ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ και Βουλευτής Αχαϊας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα τις «Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου». Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Χρυσανθακόπουλου έχει ως εξής:

.

Προς κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: «Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υποστήριξε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Ελλάδα, συζητήθηκε η πρόταση για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες στο Αιγαίο. Το ίδιο είχε προτείνει ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, κ. Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (Νοέμβριος 2010) προτείνοντας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ώστε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε από κοινού πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου».

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 26/11/2010, για την ύπαρξη μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είχε αναφερθεί και σε σχετική δήλωση του κ. Νταβούτογλου, που φιλοξένησε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι συνομιλίες πάνε καλά». Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής: «Η τουρκική πλευρά, άλλοτε καλόπιστα, άλλοτε όχι, έχει ως προφανή στόχο να δημιουργήσει επικοινωνιακά την αίσθηση μίας θετικής βούλησης για συνεργασία. Και εμείς, πολλές φορές –λαϊκώς– ‘τσιμπάμε’!»

Ερωτάσθε:

Έχει συζητηθεί θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Ποια είναι η θέση της νυν κυβέρνησης επί της ουσίας του ζητήματος;

Ο βουλευτής Αχαϊας του ΛΑ.Ο.Σ

               Αλ. Χρυσανθακόπουλος

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ