Ποινή ισόβιας κάθειρξης κι επιπλέον κάθειρξη 32 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 25χρονο αθίγγανο που κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την μόλις ενάμισι έτους κόρη του. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης…

Οι παραπάνω πράξεις έγιναν μπροστά στα μάτια της 3χρονης κόρης του, μέσα στην παράγκα όπου διέμενε μαζί με τη γυναίκα του και τα συνολικά τέσσερα παιδιά τους, στον οικισμό αθίγγανων της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορμή για το ειδεχθές έγκλημα, που έγινε πέρσι το Μάρτιο, ήταν μία δόση ηρωίνης, την οποία έριξε στο έδαφος το βρέφος. Ο αδίστακτος δράστης, αφού βίασε το βρέφος, το χτύπησε επανειλημμένα με ξύλο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, επιφέροντάς του μ’ αυτόν τον τρόπο θανάσιμα τραύματα. Στη συνέχεια, χτύπησε και την 3χρονη κόρη του, που παρακολουθούσε έντρομη το φρικιαστικό έγκλημα.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή του σταθμού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Δεν θυμάμαι τίποτα. Αν το έκανα ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα μου» είπε, ψύχραιμος, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, επικαλούμενος ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών. Το δικαστήριο ομόφωνα τον καταδίκασε για τις παραπάνω πράξεις και του επέβαλε βαρύτατη ποινή, από την οποία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η συνολική εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από συγγενείς της οικογενείας του, όπως κατά την προσαγωγή του πριν από έναν χρόνο στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα, στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν ούτε συγγενείς, ούτε η γυναίκα του.

Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Advertisements