.
Σχ. ΚΟ: Για σκεφτείτε: Σε μια ενδεχόμενη καταστροφή, να χεις τον πόνο σου, να χεις και τους λαθρομετανάστες…
.
Όπως αναφέρει το Novopress: Βία, Ισλάμ, μεταδοτικές ασθένειες … όλα τα προβλήματα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας έχουν αναδειχθεί σε λίγες μέρες στα στρατόπεδα προσφύγων της Emilia-Romagna (στην περιοχή της Μπολόνια), μετά από τον φοβερό καταστροφικό σεισμό στη βορειοανατολική Ιταλία. Η προνομιακή μεταχείριση των μεταναστών θυμάτων όξυνε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.
.
Παρ’όλη την καλή τους θέληση, οι Ιταλοί εθελοντές έχουν μπλέξει. Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία Vodafone ήθελε να διανείμει δωρεάν τηλεφωνικές κάρτες στο στρατόπεδο San Felice Sul Panaro στην επαρχία της Μόντενα. Τότε ξέσπασε μία συμπλοκή μεταξύ μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, κατά την οποία ένας από αυτούς έβγαλε το μαχαίρι του και μαχαίρωσε τον έναν από τους συμπατριώτες του.
.
Το Σάββατο μια μεγάλη εξέγερση ξέσπασε στο ίδιο στρατόπεδο επειδή ένας Ιταλός εθελοντής σέρβιρε σε μια μουσουλμάνα ένα πιάτο σπαγγέτι μπολονέζ. Οι υπεύθυνοι της διατήρησης της τάξης στο στρατόπεδο εξήγησαν ότι ήταν απλά ένα λάθος: «Ο εργαζόμενος της έδωσε το λάθος γεύμα κατά λάθος», όμως, η μουσουλμάνα άρχισε να κλαίει, κάλεσε όλα τα μέλη της οικογένειάς της, και κατηγόρησε τα διευθυντικά στελέχη του στρατοπέδου ότι πρόσβαλαν το Ισλάμ σκόπιμα.
.
«Ειλικρινά δεν περιμέναμε να συναντήσουμε τέτοια προβλήματα όταν ζητήσαμε να έρθουμε να εργαστούμε ως εθελοντές στο στρατόπεδο της Emilia«, είπαν κάποιοι εργαζόμενοι εθελοντικά από το Τρεντίνο.
.
.
Σε δύο περιπτώσεις, η απολύμανση μιας σκηνής που έμεναν Βορειοαφρικανοί ήταν απαραίτητη, επειδή έπασχαν από ψώρα. Αφού απολυμάνθηκαν δύο φορές από ειδική ομάδα από τη Βενετία, οι σκηνές έπρεπε τελικά να καταστραφούν.
.
Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα: «Η συμπεριφορά των Βορειοαφρικανών έχει τσακίσει τα νεύρα των άλλων θυμάτων», αλλά κυρίως των ντόπιων θυμάτων, οι οποίοι έχουν χάσει τα πάντα. «Φύγαμε από τα σπίτια μας και ήρθαμε σε αυτόν τον τόπο εδώ δίπλα στο στρατόπεδο», λέει ένα νεαρό ζευγάρι. «Είμαστε από το San Felice, αλλά δεν μας δίνουν γεύματα, διότι αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους κατοίκους του καταυλισμού. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με την επείγουσα κατάστασή μας«.
.
Ωστόσο, ήταν πολύ χαρούμενοι που τους πρόσφεραν σπαγγέτι μπολονέζ.
.
.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Novopress, μετά το μεγάλο σεισμό που ρήμαξε την βορειοανατολική Ιταλία, πολλοί Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης ήταν γεμάτα με Βορειοαφρικανούς και Ανατολικοευρωπαίους και ότι «γίνονται διακρίσεις εις βάρος των Ιταλών«.
.
Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale περιγράφει την κατάσταση:
«Οι κατάλογοι εκείνων που έχουν πρόσβαση στα στρατόπεδα μονοπωλούνται από τους μετανάστες από τη Νιγηρία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ανατολική Ευρώπη. Πολλές γυναίκες ήταν καλυμμένες. Η προνομιακή πρόσβαση στις σκηνές δόθηκε σε γυναίκες και παιδιά, σχεδόν όλοι τους μετανάστες«.
.
Η κατάσταση στο Sant’Agostino στο Finale Emilia είναι περίπου η ίδια, όπου οι  σκηνές στα στρατόπεδα έχουν σχεδόν πλήρως καταληφθεί από τους μετανάστες.
.
Οι Ιταλοί πρέπει να βρουν μόνοι τους τρόφιμα και να προσπαθήσουν να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους. Μερικοί από αυτούς δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους ή στο ύπαιθρο.
.
.