Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA« ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά που θα λάβουν στις εκλογές τα δύο κόμματα αθροιστικά δεν θα τους εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία.

«Πιστεύω -είπε ο κ. Καρατζαφέρης- ότι τα δύο πρώτα κόμματα μαζί θα δυσκολευθούν για αυτοδυναμία. Δεν συζητάμε βέβαια για αυτοδυναμία της ΝΔ και αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να κυβερνήσει ο Σαμαράς. Και ο Βενιζέλος, πολύ δύσκολο. Έχουν δέσει τα χέρια τους, έχουν υπογράψει προς την κ. Λαγκάρντ επιστολή ότι ως αρχηγοί όσο πολιτεύονται δεν θα μπορούν να ασκήσουν άλλη πολιτική πέρα από το μνημόνιο. Άρα, λοιπόν, ξέρουμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, δεν μπορούν να ασκήσουν άλλη πολιτική, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο«.

Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «πάνε πίσω από λίγο έως πολύ«, γιατί -όπως είπε- βλέπει «μια διστακτικότητα«.

 Αναφερόμενος στο θέμα της αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είπε: «Πήγαμε να κάνουμε μια συγκυβέρνηση, εγώ έβαλα κάποιες προϋποθέσεις, όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας και να δούμε το θέμα των λαθρομεταναστών. Μόλις μπήκα μέσα είδα ότι πήγαιναν αλλού… Είχα 4 υπουργούς και συγκυβερνούσα. Ποιος τα παρατάει αυτά; Κάτι είδα και τρόμαξα…«.

Ερωτηθείς για τις αποχωρήσεις από τον ΛΑ.Ο.Σ των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε: «Το ότι άλλαξαν από πατριώτες και έγιναν φιλελεύθεροι είναι δικαίωμά τους… Όταν εμείς φωνάζαμε και λέγαμε όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να είναι κοντά στον νεοφιλελευθερισμό… Είναι επιλογή τους, δεν με απασχολεί και δεν με ενδιαφέρει«.

Για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως όλοι έχουν δικαίωμα στη δημοκρατία και στην προσπάθεια και τόνισε πως δεν νιώθει να απειλείται από την προσπάθεια αυτή, καθώς -όπως ανέφερε- «ο κ. Καμμένος έχει κοντά του υπουργούς της ΝΔ και επομένως θα αντλήσει από την πελατεία τους«. Κληθείς να σχολιάσει την ιδεολογική ταυτότητα του νέου κόμματος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ σχολίασε αιχμηρά: «Δεν θέλω να κρίνω την ιδεολογική ταυτότητα γιατί δεν έχω καταλάβει«.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε προ ημερών περί της χρήσης όπλων από τους πολίτες, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε. «Δεν είναι απομονωτικές οι θέσεις μας, είπα ότι ο νομοταγής πολίτης δικαιούται να οπλοφορεί άμα θέλει και να του δώσει άδεια η πολιτεία και να του χρηματοδοτήσει και το όπλο, από τη στιγμή που δεν μπορεί να του εξασφαλίσει την ασφάλεια» είπε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε όταν μπαίνει ο ληστής σπίτι σου, μπορείς να αμυνθείς με κάθε πρόσφορο μέσο… Όποιος μπαίνει στο σπίτι σου το βράδυ πυροβολείται… Είναι ιερό καθήκον η άμυνα και η προστασία του σπιτιού ενός εκάστου. Με τις παρούσες συνθήκες ο καθένας έχει δικαίωμα να αμυνθεί στο σπίτι του. Τα πιστόλια τα θέλω για την προστασία της οικογένειας. Αν αυτή βάλλεται από τους λαθρομετανάστες σαφέστατα πιστεύω ότι και αυτοί συντείνουν προς αυτό«.

Από το βήμα της εκπομπής, ο κ. Καρατζαφέρης απηύθυνε έκκληση «να σεβαστούμε την παρέλαση, να σεβαστούμε τους ήρωες, να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα«.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ σχολίασε και τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού λέγοντας ότι «200 άνθρωπου διάλυσαν το ΟΑΚΑ και η πολιτεία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και γίναμε και πάλι διεθνώς ρεζίλι«.

Advertisements