Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διεκομίσθη απο τη Λέρο ένα βρέφος μόλις 33 ημερών με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας αλλά και ασιτίας, ενώ η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ενημερώθηκε ο παιδίατρος του Νοσοκομείου Λέρου σχετικά με επείγον περιστατικό που αφορούσε βρέφος 33 ημερών, το οποίο διεκομίσθη σε άσχημη κατάσταση, στα επείγοντα, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας.

Αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, εκτός από υποθερμία, υπέφερε και από ασιτία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η μητέρα του βρέφους έμενε σε ξενοδοχείο στη Λέρο και βρέθηκε εκεί επειδή διατηρούσε σχέση με στρατιώτη που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο νησί. Πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα είχε το βρέφος εντελώς παραμελημένο, ενώ σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι όχι μόνο δεν τάιζε αλλά «ξεχνούσε» ακόμη και να αλλάζει το νεογέννητο στο σώμα του οποίου εντοπίστηκαν πληγές…

Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος συνόδευσε η 24χρονη μητέρα του, έπειτα από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

Πηγή: flashnews.gr

Πρώτο θέμα