Τα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων ετέθησαν από τον Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτη προς τον Γερμανό Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, ο οποίος επεσκέφθη επισήμως τη Βουλή των Ελλήνων και μίλησε ενώπιον των βουλευτών.

Ο κ. Αϊβαλιώτης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ και τον ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στη γνωστή επιστολή του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και τη συμβατότητα του νέου μνημονίου με το Κοινοτικό κεκτημένο.

Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα βουλιάζει στην ανεργία και την εγκληματικότητα σημαντικό μέρος των οποίων οφείλεται στη λαθρομετανάστευση» και ζήτησε από τον κ. Σουλτς να μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο την επιθυμία των Ελλήνων για άμεση κατάργηση του καταστροφικού Κοινοτικού Κανονισμού «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2».

Ο Κ. Αϊβαλιώτης έθεσε στον Πρόεδρο της Ευρωβουλής και το ζήτημα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και παρακάλεσε τον κ. Σουλτς «να φέρει στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου της Γερμανίας την καταβολή αυτών των αποζημιώσεων τις οποίες επισήμως έχει αναγνωρίσει ήδη από το 1964 η Γερμανία με δήλωση του τότε Καγκελάριου Έρχαρτ».

Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος

Advertisements