Η ταμπέλα του μανάβικου που διατηρούσε ο δράκος της Ξάνθης «φώναζε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το κατάστημα έφερε την επιγραφή «Μ’ΑΝΑΒΕΙΣ στην Κρίση» που πέρα από ένα κακόγουστο λογοπαίγνιο μπορεί να εκληφθεί εκ των υστέρων και ως μια προειδοποίηση προς το γυναικείο πληθυσμό της πόλης.

.

.
Τώρα που όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται σαν να μην ήταν τίποτα τυχαίο.

Οι αναρτήσεις του 27χρονου Χρήστου στο προφίλ που φαίνεται να διατηρούσε στο Facebook φανερώνουν έναν σεξιστή που εκφραζόταν υποτιμητικά για τις γυναίκες.
.

.
Το παρελθόν του δείχνει έναν άνθρωπο με τάση στην παραβατικότητα αφού το ποινικό του μητρώο είναι γεμάτο από ποινικά αδικήματα κάθε είδους.
.
«Ηταν από μικρός οξύθυμος και βίαιος. Ολοι τον απέφευγαν γιατί δημιουργούσε επεισόδια! Είχαν προσπαθήσει να κάνουν παράπονα στην οικογένειά του, όμως τους απειλούσε με καραμπίνα η μάνα του. Είχε κατηγορηθεί από ανήλικος για κλοπή μοτοσικλετών και είχε απασχολήσει τους επιμελητές ανηλίκων της πόλης. Είχε προσπαθήσει να βιάσει μια κοπέλα στο Πανόραμα της Ξάνθης, πριν από ενάμιση χρόνο, όμως εκείνη φώναξε, έσπευσαν περίοικοι και μετά ήλθε η Αστυνομία και τον έπιασε. Εν συνεχεία όμως η κοπέλα αναγκάστηκε να ανακαλέσει.
.

.
Μετά μας έλεγε ότι την ήξερε και εκνευρίστηκε που εκείνη δεν τον ήθελε. Λίγες ημέρες πριν από τον άγριο φόνο της Ζωής είχε κάνει μεγάλο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει μικρέμπορος ναρκωτικών, ενώ κατηγορήθηκε ότι έκλεψε και έναν βενζινοπώλη που του είχε δώσει δουλειά στο πρατήριο. Παλαιότερα είχαν γίνει έρευνες στο πατρικό σπίτι του, γιατί θεωρούσαν αυτόν και κάποιους συγγενείς του ύποπτους για λαθρανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων…», αναφέρει γείτονας στην εφημερίδα το Βήμα.
.

 

.

Η μάνα και η καραμπίνα!
.
Η συμπεριφορά του Χρήστου Π. πολλές φορές είχε ενοχλήσει τους συντοπίτες του και αρκετοί είχαν προσπαθήσει να παραπονεθούν στους γονείς του προκειμένου να τον συνετίσουν και να τον συγκρατήσουν.
.
Ωστόσο, όπως λένε γείτονές του, «αντί γι’ αυτό η μάνα του γινόταν έξαλλη με όσους τής ζητούσαν να συμμαζέψει τον γιο της. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις είχε βγάλει καραμπίνα για να τους απομακρύνει από το σπίτι της, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια να νουθετήσει το παιδί της…».
.
Η απόπειρα βιασμού το 2011
.
Η επίθεση εναντίον μιας νεαρής φοιτήτριας τον Απρίλιο του 2011, είχε όλα τα χαρακτηριστικά της δολοφονίας της 24χρονης Ζωής. Μετά τη σύλληψή του για την απόπειρα βιασμού στο Πανόραμα της Ξάνθης οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, μέχρι και το δικαστήριο που ακολούθησε, όταν η κοπέλα, ανακάλεσε τις κατηγορίες εις βάρος του και έκανε λόγο για «παρεξήγηση».
.
Μετά την αποφυλάκιση του εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη όπου πριν από μερικές εβδομάδες άνοιξε μανάβικο στην οδό 40 Εκκλησιών κοντά στο πατρικό σπίτι της Ζωής…
.

.
Αμετανόητος και κυνικός
.
Οι αστυνομικοί γρήγορα έφτασαν στα ίχνη του και αν και αρχικά δεν παραδεχόταν την εμπλοκή του στη δολοφονία, το κινητό της Ζωής που βρέθηκε στην κατοχή του τον έκανε να σπάσει και να ομολογήσει τα πάντα.
.
Ωστόσο πέρα από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο 27χρονος δε φαίνεται να έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας και δε ζήτησε ούτε «για τα μάτια του κόσμου» μια συγγνώμη από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας…

NewsIt.gr

Advertisements