Συνέντευξη του Κ. Αϊβαλιώτη Υπ. Βουλευτή Β΄ Αθηνών στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ»

1.Τελικά, κ. Αϊβαλιώτη, αισιοδοξείτε για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΛΑ.Ο.Σ ;

 Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ευχαριστημένος όταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει μία ψήφο παραπάνω. Σ’ όλες τις αναμετρήσεις απ’ το 2004 και πέρα τα ποσοστά μας αυξάνονταν κατά 50%. Σας κάνω την πρόβλεψη ότι κάποιοι «μαϊμουδο-σκόποι» θα τρίβουν τα μάτια τους την Κυριακή των εκλογών και θα ξαναζητήσουν συγγνώμη…
 .
2.Πότε είχαν ζητήσει συγγνώμη και από ποιον ;
Το 2004 μας έδιναν παραμονές ευρωεκλογών 1,9% και πήραμε 4,2% Τότε όσοι ψευτοδημοσκόποι τάϊζαν τον κόσμο με μπαρούφες είχαν βγει και έκαναν σκληρή αυτοκριτική. Το 2009 μας έδιναν – πάλι παραμονές ευρωεκλογών – 3,9% και τελικά πήραμε 7,2% ! Τα συνεχιζόμενα λάθη τους – ή «λάθη» τους – μιλούν από μόνα τους.
.
3.Δηλαδή πιστεύετε ότι η διαγραφή Γεωργιάδη – Βορίδη δεν σας επηρέασε ;…
Μας επηρέασε μόνο θετικά. Απελευθερωθήκαμε από πραγματικά βαρίδια που έδιωχναν κόσμο, ο οποίος ήθελε να μας ψηφίσει αλλά δίσταζε λόγων των «ακραίων». Έναν έφερναν 10 έδιωχναν… Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι πλέον δεν προλαβαίνουμε να υποδεχόμαστε πετυχημένους πολίτες που θέλουν να είναι υποψήφιοι και προέρχονται από την παλιά, καλή ΝΔ, αλλά και απ’ το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, και αυτό έγινε ιδιαίτερα έντονο από τότε που οι δύο διαγραφέντες απομακρύνθηκαν από τον ΛΑ.Ο.Σ λόγω του ΝΑΙ που είπαν στο εφιαλτικό μνημόνιο και έτρεξαν και χώθηκαν στη ΝΔ.
.
4.Λέτε «χώθηκαν» και αυτό ηχεί σαν να είχαν αγωνία να το κάνουν
Μα, αγωνιούσαν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Κανείς δεν τους άνοιγε την πόρτα, τους είχαμε απομακρύνει από το κόμμα και έμεναν «αδέσποτα». Αλλά «δεν έσταξε και η ουρά του γαϊδάρου» που λένε και στο νησί μου, την Ικαρία, για το τι έκανε ο ένας ή ο άλλος . Εδώ ο Σαμαράς έχασε 30 βουλευτές και καμιά 200αριά συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ του «κούνησαν το μαντήλι»…. Ο Παπανδρέου έχασε κι αυτός άλλους 30 βουλευτές και τελικά και τον έλεγχο του Κόμματος του . Εδώ ο κόσμος υποφέρει απ’ το προδοτικό μνημόνιο και δεν έχει δεκάρα, νομίζετε ότι του καίγεται καρφί πού πήγε ο Γεωργιάδης ή τι είπε ο Βορίδης ;…
.
5.Όπως το θέτετε, ακούγεται σωστό. Όμως, μήπως ο όρος «προδοτικό» για το μνημόνιο είναι βαρύς ;
Δεν είναι βαρύ ότι μας επέβαλαν το αγγλικό δίκαιο ;… Δεν είναι βαρύ το ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου συμφώνησαν να έχουμε μισθούς Σκοπίων;… Δείτε τη σελ. 472 του Μνημονίου που υπέγραψαν. Μιλά για «μισθούς νοτιοανατολικής Ευρώπης», δηλαδή Σκοπίων, Ρουμανίας και Βουλγαρίας… Δεν είναι βαρύ και προδοτικό το να έχουμε «κεχαγιάδες» διάφορους Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ, Ρέσλερ κοκ;… Είναι αισχρό και ταπεινωτικό το μνημόνιο που υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στήριξαν η κ. Μπακογιάννη και οι δύο διαγραφέντες. Θα το φέρουν όσοι το ψήφισαν ως κηλίδα στην προσωπική πολιτική ιστορία τους.
.
6.Τι σας ανησυχεί στις εκλογές που έρχονται ;
Η λαϊκίστικη και ξεσαλωμένη αριστερά είναι ένας κίνδυνος. Η αριστερά – η ροζ, η κόκκινη και η πρασινορόζ – ανήκει στους πρωταίτιους της καταστροφής που ζούμε. Και συγκυβέρνησε το 1989-1990, και λαΐκισε αφόρητα επί 30 χρόνια, και επενδύσεις έδιωξε με τη στάση της και για τη φαλκίδευση της δημοκρατίας ευθύνεται αφού είχε υπό την προστασία της κουκουλοφόρους, ξυλαράδες ,τραμπούκους, και άλλα παρόμοια «μπουμπούκια».
.
7.Πώς βλέπετε το ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο ;
Κληρονόμησε «καμμένη γη» απ΄ τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός των τελευταίων ετών και έχει βάλει την εφιαλτική σφραγίδα του στην οικονομική καταστροφή. Τον «μακιγιέρ» αυτού του ΠΑΣΟΚ-Κουασιμόδου ανέλαβε να κάνει ο κ. Σαμαράς. Αυτοδυναμία η ΝΔ δεν βλέπει με τίποτε, όσο και αν προσπαθούν τα λαϊκίστικα δεκανίκια, με τα οποία συμπορεύεται τα τελευταία 2 χρόνια. Κι αυτά όμως τα δεκανίκια ένα-ένα σπάνε…
.
8.Πιστεύετε στη «γοητεία» του ΛΑ.Ο.Σ ή μήπως με τα χρόνια αυτή χάνεται σιγά-σιγά ;
Όταν έχεις έναν χαρισματικό ηγέτη σαν τον Γ. Καρατζαφέρη αισθάνεσαι και σιγουριά και περηφάνια. Έχουμε δικαιωθεί για τους λαθρομετανάστες, την εγκληματικότητα, το πανεπιστημιακό άσυλο, την δικομματική ατιμωρησία των λαμόγιων-πολιτικών, έχουμε δικαιωθεί για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια και το αέριό μας, δικαιωθήκαμε και για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι χρειάζεται ένας χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ, είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι πρέπει να καταργηθεί το πόθεν έσχες και η φορολογία σε όσους φέρνουν χρήματα από το εξωτερικό (υπό την προϋπόθεση να δίνουν το 25% για την αγορά Ομολόγων του Δημοσίου), είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι χρειάζεται η κατάργηση των φόρων στην οικοδομή. Δικαιωθήκαμε, λοιπόν, στις βασικές επιλογές μας. Ο ηγέτης του Κόμματος που δικαιώθηκε αξίζει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.
.
9.Όμως, πολλοί μιλούν σήμερα για πετρέλαιο, λαθρομετανάστευση και τα άλλα θέματα που αναφέρατε.
Χαιρόμαστε που έκαναν… «ξεπατικούρα» στις θέσεις μας. Ξέρετε, σε προσωπικό επίπεδο, έχω νιώσει τόσες φορές να μ’ αντιγράφουν ώστε πλέον το …διασκεδάζω ! Μιλούσα και αρθρογραφούσα απ’ το 1993 για τα πετρέλαιά μας τα οποία κάποιοι τώρα ανακάλυψαν. Ήμουν ο 1οςβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ που μίλησε για το πετρέλαιο και το αέριο μέσα στη Βουλή, στην πρώτη μου ομιλία, στις 26/9/2007. Έθεσα 12 φορές – 1ος από όλους τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ – το ζήτημα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Πρώτος έβγαλα και το θέμα των κλεμμένων αρχαιοτήτων από τους ναζί, όταν προκάλεσα πριν 2 χρόνια απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού για το νεολιθικό οικισμό της Θεσσαλίας που έκλεψαν οι ναζιστές και κρατούν παρανόμως ακόμη στη Γερμανία. Δεν μ’ αρέσει όμως να μιλάω για μένα. Οι πρωτοβουλίες αυτές ανήκουν στον ΛΑ.Ο.Σ και άλλοι ακολούθησαν κάνοντας «σκονάκι». Τουλάχιστον, ας αποδειχθούν καλοί αντιγραφείς.
.
10.Τελικά, κ. Αϊβαλιώτη, θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά τη ζωή που είχαμε ;
Όχι. Μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα. Μπορούμε να ξεμπερδέψουμε οριστικά με τη ξενοκρατία και τους πάσης φύσεως «Γερμανοτσολιάδες». Χρειάζονται απλές κινήσεις, ένα «ενεργειακό ομόλογο» (αφού είμαστε πάμπλουτοι σε πετρέλαιο και αέριο) και την αποφασιστικότητα να απαλλαγούμε απ’ τους «κάλους» του παρελθόντος. Αν ο δικομματισμός και τα «υποκαταστήματά» του -που «φυτρώνουν» τελευταία με την μορφή «νέων κομμάτων»- πάρουν και αυτή τη φορά το «φιλί της ζωής» τότε ας μην εκπλαγούμε για ό,τι επακολουθήσει…
Advertisements