ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
.
ΕΡΩΤΗΣΗ
.
Θέμα: «Προκλητικές και μεθοδευμένες ενέργειες των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας»
.
Κύριε Υπουργέ,
συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Σκοπιανοί, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ελληνικό και ξένο Τύπο, η νέα ενέργειά τους σε βάρος της Ιστορίας της χώρας μας είναι, να βαφτίζουν κεντρικούς δρόμους των πόλεων τους με Ελληνικά ονόματα. Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι, στέλεχος του VMRO-DPMNE, και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το αμφισβητούμενο σχέδιο του εξαρχαϊσμού με την ονομασία «Σκόπια 2014«.
.
Ανάμεσα στις πολλές μετονομασίες δε  ένας από τους δρόμους μετονομάζεται σε «Εξοδος στο Αιγαίο«!..
.
Προέβηκαν επίσης σε μετονομασία μιας κεντρικής μεγάλης γέφυρας του ποταμού Βάρνταρ (Αξιός) σε Γέφυρα του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου του Β‘!! Όμως εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον χορό των προκλήσεων είναι τα ονόματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη ελληνική Μακεδονία και δείχνουν αλυτρωτισμό και εθνικιστικές βλέψεις.
.
Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:
– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Ελληνική κυβέρνηση προς τα Σκόπια, ώστε να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές, συνεχείς και οργανωμένες ενέργειες μεθοδευμένης διαστρέβλωσης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας της χώρας μας, παραβιάζοντας κάθε έννοια που διέπει τις διεθνείς σχέσεις γειτονικών χωρών, αλλά και την Ενδιάμεση Συμφωνία ;    
.
Ο  Ερωτών Βουλευτής
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ.
.
Advertisements