του Χρήστου Χαρίτου,

Αναπληρωτή Γραμματέα Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ

Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ και λίγο καιρό επιτίθεται στην Αριστερά. Ξεχνάει όμως τα πεπραγμένα τόσο τα δικά του, όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ξεχνάει ότι ως υπουργός Οικονομικών το 1989 έχει υπογράψει τον Ν.1863 (18/9/89), περί «άρσεως των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου». Στον εν λόγω νόμο, ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει τους αντάρτες του «Δημοκρατικού Στρατού» ως «αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως», προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από το ελληνικό κράτος! Την ίδια σύνταξη λαμβάνει αυτός που πολέμησε για την πατρίδα, με αυτόν που πολέμησε για τον Ζαχαριάδη και το ΚΚΕ, με υπογραφή Σαμαρά.

Ξεχνάει επίσης ο κ. Σαμαράς, ότι ο μέντοράς του Κώστας Καραμανλής, εγκαινίασε το ψευδεπίγραφο «Μουσείο Δημοκρατίας» στον Αη-Στράτη το 2007. Λεπτομέρεια: ο Αη-Στράτης έγινε τόπος εκτοπίσεως των κομμουνιστών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1929 με το Ιδιώνυμο. Ξεχνάει ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε τιμήσει με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» τον κινηματογραφιστή του ΔΣΕ Μάνο Ζαχαρία. Ξεχνάει ότι η αριστερή ταινία «Μακρόνησος» χρηματοδοτήθηκε με κρατικά χρήματα επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

Και την ίδια ώρα, η Ν.Δ. απαξιεί να τιμήσει τους Έλληνες που έδωσαν την ζωή τους για να στήσουν ξανά την ελληνική σημαία στον Γράμμο. Αυτά τα γράφω, γιατί καλό είναι να στηλιτεύουμε την Αριστερά, αλλά αυτό να μην το κάνουμε προσχηματικά, επειδή φεύγουν οι δεξιοί ψηφοφόροι και νιώθουμε εκλογική ανασφάλεια.

Δεν θυμάμαι επίσης τον κ. Σαμαρά, όταν η Αθήνα καιγόταν από τους αναρχικούς τον Δεκέμβριο του 2008, να διαφοροποιήθηκε από την γραμμή Καραμανλή – Παυλόπουλου περί «παθητικής στάσεως της Αστυνομίας». Ούτε τον είδαμε να μιλάει για απελάσεις λαθρομεταναστών. Στην δε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ακολούθησε ασμένως τον Γ. Καρατζαφέρη, ενώ στο Σκοπιανό αποδέχεται πλέον την σύνθετη ονομασία, διαγράφοντας και την προσωπική του ιστορία.

Πολύ σωστό επίσης είναι να επικαλούμεθα την βοήθεια του Θεού, το έκανε στο πέρας της ομιλίας του στην Καλαμάτα, αλλά η Ν.Δ. ήταν που άδειασε τον Χριστόδουλο στην συλλογή των 3 εκ. υπογραφών για τις ταυτότητες και η Ν.Δ. κατήργησε την προαιρετική εξομολόγηση εντός του σχολείου. Δεν τους πείραξαν τα ναρκωτικά στα σχολεία και το βιβλίο της Ρεπούση, αλλά η παρουσία των ιερέων.

Ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο όταν λέει ότι «η Αριστερά δεν δικαιούται να μας κουνά το δάκτυλο». Ας μην το κουνά και αυτός όμως σε όλους τους δεξιούς, διότι η Ν.Δ. από το 1974 θωπεύει και υποκλίνεται στην Αριστερά. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως ήρθαν να εκφράσουν ιδεολογικά και πολιτικά την ελληνική Δεξιά, την πατριωτική Δεξιά.

Και αυτό δεν αλλάζει, επειδή ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε αίφνης την Αριστερά τον Μάρτιο του 2012. Γιατί με την ίδια ευκολία που την θυμήθηκε, με την ίδια ευκολία θα την ξεχάσει την επομένη των εκλογών. Το ίδιο άλλωστε έπραξε και στο Μνημόνιο. Διέγραψε την κ. Μπακογιάννη το 2010 επειδή ψήφισε υπέρ του Μνημονίου και 21 βουλευτές το 2012 επειδή ψήφισαν κατά! Καλό το τυρί, αλλά βλέπουμε και την φάκα που μας περιμένει.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Μαρτίου 2012 της εφημερίδας Α1.

Ο Δεξιός