.

Ένα είναι σίγουρο: ότι σε 20 χρόνια, ο κόσμος θα έχει ως μοναδική πηγή πληροφόρησής του για τη Μακεδονία, τους Σκοπιανούς. Πολλές από τις σημερινές τους μπαρούφες, προκαλούν σε μας το γέλιο, για τους ξένους όμως που…ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, η Μακεδονία θα είναι ταυτισμένη με τα Σκόπια κι αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για ελληνικότητα! Θα τον κοιτάνε σαν ημίτρελο. Για αυτό κι έχει τεράστια σημασία, οποιαδήποτε χρήση των όρων Μακεδονία, Μακεδονικός, από την Ελλάδα, σε κάθε ευκαιρία. Όπως δηλαδή στο όνομα ενός Υπουργείου, που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλά τη λέξη «Μακεδονία«.
.
Η συμβολική αξία είναι τόσο μεγάλη, τόσο ανεκτίμητη, που θα ήταν γελοιότητα να μην επανασυσταθεί. Άλλωστε όσοι ενοχλούνται, δεν ενοχλούνται επειδή πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται ένα γεωγραφικό ή περιφερειακό ή ειδικού σκοπού υπουργείο. Αν γινόταν οποιοδήποτε άλλο υπουργείο, στο ίδιο κτίριο, με τις ίδιες δομές, αλλά είχε άλλο όνομα π.χ. «Υπουργείο Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων», οι ίδιοι άνθρωποι, θα το επικροτούσαν, μιλώντας για αποκέντρωση, ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, κ.λ.π. Τώρα, λόγω ψυχοσύνθεσης, πιέζουν τον εαυτό τους, να επιχειρηματολογεί γελοιωδώς.
.
Ο τύπος λοιπόν της φωτογραφίας, είναι ο ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος των Σκοπιανών VMRO-MNM (το ίδρυσε στη Σουηδία το 1997) και ονομάζεται Ljupco Mircevski-Trepet και το βιβλίο του είναι στα Αγγλικά. Μιλά για τα 100.000 χρόνια «μακεδονισμού», για τις αιώνιες διώξεις εναντίον των ψευτοΜακεδόνων από τους …..Έλληνες και άλλα ευτράπελα.
.
Όλες αυτές οι γελοιότητες όμως, σε λίγα χρόνια θα κοσμούν τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων του εξωτερικού και θα αποτελούν βιβλιογραφία!
.
δείτε περισσότερα στο siteτου
.
taxalia
Advertisements