Τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία στη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δικαίωσαν τη γνωστή ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ «επιτυχία είναι η ικανότητα να πηγαίνεις από την μια αποτυχία στην άλλη, χωρίς να χάνεις καθόλου τον ενθουσιασμό σου»… Και όχι μόνο δεν χάνουν τον ενθουσιασμό τους, αλλά ούτε και το θράσος τους, με το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, να θέτει στη Βουλή θέμα εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα…

Και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ.Γιώργος Καρατζαφέρης, που λέει μόνο αλήθειες και μετουσιώνει την ελπίδα σε δράση, έδωσε αποστομωτική απάντηση στα δύο κόμματα: «Αναρωτιούνται κάποιοι, σήμερα, γιατί ο ελληνικός λαός αποστρέφεται την πολιτική… Εσείς, τα δύο μεγάλα κόμματα, το κατορθώσατε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή.

«Ποιος έφτασε την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα; Έπαψε η ελληνική γη να είναι εύφορη; Έπαψε ο ελληνικός λαός να είναι επινοητικός και δημιουργικός; Όχι, βέβαια! Εσείς κατορθώσατε και πήρατε μία χώρα με σχεδόν μηδενικό χρέος και κατά τη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης που κυβερνήσατε οι δυο σας τη φτάσατε να έχει 360 δις χρέος, να εμφανίζεται διεθνώς ως επαίτης και να πηγαίνει γονυπετής στην κα Μέρκελ, που μας συμπεριφέρεται με ακραίο φασιστικό τρόπο».

Πραγματικός καταπέλτης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, είπε, για μια ακόμη φορά, την ωμή αλήθεια: «Κυβερνήσατε με πολύ άνετες πλειοψηφίες τόσα χρόνια. Γιατί καταντήσατε έτσι τη χώρα; Γιατί την ξεφτιλίσατε έτσι; Γιατί; Πήρατε μία κραταιά Ελλάδα με ισχυρό νόμισμα – τότε το χιλιάρικο το υπολόγιζαν περισσότερο κι από το μάρκο στην Ευρώπη – και την φτάσατε σήμερα εδώ. Την ξεφτιλίσατε! Και πήγατε προχθές πάνω, παρά την αντίσταση που επέδειξα εγώ και παρά τις επιστολές που σας έστειλα, έστω να προλάβω την τελευταία στιγμή να σας πω να μην δεχτείτε τον εξευτελισμό του ειδικού ταμείου, να μην δεχτείτε τα επιτροπάτα. Εσείς παρ’ όλα αυτά, πήγατε εκεί φοβικοί και τα δεχτήκατε όλα. Πήγατε σαν κάποιον που πηγαίνει στον πόλεμο έτοιμος να ηττηθεί».

Ας αναλογιστούν όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ποιό κόμμα μπορεί να την βγάλει από τη δίνη αυτή. Και να μην ξεχνούν, ότι  η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου…

ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΟ…ΣΘΕΝΗ

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ