O ΛΑ.Ο.Σ είχε δώσει άλλη όψη στην Βουλή το 2007. Χάρη στον αγώνα του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ που έτρεξαν και κόπιασαν για να βοηθήσουν αυτή την πατριωτική προσπάθεια, ο εθνικός πατριωτικός λόγος εισήλθε πανηγυρικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (είχε προηγηθεί ο αγώνας του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Τότε αναγκάστηκαν όλοι για πρώτη φορά να συζητήσουν για το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα. Ο αγώνας του ΛΑ.Ο.Σ και του Πρόεδρου του είναι γνωστός και ο Καρατζαφέρης είναι η αιτία που το θέμα έφτασε να συζητιέται στη Βουλή αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άκουσε τον παλμό της κοινωνίας, κατανόησε τα προβήματα του κόσμου, μίλησε για την εγκληματικότητα (βιασμοί, δολοφονίες, λαθρομετανάστευση κ.α.), για το δημογραφικό, για τα ναρκωτικά, για τους λαθρομετανάστες (όταν η Ν.Δ. διά του Προκόπη Παυλόπουλου τους καλωσόριζε στη χώρα και πραγματοποίησε 2 διαδοχικές νομιμοποιήσεις)

  • ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια συλλογής υπογραφών (συνελλέχθησαν 650.000 υπογραφές) με σκοπό τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα απόδωσης ιθαγένειας στους μετανάστες (νόμιμους ή μη),
  • διοργανώθηκαν από το κόμμα 2 μεγάλες συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
  • δόθηκαν πάνω από 220 ομιλίες για το θέμα, σε όλη την Ελλάδα αλλά και συνεντεύξεις σε ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς,
  • δώσαμε πίεση με αποτέλεσμα να αλλάξει σε πολλά σημεία του ο νόμος Ραγκούση για την απόδωση ιθαγένειας (ο γνωστός “λαθρονόμος” ή “λαθρονομοσχέδιο”)

Ο ΛΑ.Ο.Σ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στη Σύνθετη Ονομασία για όλες τις χρήσεις (δηλαδή “Άνω” ή “Βόρεια” ή “Νέα” Μακεδονία) για το κράτος των Σκοπίων και αγωνίστηκε σταθερά στο Ελληνικό αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ν.Δ. έχει αποδεχτεί τη Σύνθετη Ονομασία (το δήθεν βέτο στο Βουκουρέστι, στην πραγματικότητα ήταν απειλή εκ μέρους της χώρας μας ότι θα θέσουμε βέτο αλλά τελικά δεν θέσαμε και μάλιστα θα ήταν βέτο για το πρόθεμα’ δηλαδή για το “Άνω” ή το “Βόρεια” αφού το “Μακεδονία” το είχαν δώσει ήδη).

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με πολλές ομιλίες και πολύ αγώνα, έφερε προς ψήφιση στην Ευρωβουλή μια σειρά από τροπολογίες σχετικές με το θέμα. Θυμάμαι ότι οι Παμμακεδονικές ενώσεις Η.Π.Α και Καναδά κατήγγειλλαν τότε τη στάση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Δημητρακόπουλου αφού –όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση- μετά από διπλή και επίμονη προφορική παρέμβαση του, ματαιώθηκε ψηφοφορία σε πρόταση τροπολογίας του Γ.Καρατζαφέρη ο οποίος ζητούσε από τα Σκόπια:

«Να συνεισφέρουν στη σταθερότητα της περιοχής, παραιτούμενα της χρήσης του αρχαίου Ελληνικού ονόματος Μακεδονία, κάτι που θα διευκολύνει τα μέγιστα την προσέγγιση τους με την Ε.Ε.».

Κατόπιν των ενεργειών του Γ.Δημητρακόπουλου δεν έγινε ψηφοφορία επί της πρότασης του Γ.Καρατζαφέρη και υιοθετήθηκε –δυστυχώς- η πρόταση: «Το ζήτημα του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ δεν αποτελεί εμπόδιο στην περαιτέρω ενσωμάτωση της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» (!!)

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πέτυχε στην Ευρωβουλή την πλήρη απάλειψη της χρήσης του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλα τα όργανα της Ε.Ε.

Αλλά και άλλες τροπολογίες όπως π.χ. η τροπολογία 17 (αλλά και οι τροπολογίες 14, 18 και 19) για την προστασία των μειονοτήτων της Π.Γ.Δ.Μ (εκτός από τους Τσιγγάνους Ρομά και τους Τούρκους στην περιοχή ζούνε και 200.000 περίπου Βλάχοι). Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κ.Κ.Ε καταψήφισαν ενώ ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού απήχε από την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία. Αλλά και με μια σειρά άλλων τροπολογιών και ψηφισμάτων ζητούσε τη μη χρήση από τα Σκόπια ανακριβών όρων στην επίσημη ονομασία τους αφού αυτό θα ήταν προσβλητικό για την Ελλάδα.

Ανάλογα θέματα έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και για το θέμα των Αγνοουμένων αδερφών μας στην Κύπρο (πέτυχε να μπλοκάρει την παρουσία Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στην Ε.Ε.), για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων, για την προστασία των Ελληνικών μνημείων στην Τουρκία αλλά και στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, στα Σκόπια κ.α.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αγωνίστηκε κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ, όταν η Ν.Δ. διά του Κώστα Καραμανλή δήλωνε ότι τα θετικά του σχεδίου ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διοργάνωσε έκθεση για την Ορθοδοξία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ στήριξη την Εκκλησία μας σε μια σειρά από θέματα όπως η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες (κάτι που η Ν.Δ. το ξέχασε), στάθηκε κατά της λεγόμενης “Κάρτας του Πολίτη” κ.α.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πρώτος αντιστάθηκε στη διαστρεύλωση της ιστορίας από τους σύγχρονους (και όχι μόνο) εθνομηδενιστές. Π.χ. στο θέμα με το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού και τον δήθεν “συνωστισμό” των Ελλήνων το ’22 στο λιμάνι της Σμύρνης (λες και πήγαιναν διακοπές) με συνέπεια την απόσυρση του βιβλίου (για την ιστορία να θυμήσω ότι το βιβλίο εκδόθηκε επί εποχής κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας).

Ο ΛΑ.Ο.Σ αγωνίστηκε ενάντια στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στα κανάλια της τηλεόρασης αλλά και στη Δημόσια ζωή του τόπου..

Ο ΛΑ.Ο.Σ διά του Πρόεδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη ζήτησε πρώτος την καθιέρωση Α.Ο.Ζ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε τη διερεύνιση των σκανδάλων της Siemens (η Ν.Δ. είχε κλείσει τη Βουλή με συνέπεια την παραγραφή των ευθυνών ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ. πέρασε νόμο κουκουλώματος του σκανδάλου με αποτέλεσμα την “αποζημίωση” της Ελλάδας με ψίχουλα αλλά και τη μη απόδωση ευθυνών). Ο ΛΑ.Ο.Σ ζητούσε επανηλειμμένα στις Εξεταστικές Επιτροπές που έγιναν για το θέμα την κλήτευση των πρώην πολιτικών αρχηγών Καραμανλή, Σημίτη και Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος είχε καταψηφίσει μια σειρά από συνθήκες όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Συνθληκη Σένγκεν, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος ανάμεσα σε όλους τους 785 ευρωβουλευτές σε ερωτήσεις με την επίδοση –ρεκόρ- 640 ερωτήσεων, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους ρήτορες του Ευρωκοινοβουλίου για το 2005, άναδείχτηκε ως ο πιο χρήσιμος Έλληνας ευρωβουλευτής για το 2006, κατέθεσε πάνω από 100 τροπολογίες και έκανε ρεκόρ ομιλιών…

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε εθνικά και πατριωτικά και έφερε στο πολιτικό προσκήνιο μια σειρά από θέματα, όταν οι άλλοι συκοφάντες μας αποκαλούσαν ακραίους, φασίστες κ.α. Ο Καρατζαφέρης μίλησε για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια, για στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, μίλησε για τους μη προνομιούχους, για τον μη πληστηριασμό της πρώτης κατοικίας, για δωρεά μιας ορισμένης ποσότητας ρεύματος και νερού σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, για την παροχή κινήτρων έτσι ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός στις συνοριακές ακριτικές περιοχές της χώρας κ.α.

Γιώργο Καρατζαφέρη, μπορεί να έγιναν λάθη στην πορεία, λάθος επιλογές προσώπων και λανθασμένες κινήσεις τακτικής … ΌΜΩΣ… Όμως οι Έλληνες πατριώτες σου χρωστάνε πολλά γιατί εσύ έφερες στο προσκήνιο και ανέδειξες τον πατριωτικό χώρο, μετά από πολλά χρόνια. Εσύ έδωσες φωνή και όχημα στους εθνικιστές για να μιλήσουν και φωνάξουν για την Ελλάδα, για την Ελληνική ιστορία, για τους ήρωες και τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν το 1821, το 1940, εσύ δημιούργησες άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (τη στιγμή που στα Σκόπια παραποιούν την ιστορία και την αλήθεια).. Εσύ έδωσες φωνή σε έναν ολόκληρο χώρο που είχε περάσει μέσα από τη λοιδωρία και τις συκοφαντίες από το κατεστημένο… Εσύ φώναζες όταν κάποιοι άλλοι βρισκόντουσαν σε άλλα κόμματα και ενώ δεν έκαναν τίποτα για όλα τα παραπάνω, σήμερα ξαφνικά την είδαν υπερπατριώτες..(ο νοών νοήτω)

Γιώργο Καρατζαφέρη, θα αγωνιστούμε για αυτή την προσπάθεια, θα αγωνιστούμε για να διορθώσουμε τα λάθη, θα αγωνιστούμε για την πατρίδα και για το έθνος, θα αγωνιστούμε δίπλα σου για να μας οδηγήσεις ξανά σε επιτυχίες..