Πλήθος αυθόρμητου λαού κατέκλυσε, σήμερα το πρωί, το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Ταξιάρχου Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος απεβίωσε μετά από 38 χρόνια κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στεφάνια απέστειλαν η σύζυγος του Γεωργίου Παπαδοπούλου και ο Στυλανός Παττακός. Την νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης  Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε: «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε.
Τον επικήδειο εξεφώνησε ο Γ. Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».
.
Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι «έφυγε ένας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

Παρέστησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Κατά την ώρα του ενταφιασμού τιμής ένεκεν ακούστηκαν τιμητικοί πυροβολισμοί και η αστυνομία έδρασε.

Syndesmos HELLAS