ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Διαμαρτυρίες οδηγών και ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης»

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κύριε Υπουργέ,
από την οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις επαγγελματικές τάξεις, ασφαλώς δεν εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης, που καθημερινά αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της αναδουλειάς που υπάρχει, αναγκάζονται να σταθμεύουν σε προϋπάρχουσες θέσεις στάθμευσης (πιάτσες) στο κέντρο της πόλης αλλά και των περιφερειακών Δήμων, δημιουργώντας μεγάλες ουρές αναμονής, επειδή οι υπάρχουσες θέσεις είναι λίγες και έχουν σχεδιασθεί κατά το παρελθόν. Σε όποια σημεία δε δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, πειθαρχούν, μετακινούμενοι σε άλλα σημεία που δεν διαταράζουν την ομαλή ροή των άλλων οχημάτων.

Αποτέλεσμα, χωρίς ίχνος ανοχής, τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και της ΕΛ.ΑΣ να τους γράφουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση μη επιδεικνύοντας κατανόηση στο πρόβλημα των επαγγελματιών οδηγών.

Παρ’ όλες τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης ότι θα μεγαλώσουν οι πιάτσες και θα δοθούν περισσότερες θέσεις, τίποτε προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

Τι απαντά το υπουργείο σας σχετικά με το αίτημα των επαγγελματιών οδηγών ταξί της Θεσσαλονίκης οι οποίοι ζητούν την ανοχή των οργάνων της δημοτικής Αστυνομίας και της τροχαίας, έστω για το διάστημα που μεσολαβεί για την διαμόρφωση των θέσεων στάθμευσης από τον Δήμο, να μη εξαναγκάζονται στη πληρωμή προστίμων;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ.

Αναμένεται απάντηση απο το αρμόδιο υπουργείο

Advertisements