Ψήφισαν τελικά ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά οι περισσότεροι Έλληνες. Σε μια εκλογική αναμέτρηση, όπου παρόλη την πόλωση και την κρισιμότητα, η αποχή ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Και το αποτέλεσμα; Ίδιο με πριν τις εκλογές του Μαίου. Αλλαγή; Αυτή την φορά πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Που θα χρειάζεται όμως συνεχώς την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ίσως και της Δημοκρατικής Αριστεράς, εάν αυτή συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση την οποία θα μοιράζονται οι άλλοτε εχθροί και νύν συνοδοιπόροι, πάντα για το καλό της χώρας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ένα κάρο αριστεριστές, διεθνιστές και κάθε άλλου είδους ενοχικούς, που θέλουν να «πεθάνει» η Ελλάδα για να δικαιωθούν οι ιδεοληψίες τους.

Η μεταπολίτευση δεν κατέρρευσε τελικά. Επιβίωσε τόσο μέσω του κυβερνητικού συνασπισμού, όσο και μέσω της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, απλά με πιο ακραίες τάσεις. Που κατά πάσα πιθανότητα θα «εξημερωθεί» και αυτός πολιτικά σε κάποιο καιρό, ενώ εν τω μεταξύ θα στηρίζει τους γνωστούς κουκουλοφόρους.

Συμπέρασμα; Μετά τις περιπέτειες τόσων εβδομάδων και πάλι Πασοκονεοδημοκρατία. Για πόσο; Όσο αντέξουν. Και μετά βλέπουμε. Μάλλον αυτό περιμένει και ο Τσίπρας.

Ελεύθερος Κόσμος

Advertisements