2.5 θα τα επενδύσεις σε ομόλογα. Με αυτόν τον τρόπο θα μαζέψουν 100 δις. ομόλογα. Αύριο θα βγουν τα λεφτά απ΄ τα σεντούκια, και θα έρθουν απ΄ το εξωτερικό πολλαπλάσια κεφάλαια.
 • Ενοποίηση των τραπεζών σε δύο. Ιδιωτικό και δημόσιο. Η Εθνική τράπεζα να πάρει Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το κομμάτι των Παρακαταθηκών, και οι άλλες αναγκαστικά θα ακολουθήσουν.
 • Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και έλεγχος στην εξαγωγή των κεφαλαίων. Απ΄ τη στιγμή που φεύγουν 12 δις, για να πάει ο Έλληνας πολίτης για να κάνει μια πράξη με την τράπεζα του, του ζητούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Ο λαθρομετανάστης όμως που βγάζει τα χρήματά του στο Πακιστάν και στην Αλβανία, δεν χρειάζεται ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική. Μου βγάζει 12 δις και μου κλέβει 6 δις Φ.Π.Α. από τις κουρελούδες.
 • Έκδοση αδειών για επιχειρήσεις μόνο με την κατάθεση της αιτήσεως και την υπεύθυνη δήλωση των αρμοδίων μηχανικών, χωρίς να περιμένει η άδεια. Τέρμα τα λαδώματα. Τελείωσαν τα “λαδώματα”. Με το που καταθέτεις την αίτηση κι έχεις μέσα τη βεβαίωση του πολιτικού μηχανικού, του περιβαλλοντολόγου, του υπεύθυνου πυρασφάλειας, του υπεύθυνου αποχέτευσης, παίρνεις την άδεια, αυτόματα με την κατάθεση. Γιατί υπάρχει ο νόμος που προσδιορίζει τι πρέπει να έχει.
 • Ορυκτός πλούτος. Δεν δίδεται. Όχι ο λιγνίτης, όχι το νικέλιο, όχι υδάτινοι πόροι στο εξωτερικό. Εκμετάλλευση τους σε βάθος.
 • Εγγραφή στον Τειρεσία. Μόνο με δικαστική απόφαση. Όχι σου ΄φυγε ένα γραμμάτιο ή μια επιταγή επειδή έπαθες έμφραγμα, κι από τότε αποκλείεσαι 10 χρόνια. Θα εγγράφεσαι στον Τειρεσία μόνο με καταδικαστική απόφαση. Εάν πει το δικαστήριο ότι ήτανε δόλος και όχι αδυναμία. Άρα λοιπόν θα μπορέσω να δώσω ζωή στο 60% των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που σήμερα είναι στον Τειρεσία και δεν μπορούν να είναι παραγωγικοί.
 • Δημιουργία υπουργείου Άδηλων πόρων που θα βάλω μέσα τη ναυτιλία, τον τουρισμό και το μεταναστευτικό συνάλλαγμα, δηλαδή ένα δεύτερο ταμείο. Σήμερα το μόνο ταμείο το οποίο έχω είναι το υπουργείο οικονομικών. Με αυτόν τον τρόπο κάνω ένα δεύτερο ταμείο. Έχω δεύτερο ταμείο και οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ξέρει τι σημαίνει να υπάρχει δεύτερο ταμείο.
 • Δημόσια νοσοκομεία σε managers. Ιδιωτικούς managers. Μου κοστίζει σήμερα π.χ. ο Ευαγγελισμός 2,5 δις το χρόνο. Λέω: “ποιος μπορεί να μου τον λειτουργήσει με 1.8 δισ;”, και περιμένω προσφορές. Πάρτο εσύ να μου το λειτουργήσεις το νοσοκομείο με το ίδιο επίπεδο, και κερδίζω εγώ από εκατό τόσα νοσοκομεία, τουλάχιστον 6 δις.
 • Κατάργηση του ειδικού τέλους της ΔΕΗ. Όταν λοιπόν αυξάνονται τα πάντα, θα αφαιρέσω εγώ το ειδικό τέλος της ΕΡΤ απ΄ τη ΔΕΗ. Και θα πω στην ΕΡΤ, δύο σταθμοί τηλεοράσεως, δύο ραδιοφώνου, αφήστε τα άλλα, δεν χρειάζονται παραπάνω. Και γλιτώνει ο κάθε καταναλωτής τα τριαντάρια, τα σαραντάρια και τα πενηντάρια τα οποία πηγαίνουν στην ΕΡΤ.
 • Μέχρι 100 kilowatt δωρεάν η ΔΕΗ. Ο φτωχός δηλαδή δεν θα πληρώνει ΔΕΗ. Απ΄ τη στιγμή που ενοποιώ την φορολογία στα καύσιμα, ναι μεν θα είναι ακριβό το καύσιμο, αλλά δεν θα πληρώνεις ΔΕΗ. εφόσον καις μέχρι 100 kilowatt, κι από κει και πέρα θα υπάρχει και μία κλιμάκωση.
 • Περιορισμός των πιστωτικών καρτών. Μία πιστωτική κάρτα κατά άτομο. Όχι 10 κάρτες, οπότε ο άλλος πάει και χρεώνεται και σε όλη του τη ζωή προσπαθεί να εξοφλήσει. Μία κάρτα όπως έχεις και μία ταυτότητα.
 • Ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή έχω 60 και πλέον χιλιάδες φοιτητές στο εξωτερικό. Τα λεφτά τα οποία στέλνω κάθε χρόνο, ισοδυναμούν με τα λεφτά που κόψαμε από τους συνταξιούχους Να μην κόψουμε τα λεφτά των συνταξιούχων, αλλά να κάνουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια εδώ. Τι με ενοχλεί να ΄ρθει το Χάρβαντ εδώ και η Οξφόρδη;
 • Επανασχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής, για να πάρουμε την ΑΟΖ και εξοπλισμοί των ενόπλων δυνάμεων, μόνο από χώρες που δέχονται με Κληρινγκ και με travel checks. Δηλαδή, θέλω κανόνια; Σου δίνω 2 δισ. προϊόντα και άλλα 2 δισ. travel checks. Πάρτα Ρώσε εσύ, και στείλε μου τουρίστες εδώ. Όταν μου ΄ρθουν λοιπόν τα travel checks εδώ και τα πάρει ο Έλληνας ξενοδόχος, ή οποιοσδήποτε άλλος, τότε εκείνη τη στιγμή λέω: “φέρτε να σας τα εξαργυρώσω εγώ σαν κράτος, στο 70% της αξίας”. Και μπορώ και παίρνω όπλα χωρίς να βγάλω λεφτά.
 • Αυτή τη στιγμή θα κάνω ότι έκανε η Γερμανία το ΄23. Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών.
 • Ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας μόνο. Το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, είναι το ευρώ. Πράγμα που σημαίνει, μαζεύω ευρώ από τον τουρισμό, μαζεύω τα δικά μου ευρώ από τον δασμό, και ταυτοχρόνως έχω την δραχμή, όπως έκανε ο αμερικανός με το δολάριο και σώθηκε, το οποίο σε δύο χρόνια αντικαθιστώ με αξίες σε ευρώ. Έτσι, ο λαθρομετανάστης που θα πληρώνεται στην ευρωδραχμή, δεν θα μου βγάζει 12 δισ. έξω, δεν θα έχουν καμία αξία. Το Lidl, το Carefour που μαζεύουν κάθε Παρασκευή όλο το βιός των Ελλήνων, δεν θα μου βγάζει στο εξωτερικό γιατί δεν θα έχει καμία αξία. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα μπορέσω να δημιουργήσω κίνηση στην αγορά, θα μπορέσω να παράξω φορολογία, θα μπορέσω να ΄χω ανάπτυξη και θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα.