Ο Ρομπέρτο Μπενίνι εγκωμίασε την Ελλάδα και τον πολιτισμό της κάνοντας αναφορά στον Όμηρο, στον Αριστοτέλη, στον Σολωμό και στον Σεφέρη

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως πάντα εκδηλωτικός, ο Ρ.Μπενίνι δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα έδρανα και να ανέβει στο βήμα καταχειροκροτούμενος.
.
«Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε ο Ιταλός ηθοποιός, ο οποίος μίλησε για τη «Θεία Κωμωδία».
 .

«Ολοι λένε πως η Ελλάδα έχει ένα χρέος. Εμείς λέμε πως όλοι εμείς έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για όλα όσα μας παρέδωσε». Με αυτήν τη φράση ο Ρομπέρτο Μπενίνι ξεσήκωσε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά χθες το βράδυ την Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κατά την τελετή αναγόρευσης του διεθνούς φήμης Ιταλού ηθοποιού και σκηνοθέτη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι εγκωμίασε την Ελλάδα και τον πολιτισμό της κάνοντας αναφορά στον Όμηρο, στον Αριστοτέλη, στον Σολωμό και στον Σεφέρη. Μάλιστα, αισθάνθηκε την ανάγκη να υποκλιθεί μπροστά στο μεγαλείο της χώρας μας, όπως είπε. Ο Ιταλός σόουμαν έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη και στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη, η οποία του άφησε άριστες εντυπώσεις, όσο και το φαγητό της και ειδικά… τα σουτζουκάκια.

.

Ημερησία Online