Διερωτώμαι τι θα λένε μετά από π.χ. 30 χρόνια όσοι θα μελετούν τα αρχεία και τις πηγές σχετικά με την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα και όλους εμάς που παλεύουμε να εξηγήσουμε ότι η σπατάλη του κράτους ανοίγει το δρόμο σε Εθνικές καταστροφές, μια εκ των οποίων ζούμε σήμερα.

Ελπίζουμε η οικονομική εξουθένωση της Ελλάδας να μην φτάσει στο σημείο να ζήσουμε νέο εθνικό ακρωτηριασμό, όμως το να μην έχουν π.χ. καύσιμα τα αντιτορπιλλικά μας ή να πετούν λιγότερο τα μαχητικά μας στο Αιγαίο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά νέα. 

Μια από τις απαντήσεις που μου ήρθαν σε ερωτήσεις μου στην Βουλή αφορούσαν τον περίφημο ΟΑΕΔ. Εκεί με έκπληξη είδα ότι για την καθαριότητα των κτηρίων του δόθηκαν από το 2004 ως το 2009 κοντά στα 18 εκ . ευρώ(!) κάτι που σημαίνει περίπου 3 εκ. ευρώ τον χρονο (1 ΔΙΣ ΔΡΧ!) Μάλιστα σε μια προσπάθεια «εξοικονόμησης»(;) που έγινε στην περίοδο Ιαν.-Οκτ. 2010 δεσμεύθηκαν 1.507.577,41 ευρώ για μια εταιρεία καθαρισμού(!). Εντωμεταξύ διερωτάται κάθε νοήμων πολίτης τι τις θέλει τις καθαρίστριες κλπ που προσλαμβάνει το Δημόσιο όταν δίνει τα εκατομμύρια της «αρκούδας» και σε ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού.

Σκεφτείτε μόνο πόσοι ηλικιωμένοι θα ανακουφίζονταν με σχεδόν 20 εκ. ευρώ για την περίοδο 2004-2010.Αλήθεια, όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράφει τις καταστροφές που έγιναν από το 1981 και μετά , θα εντοπίσει άραγε ότι κάποιοι από εμάς που ασχοληθήκαμε με την πολιτική είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για αυτά που επακολούθησαν λόγω της συμπεριφοράς των διαφόρων πρασινομπλέ «Πίου» που επέλεξαν οι Ελληνες να τους κυβερνούν;…

Κώστας Αϊβαλιώτης,
ΛΑ.Ο.Σ.

MyNewsFromGreece