Ηχηρή έκανε την παρουσία του ο ΛΑ.Ο.Σ στην Ανατ. Μακεδονία και την Θράκη με την περιοδεία του πρ. Βουλευτή Β΄Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτη σε περιοχές που απουσιάζουν ηχηρά τα μουγγά κόμματα της σημερινής επτακομματικής Βουλής. Ο Κ. Αϊβαλιώτης όργωσε μια περιοχή που γνωρίζει καλά από την θητεία του πριν χρόνια στο Πυροβολικό (απολύθηκε, ως γνωστόν, από το Διδυμότειχο) και κινήθηκε από το Νομό Καβάλας (Κεραμωτή, Χαϊδευτό  και  Θάσο ) ως  τον ποταμό  Εβρο και το περίφημο Δέλτα δίπλα στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, μια περιοχή  που είναι σπάνιος υγροβιότοπος αλλά και «λουκούμι» για τους λαθρομετανάστες από την Τουρκία…οι οποίοι περνούν μαζικά στην Ελληνική Θράκη.

Ο πρ. Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ βρέθηκε στην Θάσο και την αγροτική περιοχή της Κεραμωτής  του Νομού Καβάλας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα , ενώ επεσκέφθη την Κομοτηνή, την Ξάνθη και από πάνω ως κάτω το Νομό Εβρου. Η παρουσία του Κ. Αϊβαλιώτη συνέπεσε με την κωμωδία της μεταφοράς 1800 συνοριοφυλάκων στον Εβρο, μια ενέργεια που είχε αμελητέα αποτελέσματα ενώ προξένησε τεράστια ζημιά αφού αποψίλωσε την Ελληνοαλβανική μεθόριο και δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα.
.
Εντωμεταξύ η ανεργία είναι αισθητή στην Θράκη, ενώ προξενεί εντύπωση ότι χωράφια αγοράζουν μόνο μουσουλμάνοι( τυχαίο;…) Στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που επεσκέφθη ο Κ. Αϊβαλιώτης ήταν ιδιαίτερα ηχηρή η απουσία της Χρυσής Αυγής σε μια κρίσιμη εθνικά περιοχή, όπως ανύπαρκτα είναι και όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής. Ο Κ. Αϊβαλιώτης είχε πολύωρες  επαφές  με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ όπως τον Θρακιώτη Πρόεδρο της Νομαρχιακής Σάμου και υποψήφιο βουλευτή  Ξάνθης Γιώργο Αβραμίδη, τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης του ΛΑ.Ο.Σ Μ. Κακουλίδη, τον στυλοβάτη του ΛΑ.Ο.Σ στην Κομοτηνή Παναγιώτη Πατρωνίδη,τον υποψ. Βουλευτή Εβρου Δημ. Γοδοσίδη, την υποψ. Ευρωβουλευτή Ιωάννα Μπαζντιάρα, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Εβρου Νεκτάριο Κοκκώνη, τον δραστήριο αγωνιστή του ΛΑ.Ο.Σ στο Νομό Εβρου κ. Λεοντιάδη και πολλούς άλλους.
.
Η παρουσία του Κ. Αϊβαλιώτη στα τοπικά ΜΜΕ ήταν ιδιαίτερα έντονη ενώ είχε πολλές παρουσίες στο μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικό σταθμό ‘‘ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ’’, ο οποίος ανήκει στο θαρραλέο συγκρότημα τύπου που περιλαμβάνει επίσης την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΡΑΚΗ FM».  Στις εκπομπές που μεταδόθηκαν ο  Κ. Αϊβαλιώτης επέκρινε την κυβέρνηση και τον (Πασόκο) Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη για την ανεπάρκειά τους αναφορικά με την διαχείριση της λαθρομετανάστευσης, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για το τουρκικό προξενείο και για όσους μπλοκάρουν την επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στις Σάπες.
.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης επεσκέφθη τα σημεία που έχουν στοιβάξει, κυριολεκτικά, τους  συνοριοφύλακες στην Αλεξανδρούπολη κλπ  και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από αυτούς, ενώ κατάφερε να κινηθεί  το βράδυ με  βάρκα στο Δέλτα του ποταμού Εβρου την ώρα που γίνονταν επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι  φυλάκια του Στρατού έχουν μείνει άδεια (!), ενώ οι λαθρομετανάστες απλώς επιβιβάζονται σε βάρκες στην τουρκική πόλη Αίνος και περνούν στις νησίδες του Εβρου κάνοντας…βαρκάδα! Παντελής είναι η απουσία του κράτους και άκρα κοροϊδία η όλη επιχείρηση,αφού μόνο ένα τζιπ της ΕΛΑΣ εντοπίστηκε την νύχτα της «εφόδου»του Κ. Αϊβαλιώτη στο Δέλτα του Εβρου να κινείται   στον χωματόδρομο που οδηγεί στο Δέλτα ,και ο Κ. Αϊβαλιώτης είχε σύντομη συνομιλία με τους 4 απελπισμένους και κατάκοπους συνοριοφύλακες που επέβαιναν σε αυτό. Σε ανάλογη συνάντησή του με άλλους συνοριοφύλακες στο Σουφλί εκείνοι ομολόγησαν ότι δεν ήξεραν πού να κινηθούν γιατί απλά αγνοούσαν τα μέρη και ήταν «κουβαλητοί» από άλλες περιοχές.
.
Εντωμεταξύ στην περιοχή της Καστοριάς οι αλβανοί κάνουν «πάρτυ» αφού οι Καστοριανοί συνοριοφύλακες που προσέφεραν έργο εκεί μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά  στον Εβρο και περνούν την ημέρα  τους κοιτάζοντας με τις διόπτρες του Τούρκους συναδέλφους τους οι οποίοι απλώς τους ανταποδίδουν το …κοίταγμα. Εννοείται ότι στο συλλαλητήριο που έγινε στην Κομοτηνή για την λαθρομετανάστευση παρών ήταν μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ , αφού τα 7 κόμματα της σημερινής Βουλής προφανώς είχαν  πάει για μπάνια στην κοσμική Μύκονο…