Πολλά και κακά έχουν γραφτεί στην χώρα μας για τον ρόλο της Ολλανδικής «άκρας δεξιάς» και συγκεκριμένα για τον Geert Wilders. Και ίσως αρκετά από αυτά ισχύουν. Και ίσως κάποια από αυτά να αντιτίθονται στο εθνικό συμφέρον της δικής μας χώρας, ειδικά όσον αφορά στην στάση του σχετικά με την βοήθεια στην Ελλάδα.

Θα έπρεπε όμως να λάβουμε υπόψιν μας το πώς κινείται ο συγκεκριμένος αρχηγός κόμματος. Ο οποίος απειλεί να «ρίξει» την ολλανδική κυβέρνηση, επειδή αυτή θέλει να καλύψει τις τρύπες του ολλανδικού ελλείμματος κόβωντας από το «κοινωνικό κράτος«.

Συγκεκριμένα, η ολλανδική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές από 9,6 έως 10 δισ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση το έλλειμμα θα κλείσει στο 4,6% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από το όριο του 3%.

Η αρχική σκέψη του πρωθυπουργού ήταν οι περικοπές να γίνουν από τις κοινωνικές παροχές και το Κράτος-Πρόνοιας, στο οποίο η Ολλανδία είναι πρωτοπόρος.

Στην πρόταση αυτή αντιδρά έντονα ο Wilders, του Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποιός απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση, στην οποία δεν συμμετέχει αλλά στηρίζει μέσω των βουλευτών του. Και μόνο κερδισμένος θα βγεί από αυτήν την κατάσταση. Ακόμη και εάν ο Wilders θεωρείται … νεοφιλελεύθερος από πολλούς δίνει οδηγίες στο πώς θα πρέπει να κινείται ένα πατριωτικό κόμμα.

Ελεύθερος Κόσμος