Του πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Άγγελου Κολοκοτρώνη

Κατέλαβαν την Αθήνα, την έκαναν… Καμπούλ και ουδείς συγκινείται. Ερμαιο των λαθρομεταναστών η Ελλάδα. Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών, αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος και εδραιώνει το μεγαλύτερο εποικισμό των νεοτέρων χρόνων που γνώρισε η χώρα

Στην παραζάλη όλων των απιθάνων συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας την απαξίωση του Κοινοβουλίου, τις τρομοκρατικές επιθέσεις , την φτωχοποίηση του πληθυσμού, την ανεργία και την απόγνωση, ένα μόνο πρόβλημα αποτελεί την πηγή όλων των δεινών: Η λαθρομετανάστευση. Θέμα που δεν μπόρεσε καμιά Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, παρά τις έγκαιρες και επίμονες προειδοποιήσεις μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα, δεν έχουν χαρτιά και δεν αποκαλύπτουν τη χώρα καταγωγής τους, για να μην απελαθούν. Ένα τέτοιο ζευγάρι γεννάει ένα παιδί στην Ελλάδα. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια των γονιών του, αλλά αυτοί έχουν ισχυρό κίνητρο να το 
κατατάξουν στην κατηγορία «άγνωστη ιθαγένεια», ώστε να πάρει αμέσως την ελληνική ιθαγένεια. 

Στη συνέχεια ως πρόσωπα που έχουν τη γονική φροντίδα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, μπορούν να πολιτογραφηθούν κατ’ εξαίρεση της ισχύουσας προϋπόθεσης για νόμιμη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον πέντε ετών ή να βρίσκονται στη χώρα έστω και παρανόμως για τρία χρόνια. 

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένεια, έχει φθάσει από καιρό στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και τροφοδότησε ένα ισχυρότατο ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Εχουμε καταστεί η χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Είμαστε η πύλη από την οποία εισέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και έχουμε τα πιο χαλαρά μέτρα για την κοινωνική τους ένταξη. Σ’ αυτό το ερώτημα οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποφεύγουν να απαντήσουν και τούτο διότι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι καταλυτικά. 

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης; Πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα; Το αντιμετωπίζουν με περισσή αυστηρότητα, όπως πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να γίνει και εδώ.

Με την πρακτική που ακολουθείται διακυβεύεται αυτή η ίδια η έννοια του ΄Εθνους τα στοιχεία του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, η Ιστορία, η Θρησκεία, η Γλώσσα, η Παράδοση, η κοινή τύχη και ο Πολιτισμός. Με την αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών στη χώρα και τη νομιμοποίησή τους με χαλαρά κριτήρια πιστεύουμε ότι αλλοιώνεται κατά τρόπο καταλυτικό η φυσιογνωμία αυτής της χώρας και αυτή την ευθύνη ανέλαβαν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών, με τη συγκυριακή πλειοψηφία που διαθέτει στο Κοινοβούλιο. Δεν προσφεύγουν σε 
δημοψήφισμα, όπως επιμόνως ζητά ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκονται σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Αποφεύγουν να πάνε σε δημοψήφισμα, διότι γνωρίζουν ότι θα το χάσουν. 

Στοιχεία που υπάρχουν σε σχέση με άλλες χώρες, αφορούν το πώς γίνεται κανείς Γερμανός, Ελβετός, Δανός πολίτης θα έπρεπε να λάβουν υπ΄όψη τους οι κυβερνώντες, ώστε να προσαρμοστούν αναλόγως, ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε.

Ειδικότερα, η γερμανική νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας, προβλέπει πολιτογράφηση ενός αλλοδαπού μετανάστη, μόνο σε περίπτωση που ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων, να είναι επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια κάποιος μόνιμος ή και νόμιμος, κάτοικος της Γερμανίας. Να έχει στην κατοχή του άδεια ή δικαίωμα διαμονής, να γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα, να έχει λευκό ποινικό μητρώο, να αποδέχεται τις αρχές του 
γερμανικού συντάγματος, να έχει τη δυνατότητα οικονομικής συντήρησης, τόσο του εαυτού του, όσο και των μελών της οικογένειάς του, χωρίς να λαμβάνει κρατικό επίδομα. 

Ακόμη θα πρέπει να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του, ενώ υπάρχουν και άλλες δέκα προϋποθέσεις, τις οποίες η σημερινή Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε λάβει υπ’ όψιν της, όπως και εκείνες που αφορούν την ελβετική νομοθεσία.

Στην Ελβετία θα πρέπει κανείς να είναι επί δώδεκα συνεχόμενα έτη νόμιμος και μόνιμος και κάτοικος της Ελβετίας. 

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν εκεί θα πρέπει ο μετανάστης να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του, να είναι επί εννέα συνεχόμενα χρόνια νόμιμος και μόνιμος κάτοικος της Δανίας, να μην έχει καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, να συντηρεί τον εαυτό του και να μην έχει δεχθεί κανενός είδους κρατική, κοινωνική βοήθεια, επιδόματα για χρονικό διάστημα, το οποίο θα καλύπτει τα τεσσεράμισι τουλάχιστον από τα
 πέντε τελευταία έτη.

Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο, το οποίο αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, εδραιώνει το μεγαλύτερο εποικισμό των νεοτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα, ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού ΄Εθνους, διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος. 

Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο ακόμη υπάρχει καιρός, θα πρέπει πρώτον, να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας, να συνεχίσουμε να απαιτούμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό και την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2».

oistros24