Δολοφονίες ολόκληρων οικογενειών λευκών πολιτών-Αντίστροφο απαρτχάιντ, με τις αερογραμμές της χώρας (South African Airways) να δηλώνουν πως οι λευκοί άνδρες δεν είναι καλοδεχούμενοι στα προγράμματα εκπαίδευσης πιλότων-Μια (διεθνής) ένοχη σιωπή καλύπτει τα τεκταινόμενα στη χώρα, όπου οι Αφρικάνερς και οι υπόλοιποι λευκοί, δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον-μεταξύ των θυμάτων και πολλοί Έλληνες

Το τραγούδι της νεολαίας του Αφρικανού Εθνικού Κογκρέσου, το λέει καθαρά: «shoot the boer». Και όταν οι διωκτικές αρχές της χώρας μίλησαν για «κήρυγμα μίσους» και οδήγησαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Jacom Zuma, το τραγούδησε δημόσια, δείχνοντας απίστευτη ασέβεια στη θεσμική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και η σφαγή, «plaasmoorde», όπως το αποκαλούν οι Αφρικάνερς, συνεχίζεται, κάτω από τα διάφορα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Κοντεύουν τους 70.000 οι δολοφονηθέντες λευκοί

Πάνω από 68.800 λευκοί έχουν δολοφονηθεί από την εποχή που τελείωσε το απαρτχάιντ, το 1994. Φυσικά, και πάλι λευκοί και μαύροι ζουν χώρια, με τους πρώτους να ζουν σε οικισμούς που μοιάζουν με οχυρωμένα φρούρια… Όμως, ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στη ρατσιστική μανία των εγχρώμων, είναι οι λευκοί κτηματίες (γνωστοί ως Boers). Οι ίδιοι, κάνουν λόγο στις ιστοσελίδες τους για «γενοκτονία» εναντίον τους, στοιχείο που υιοθετεί απόλυτα η γνωστή στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο ΜΚΟ, Genocide Watch. Η κυβέρνηση δεν δίνει στη δημοσιότητα τις στατιστικές, μιλά για «regular crime» (σε ελεύθερη μετάφραση συνηθισμένο έγκλημα), ενώ ήδη υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για απόπειρες από κρατικές υπηρεσίες να «συσκοτιστούν» έρευνες… Οι αρμόδιοι, αντί να προστατεύσουν τους κτηματίες, εγκαινίασαν μια εκστρατεία για τον αφοπλισμό τους. Σαν αυτές που πάντα γίνονται πριν ξεκινήσει μια γενοκτονία. Θέλουν τη γη τους… Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου και οι δύο τελευταίοι Πρόεδροι, δεν κρύβουν ότι είναι κομμουνιστές. Κομμουνιστές, που δεν αντιλαμβάνονται κάτι πολύ απλό: αν οι λευκοί κτηματίες-αγρότες αποχωρήσουν, η χώρα θα πεινάσει… Αλλά, πότε τους ενδιέφερε τους κομμουνιστές το «κοινωνικό σύνολο»; Άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν… Ένα ενδιαφέρον στοιχείο εδώ: οι μαύροι κτηματίες-αγρότες που έλαβαν γη από την κυβέρνηση μετά την κατάργηση του απαρτχάιντ, τη μεταπωλούν στους λευκούς πρώην ιδιοκτήτες.

Το πώς…

Τα φρικτά εγκλήματα, διαδέχονται το ένα το άλλο. Η σφαγή της οικογένειας Viana, προσέλκυσε μετά από χρόνια το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, λόγω της φρικαλεότητάς της. Όμως, δεν υπάρχει μέρα στη Νότια Αφρική που ο τοπικός Τύπος να μη φιλοξενεί φρικτές περιγραφές του τι συνέβη την προηγούμενη στον τάδε κτηματία και στην οικογένειά του. Τα θύματα δεν δολοφονούνται απλά, αλλά βασανίζονται φρικτά πριν χάσουν τη ζωή τους με ρόπαλα, μεγάλα μαχαίρια (ματσέτες) ή σφαίρες, ή πνίγονται μέσα σε κατσαρόλες με βραστό νερό. Σε πολλές περιπτώσεις, τους έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά, ενώ πάνω σε πτώματα βρέθηκαν σύμβολα, βίβλοι και γράφτηκαν ρατσιστικά συνθήματα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και ομαδικοί βιασμοί. Μεταξύ των θυμάτων και αναρίθμητα μικρά παιδιά, με πολύ πρόσφατη τη δολοφονία ενός δίχρονου κοριτσιού. Σας θυμίζει τίποτε αυτό; Το γεγονός πάντως ότι πολλά αγροκτήματα είναι απομονωμένα, δυσχεραίνει την κατάσταση για τους λευκούς.

Δεν μπορούν πια να κρύψουν τι γίνεται στη Νότια Αφρική…

Ο ρωσικός Τύπος, έχει δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση, με ειρωνικές αναφορές στις κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας για «παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιλώντας για δύο μέτρα και δύο σταθμά και για την υποκρισία στις μέρες μας, της πολιτικής ορθότητας. Όμως, το αυτί των κυβερνών στη Νότια Αφρική, δεν «ιδρώνει». Πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν, πέταξαν έξω τον δημοσιογράφο του BBC, όταν αυτός τόλμησε να κάνει «ενοχλητικές» ερωτήσεις. Φυσικά αποθρασύνονται και από τη στάση των Αμερικανών. Όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε τη χώρα, «έκλεισε» τα αυτιά της στις καταγγελίες και αρκέστηκε σε ανταλλαγή κοπλιμέντων με τους ιθύνοντες. Όσο για την κυβέρνηση, αυτή επέδειξε πόσο σέβεται τα δικαιώματα του λαού, με την υπόθεση των ορυχείων της αγγλικής εταιρείας Lonmin και τη σφαγή δεκάδων απεργών από την αστυνομία. Τη διαταγή έδωσε ένας κομμουνιστής, ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Jacob Zuma, ο οποίος είναι ενεργό μέλος του SACP (South African Communist Party). 

Ενδιαφέρον για την υπόθεση, έδειξαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές του Vlaams Belang και έτσι, σε διεθνές συνέδριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 93 λεπτών του σκηνοθέτη Rian van der Walt, για τα δεινά τα οποία υφίστανται οι λευκοί αγρότες στη Νότια Αφρική, παρουσία του εκπροσώπου τους, Henk Van de Graaf και του Φλαμανδού εθνικιστή ευρωβουλευτή, Philip Claeys.

Μια ατελείωτη δοκιμασία για τη λευκή μειονότητα

Η οικογένεια Viana (οι τρεις έγχρωμοι δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν, βίασαν τη γυναίκα και έπνιξαν το 12χρονο παιδί της οικογένειας σε μια μπανιέρα με βραστό νερό), η Rowena Murraybrown, η Isabel Hugo, ο Leon Sim και η γυναίκα του Μαρί, η Ronel van Eyk, o Owen Charles, η Annette Knoetze, ο Chris van Zyl, ο Johan van Rensburg… O κατάλογος των προσφάτως δολοφονηθέντων λευκών, πάντα από έγχρωμους, είναι πολύ μακρύς. Οι Αφρικάνερς φοβούνται πως ο κόσμος θα κλείσει τα μάτια του και όλοι θα νίψουν τα χέρια τους… Το έγκλημα και η ενθάρρυνσή του από την κυβέρνηση, είναι στην περίπτωσή τους, η προκάλυψη για την γενοκτονία που έχει ήδη ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν, θα κλιμακωθεί, μέσω μιας «αγροτικής μεταρρύθμισης» που η κυβέρνηση του Αφρικανικού Κογκρέσου ετοιμάζει.

Ελεύθερος Κόσμος