Η γνωστή ρήση «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» έχει βρει την ιδανική εφαρμογή της στο πρόσωπο του αρχηγούλη της ΝΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Το Αιώνιο Δεκανίκι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, ο Εφιάλτης του 1993 (όταν έριξε την Κυβέρνηση της ΝΔ), το «εξαπτέρυγο» του 1995 (όταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ η ΠΟΛΑΝ ψήφιζε Πρόεδρο Δημοκρατίας το Στεφανόπουλο και διατηρούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία), σήμερα κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους στο χώρα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς ως «εξαπτέρυγα» και «συμμαχία των προθύμων». Ξέρει ο άνθρωπος από…παροχή δουλικών υπηρεσιών στο βαθύ σύστημα των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων. Και κείνοι του το ξεπλήρωσαν με το παραπάνω, νεκρανασταίνοντας το βρωμισμένο πολιτικό του πτώμα το Νοέμβρη του 2009…

Είναι όμως αλήθεια, ότι ο Σαμαράς στήριξε τη ΝΔ στις εκλογές του 2000, όπως διατείνονται οι Πολανίτες; Ναι, μπορεί να έκανε «δημόσια δήλωση» υπέρ Καραμανλή μόλις…τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 (ελάχιστος χρόνος, ώστε να συντελεσθεί η υπέρ της ΝΔ «συστράτευση» των στελεχών της ΠΟΛΑΝ που ζήτησε…), όμως το σύστημα των Πολανιτών ήδη από το 1996 -που το απόκομμα έμεινε εκτός Βουλής- δούλευε κανονικότατα υπέρ του ΠΑΣΟΚ και κατά της ΝΔ. Γεγονός που επισημοποιήθηκε με την αθρόα και δημόσια προσχώρηση κορυφαίων στελεχών της ΠΟΛΑΝ στο ΠΑΣΟΚ, παραμονές των εκλογών του 2000!!!

Για άλλη μια φορά ο Αντωνάκης φέρθηκε ανέντιμα, προδοτικά, πρακτορίστικα. Στήριξε δήθεν τη ΝΔ, όμως από την πίσω πόρτα έστελνε τα στελέχη του να συμπαραταχθούν με τον Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ!

Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Advertisements