ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης –ΛΑ.Ο.Σ.

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 .

Επίθεση του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δ. Ρέππα

.

Σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δ. Ρέππα.

Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για εισπήδηση  σε αρμοδιότητες άλλων υπουργών με αφορμή την πρόσφατη απάντησή του σε ερώτηση του κ. Αυγενάκη για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είστε μια κυβέρνηση μπάχαλο και η απόδειξη είναι η πρόσφατη ενέργεια του κ. Ρέππα που είναι τουλάχιστον προσβλητική για τους συναδέλφους του υπουργούς. Δεν αφήνει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός στην ερώτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα κλεμμένα αρχαία αντικείμενα από τους Γερμανούς, καπελώνει τον σοβαρό κ. Αλεβιζάτο και έρχεται με μια απάντηση που μιλά για 3 αγάλματα και κλείνει το θέμα. Και ξέρετε τι θα κάνουν τώρα οι Γερμανοί. Θα πάρουν την απάντηση του κ. Ρέππα θα πουν ορίστε, αυτά τα 3 αγάλματα είναι πάρτε τα και το θέμα έκλεισε. Και ο κατάλογος των κλαπέντων αρχαίων αντικειμένων που έχω καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής μιλά για 8.000 αντικείμενα. Αντιλαμβάνομαι όμως γιατί έγινε αυτό. Την δεκαετία του 80 τα βαλιτσάκια με τα χρήματα της SIEMΕNS πηγαινοερχόντουσαν και άλλαζαν χέρια.  Η SIEMENS η οποία επανήλθε μάλιστα με την δική σας μεσολάβηση  (απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη) , που την βάλατε στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»  και την γλύτωσε με λίγα εκατομμύρια και κάποια σεμινάρια για την διαφθορά, με τα χρήματά της έχει εξαγοράσει την σιωπή για τις πολεμικές επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο και τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα.

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει ”.