.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο δείχνουν το κουταβάκι που παρέμενε μέχρι σήμερα το πρωί πλάι στο νεκρό αδερφάκι του μέσα στη βιτρίνα του καταστήματος καλλωπισμού και πώλησης ζώων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φιλολάου στο Παγκράτι.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, που είναι πέντε, όμως αν και κάλεσαν την Αστυνομία και πήγαν επί τόπου για να διαμαρτυρηθούν δεν κατάφεραν το πτώμα του ζώου να κατασχεθεί, ώστε να του γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του για να διαπιστωθεί αν τελικά φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Όπως μας πληροφόρησαν γίνονται ενέργειες από το πρωί, ώστε με εισαγγελική παραγγελία να κατασχεθεί το πτώμα του ζώου. Όμως μπορεί να είναι ήδη αργά. Όποιος θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του, πολύ απλά ξεφορτώνεται το πτώμα…

Τα παράπονα και οι ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου καταστήματος, είναι πολλά, αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνει επίσημα.

Μόνο μετά την καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας έγινε έλεγχος στις 20 Ιουνίου 2011 από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών και αποδείχτηκε, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια για πώληση κουταβιών και γατιών… Όμως στην έκθεση αυτοψίας οι κτηνίατροι έγραψαν, ότι οι κανόνες ευζωίας τηρούνται.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι πρώην αστυνομικός και όσοι διαμαρτύρονται, γι’ αυτά που βλέπουν εκεί, λένε ότι τον καλύπτουν οι πρώην συνάδελφοι του.

Το περιστατικό με το κουτάβι μπορεί να μην αποκαλύψει μια θεωρία συνομωσίας ή μια συγκάλυψη, που συμβαίνει για χρόνια. Είναι βέβαιο όμως ότι με αφορμή τον θάνατο του ζώου και αφού στοιχεία υπάρχουν, πρέπει να γίνει εκ νέου έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ζώα δεν είναι προϊόντα, τα οποία απλώς καταναλώνουμε…