ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR AEUROPE OF NATIONS»

.
.
Η ιδρυτική ομάδα της “ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  P.I.G.S. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» «YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS» πραγματοποιεί τριήμερη δράση στις Βρυξέλλες  20-23/3/12 για την επίσημη πανευρωπαϊκή εκκίνηση και τη συγκρότηση του δικτύου.
.
Στο πλαίσιο αυτό και ενώ κατά την πρώτη ημέρα…(Τρίτη 20/3/12) έγιναν επαφές με νέους φοιτητές των Βρυξελλών, η ιδρυτική ομάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου μέσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επίσημο ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους νέους της Ευρώπης σε βορρά και νότο.
.
Στο επίσημο πανευρωπαϊκό κάλεσμα που έγινε από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ κ. Ιωάννη Παναγιωτακόπουλο τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και επισφράγιζαν με το θερμό χαιρετισμό τους και την «υιοθέτηση» με την ενεργή συμμετοχή τους στην εν λόγω πανευρωπαϊκή νεανική πρωτοβουλία ευρωβουλευτές των groups EFD και MELD.
.
Συγκεκριμένα, απεύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την υποστήριξή τους η ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. και πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομάδας MELD κα Νίκη Τζαβέλα, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομάδας EFD κ. Nigel Farage και ο Ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. και ταμίας της ευρωπαϊκής ομάδας MELD κ. Νικόλαος Σαλαβράκος.
.
Η εκδήλωση της επίσημης ανακοίνωσης ίδρυσης και του πανευρωπαϊκού καλέσματος της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ YOUTH P.I.G.S INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS” ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του καλέσματος στους νέους της Ευρώπης, παρουσίαση επιστολών  από ομάδες νέων, φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο μετά την πλήρη παρουσίαση της ιδέας από τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ καθώς και το χαιρετισμό εκπροσώπου φοιτητών από τη Γερμανία.
.
Σήμερα στις Βρυξέλλες, η  σπίθα μιας νεανικής πρωτοβουλίας για την Ευρώπη ων Εθνών, που άναψε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ,μετετράπη σε μία δυνατή νεανική φλόγα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και του σεβασμού, την Ευρώπη της ανάκαμψης που οφείλουμε να την επαναφέρουμε στις ρίζες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της προόδου.
.
Ιδρυτική Ομάδα YOUTH PIGS INITIATIVE FOR A EUROPE OF NATIONS
Νέοι της Ευρώπης των Εθνών,
Είμαστε η γενιά της Ευρώπης, η γενιά που μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Ευρώπη. Την Ευρώπη του πολιτισμού, της εθνικής ανάπτυξης,της ισότητας, της αλληλεγγύης, και της επιστήμης.
.
Η αποστολή μας και το καθήκον μας ως νέοι της Ευρώπης των Εθνών είναι η προστασία και η εξασφάλιση των Ευρωπαϊκών θεσμών και της Ευρώπης που επιθυμούμε για τα έθνη μας και τις επόμενες γενιές.
.
Η Ευρώπη σήμερα, συρρικνώνει τους θεσμούς της και τα εκλεγμένα όργανα αποφάσεων στη βορά των επιθυμιών των λίγων και αποκλίνοντας από το στόχο της πληγωμένη… πληγώνει τα παιδιά και τα έθνη της.
.
Οι νέοι της Ευρώπης της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν δεχόμαστε την «Ευρώπη» τιμωρό και εκμεταλλευτή που βάζει τα παιδιά της σε κατηγορίες και ταχύτητες.
.
Εμείς, οι νέοι της Ευρώπης, «P.I.G.S.» και μη… από το Βορρά έως το Νότο και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, βλέπουμε κάθε Ευρωπαίο νέο, από όποιο έθνος, ως ισότιμο αδερφό και συνοδοιπόρο στην ανάπτυξη και την πρόοδο.
.
Στο κίνδυνο του να μετατραπούμε μία ημέρα όλοι μας σε PIGS της Ευρώπης του ενός, από πολίτες της Ευρώπης των Εθνών, εμείς… τα «Pigs» του Νότου, καλούμε όλους τους νέους της Ευρώπης των ΕΘΝΩΝ στο ξεκίνημα της αφύπνισης και του «νέου κύματος για την Ευρώπη».
.
Από την Ελλάδα, το «σημείο G» των P.I.G.S., σας καλούμε να αποδεχτείτε το κάλεσμα με την ενεργή σας συμμετοχή, στη γέννηση του «νέου κύματος για την Ευρώπη των Εθνών» (New wave for a Europe of Nations).
.
Απέναντι στην κυριαρχία των κερδοσκόπων απέναντι στην σοβινιστική λογική της Γερμανικής κυβέρνησης, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας μετατρέψουν από Έθνη σε πληθυσμό καταργώντας πραξικοπηματικά Εθνικές και Κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων, ανάβουμε την σπίθα της αντίστασης της Ευρωπαϊκής νεολαίας.
.
Στο καθήκον της συμμετοχής σε αυτό τον αγώνα, καλούμε κάθε νέα και νέο της Ευρώπης. Όλοι μας, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι, νέοι γονείς, επιστημονικοί και πολιτιστικοί νεανικοί φορείς, πολιτικές νεολαίες, από όλη την Ευρώπη, οφείλουν να συμμετάσχουν στο δίκτυο αντίστασης που ξεκινούμε από σήμερα να δημιουργούμε.
.
Η Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει, δεν είναι θέμα επιλογής, είναι ζήτημα της «ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».
.
Γιάννης Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ.

Γραφείο Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Καλλιρρόης 52 Αθήνα 2107522700