.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 21/3/12
ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΝΕΥΕΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS»

Η ιδρυτική ομάδα της “ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ P.I.G.S. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» «YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS» πραγματοποιεί τριήμερη δράση στις Βρυξέλλες 20-23/3/12 για την επίσημη πανευρωπαϊκή εκκίνηση και τη συγκρότηση του δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ κατά την πρώτη ημέρα (Τρίτη 20/3/12) έγιναν επαφές με νέους φοιτητές των Βρυξελλών, η ιδρυτική ομάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου μέσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επίσημο ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους νέους της Ευρώπης σε βορρά και νότο.

Στο επίσημο πανευρωπαϊκό κάλεσμα που έγινε από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ κ. Ιωάννη Παναγιωτακόπουλο τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και επισφράγιζαν με το θερμό χαιρετισμό τους και την «υιοθέτηση» με την ενεργή συμμετοχή τους στην εν λόγω πανευρωπαϊκή νεανική πρωτοβουλία ευρωβουλευτές των groups EFD και MELD.

Συγκεκριμένα, απεύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την υποστήριξή τους η ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ και πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομάδας MELD κα Νίκη Τζαβέλα, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομάδας EFD κ. Nigel Farage και ο Ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ και ταμίας της ευρωπαϊκής ομάδας MELD κ. Νικόλαος Σαλαβράκος.

Η εκδήλωση της επίσημης ανακοίνωσης ίδρυσης και του πανευρωπαϊκού καλέσματος της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS” ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του καλέσματος στους νέους της Ευρώπης, παρουσίαση επιστολών από ομάδες νέων, φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο μετά την πλήρη παρουσίαση της ιδέας από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ καθώς και το χαιρετισμό εκπροσώπου φοιτητών από τη Γερμανία.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, η σπίθα μιας νεανικής πρωτοβουλίας για την Ευρώπη ων Εθνών, που άναψε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετετράπη σε μία δυνατή νεανική φλόγα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και του σεβασμού, την Ευρώπη της ανάκαμψης που οφείλουμε να την επαναφέρουμε στις ρίζες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της προόδου!

Ιδρυτική Ομάδα YOUTH PIGS INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS

Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ