Για να ανοίξει η «στρόφιγγα» της οικονομίας.

Την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για τη χώρα μας θεωρεί απαραίτητη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε η ελληνική οικονομία να αποκτήσει ξανά αναπτυξιακή τροχιά. Αυτό δήλωσε ο κ. Βέρνερ Χόιερ σε γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα ήταν «σοβαρό λάθος», καθώς -όπως υποστηρίζει – μπορεί να μετέδιδε την κρίση σε άλλες χώρες και να πήγαινε πίσω πολλές δεκαετίες την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο κύριος Χόιερ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ε.Τ.Επ. τροφοδότησε την ελληνική οικονομία με πιστώσεις 2 δισ. ευρώ το 2011 και πως φέτος θα χρηματοδοτήσει έργα υποδομών, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα παράσχει δάνεια σε ελληνικές τράπεζες, ώστε να τις βοηθήσει να διοχετεύσουν ρευστότητα στη βιομηχανία και την αγορά.

Όταν από την αρχή του περασμένου έτους ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλούσε για την αναγκαιότητα ενός σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα κάποιο που σήμερα αντιγράφουν και υιοθετούν την πρόταση από αριστερά έως δεξιά έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Σήμερα ο  ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έρχεται να δικαιώσει περίτρανα τον Προέδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ

Advertisements