ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ
.

Του Γιαννικούλη Κ. Χρίστου
.
Στις 6-5-2010 ο Λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός ψήφισε ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3845/6-5-2010/ΦΕΚ 65 κατ άλλους Μνημόνιο ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
Το συγκεκριμένο και μοναδικό άρθρο που υπογράψαμε στην παράγραφο 4 προέβλεπε «Τα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις να έρχονται στη βουλή για κύρωση»
.
Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ από το ΠΑΣΟΚ δια χειρός Κου Παπακωσταντίνου στις 8 Μαΐου 2010.
.
Απο τα πρακτικά της Βουλής της Πέμπτης 6 Μαΐου 2010,  ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΕ’, Σελίδα 6788 φαίνεται ότι :
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3845/6-5-2010/ΦΕΚ 65 , Σελίδα 1323 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ 4ο ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
 
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΕΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ώστε για ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν σχέση με την εκτέλεση του σχεδίου, να μπορούν να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα ή με υπουργικές αποφάσεις. ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Γιατί θεωρήσαμε άνιση και άδικη την κατανομή των βαρών κυρίως στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάναμε προτάσεις, Τονίσαμε ότι είναι μια αδύναμη κυβέρνηση, ανίκανη να μας βγάλει από την οικονομική κρίση και ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητος, δεν  εισακουστήκαμε όμως  από τους αλαζόνες τις εξουσίας.
.
Πηγη: Πρακτικά της Βουλής της 6-5-2010 κατεβάστε τα από το επίσημο site του Ελληνικού κοινοβουλίου από εδώ
.
Στο 1ο άρθρο που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην  4η παράγραφο αναφέρει ότι  τα μνημόνια οι συμβάσεις εισάγονται στη βουλή για κύρωση
 
.
Επίσης δείτε παρακάτω την ερώτηση του Κου Βελόπουλου που ζητάει να έρθει η Δανειακή σύμβαση στη βουλή για Κύρωση  φυσικά από την Κυβέρνηση  αγρόν ηγόρασαν
.
.
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΔΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ
,

.
 
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και μόνο το 2010 φαίνονται  παρακάτω:
.
Ο προϋπολογισμός του 2009 έκλεισε με  πρωτογενές έλλειμμα 24,4 δις ευρώ πράγμα που καταστά σαφές ότι για το 2010 αν δεν δανειζόμασταν δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. (Το πρωτογενές έλλειμμα αφορά χρήματα που μας έλειπαν για μισθούς συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες του κράτους. Δεν αφορά τόκους τοκοχρεολύσια και κακούς τραπεζίτες.)
Άρα λοιπόν χωρίς δανεισμό δεν θα υπήρχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν θα λειτουργούσαν Νοσοκομεία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Σχολεία, Πανεπιστήμια, Αστυνομία, Στρατός, Εφορίες και λοιπές κρατικές υπηρεσίες  …
.
.
Πηγή που αναφέρει το έλλειμμα: Ελληνική Δημοκρατία/Ελληνική Στατιστική Αρχή http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/greek_economy_7_10_2011.pdf  ‘Έκδοση 56 Σελίδων με τίτλο η Ελληνική οικονομία / 7 Οκτ 2011, Σελίδα 22, Πίνακας 8 , γενικά μεγέθη 2000-2010.
Πέραν αυτού το Ελληνικό δημόσιο χρωστούσε 110 δις σε Ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία υπό μορφή ομολόγων. Χωρίς δανεισμό δεν θα πληρώνονταν  αυτά τα ομόλογα και δεν πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις;
.
Η ΤΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΣΤΟΥΣΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ. Η Στάση πληρωμών στο δανειστή μας ΔΕΝ σημαίνει ταυτόχρονα χρεοκοπία για τον Έλληνα εσωτερικά στη χώρα.
.
Πώς αποδεικνύεται αυτό; Από το ότι ούτε ένα ευρώ του νέου δανείου που υπονόμευσε τη χώρα μέχρι το 2042 μέσω της νέας δανειακής σύμβασης δεν μπαίνει στην αγορά.
.
Άρα, πώς ζει η Ελλάδα; Με τη δική της εσωτερική οικονομία..
.
ΕΙΧΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
.
       Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.  Στις 6-5-2010 Επιλέξαμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και τον δανεισμό υπό προϋποθέσεις που όπως είδατε παραπάνω δεν τηρηθήκαν από την Κυβέρνηση για να μην στείλουμε εκατομμύρια Έλληνες στους κάδους απορριμμάτων να ψάχνουν για αποφάγια.  
       Επιλέξαμε την ελπίδα και όχι τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος σε αντίθεση με τα κόμματα τις αριστεράς και τη ΝΔ που επιδίωξαν την πτώχευση και τον ακαριαίο θάνατο της. Ότι και αν ψηφίζαμε εμείς η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο με 151 ψήφους τους οποίους διέθετε και μπορούσε να το περάσει ανεξάρτητα με το τι θα ψήφιζε ο ΛΑ.Ο.Σ …
.
       Παρ όλα αυτά δεν κρυφτήκαμε πίσω από την αυτοδυναμία της, δεν λακίσαμε ούτε λαϊκίσαμε όπως έκαναν άλλοι  προς άγραν ψήφων αδαών.
       Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο του πολιτικού κόστους για τη σωτηρία της πατρίδος κι όχι το λαϊκισμό των κομμάτων της αριστεράς και της ΝΔ που ενώ  καταψήφισαν δεν είπαν ποτέ που θα βρεθούν άμεσα χρήματα. 
.
Σήμερα ο Κος Σαμαράς και οι λοιποί αντιμνημονιακοι μιλάνε για σωτηρία της Ελλάδος ενώ στης 6-5-2010 επέλεξαν το θάνατο της, αν τελικά δεν δανειζόμασταν όπως επέλεξαν για ποια σωτηρία θα μιλούσαν σήμερα δεν του είπε κανένας ότι δεν ζωντανεύουν οι νεκροί ;  
       Η ΝΔ και ο κος Σαμαράς για μια ακόμα φορά έπαιξαν θέατρο στις πλάτες του λαού, ενώ στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν ΝΑΙ στην Ενεργοποίηση του Μηχανισμού στήριξης, εδώ λαϊκίζοντας προσπάθησαν και προσπαθούν να κοροϊδέψουν  το λαό και να υφαρπάξουν την ψήφο του.
.
        Ο Λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός δεν ψήφισε ποτέ ούτε ένα αντιλαϊκό μετρό :   
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά  από το οποίο η ΝΔ ψήφισε 10 άρθρα.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Το Νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (φορτηγά) το οποίο όμως υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Το Μεσοπρόθεσμο ενώ η ΝΔ  ψήφισε 22 άρθρα του, ας πάψουν λοιπόν την κοροϊδία και το λαϊκισμό κάποιοι…..
.
       Τέλος θα θέλαμε να σας γνωρίζουμε μερικούς κατάπτυστους και προδοτικούς όρους που περιελάμβανε η δανειακή σύμβαση τις 8 Μαΐου 2010 που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ χωρίς όπως είπαμε να την φέρει στη βουλή όπως προβλεπόταν για Κύρωση.
.
Στο άρθρο 14 παράγραφος 5 η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις.
.
   Σε άλλο άρθρο, οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση. (Λέτε τελικά να καταλήξουμε να χρωστάμε στην Τουρκία.)
.
   Επιπλέον στη σύμβαση ορίζεται ρητά ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των δανειστών μας. Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν μπορείς να εκπληρώσεις τις δανειακές σου υποχρεώσεις οι δανειστές σου μπορούν να απαιτήσουν και να πάρουν εθνική περιουσία.
   Τα ίδια σχεδόν και χειροτέρα υπέγραψαν και με την Νέα Δανειακή σύμβαση το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

.

Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε.
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ , ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ 

.
 Την προδοτική και κατάπτυστη δανειακή σύμβαση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ
.
Περισσότερες λεπτομέρειες Ντοκουμέντα και οπτικοακουστικό υλικό εδώ

.

ΛΑ.Ο.Σ Φωκίδος

Advertisements